Trevon Franklin delte en piratkopi af “Deadpool” på Facebook – nu står han til et halvt års fængsel.

Tilbage i 2016, kun én uge efter premieren på “Deadpool”, da delte 22-årige Trevon Franklin en ulovlig kopi af “Deadpool” på Facebook.

Trevon Franklin stod ikke selv bag kopien, men videre-distribuerede den udelukkende.

Delingen førte til seks millioner views. Fox og FBI blev hurtigt opmærksomme på pirat-delingen, hvilket førte til anholdelsen af Franklin.

Franklin har tilstået som led i en aftale om at få en nedsat straf, skriver TorrentFreak.

Nu begynder retssagen snart, hvor anklageren anmoder om en straf på et halvt års fængsel, imens forsvaret mener, at et år under tilsyn er straf nok.

I mellemtiden jagter Ryan Reynolds selv den skyldige bag et endnu tidligere “Deadpool”-læk – læs om den lidt sjovere sag her.Vis kommentarer (50)
Gravatar

#1 Gorman 5 år siden

Tja - sådan er det jo, når man stjæler fra andre.
Hudson til Vasquez i "Aliens": "Have you ever been mistanken for a man? No, have you!!!
Gravatar

#2 Nagash 5 år siden

Fængsel for deling..? Hold kæft mand! Kun i USA!

#1 - Pirateri er IKKE tyveri, hvor meget du end vil have det til at være det. Sådan siger loven både i Danmark og også i USA, hvor Trevor er fra.
Gravatar

#3 Mejse 5 år siden

#2 der er ret stor forskel på at downloade/streame noget, og dele det, intet af det er tyveri som sådan, men det ene er ulovligt både i dk og USA hvor Trevor er fra :)

det ville også give fængsel i danmark hvis man blev dømt.
Gravatar

#4 SublimeKen 5 år siden

#3

Hvis man endelig skulle sammenligne det med noget i den stil, er hæleri nok mere korrekt. Hæleri får man kun en lille bøde for her i DK, så at nogle skulle blive fængslet for det er sgu lige i overkanten, men ja som #2 siger, kun i USA.
Gravatar

#5 Mejse 5 år siden

#4 straframmen for hæleri går fra bøde til 18 måneders fængsel :) så nej ikke kun I USA :)
Gravatar

#6 Johnny42 5 år siden

#2 Prøv at sige det til dem, der blev udsat for det i gamle dage.

Om det er en digital ting, eller en fysisk ting, det kommer ud på et. Hvis nogen ejer rettighederne til et produkt og ikke giver det væk gratis, så koster det noget at få fat i dette. Hvis du ikke betaler for det, så er du pr definition en tyv.

Der er ikke ret mange der synes det er i orden at smutte ned i den lokale brugs og snuppe en liter mælk uden at betale for den, men der er forbavsende mange der ikke ser noget problem i at hente ulovligt materiale ned fra nettet.
Gravatar

#7 SublimeKen 5 år siden

#5

Det er udelukkende sammenligneligt med den type hæleri, hvor man køber en stjålen vare over DBA(Det er lige meget om man er bevidst om det eller ej), eller modtager en stjålen vare gratis af en kammerat, også sælger den videre, eller giver den videre, så får man KUN en lille bøde for det. Det er på ingen måde sammenligneligt med store hæleri sager. Så jo, kun i USA ;)
Gravatar

#8 Mejse 5 år siden

#7 men det her er jo ingen af delene, det er en fyr der ved han har en ulovlig vare og deler den med millioner af mennesker, så nej ikke kun i USA ;) hvis du sælger/giver en hæler varer til så mange, tænker jeg der ikke er tale om en lille hæleri sag :)
Gravatar

#9 SublimeKen 5 år siden

#7

Det er stadig kun én vare der blev delt, ikke flere. Selv i Danmark kan de slet ikke kræve en ubetinget fængselstraf for dette, allerhøjst en betinget, men det ville aldrig ske, selv hvis anklagemyndigheden var så inkompetent at kræve det. Den højeste straf bliver givet til folk bag torrentsider, men selv der bliver anklagemyndigheden nødt til at fylde anklageskriftet med en masse ævl om organiseret internet kriminalitet, fordi de ikke kan dømmes direkte ud fra at dele eller downloade torrents særligt hårdt, andet end enten en lille bøde, eller påkrav om erstatning.

Og det er præcis, hvad han har gjort. Delt en torrent agtigt, bare på facebook fordi han var en klovn. Men straffen er den samme for alle i DK, om det er torrent eller facebook. So Jo, KUN I USA FFS!! Jeg har ret, du bliver bare nødt til at acceptere et nedelag engang imellem Mejse ;)
Gravatar

#10 Mejse 5 år siden

#7 tja er det kun en vare der er blevet delt ? det er vel relativt når det er en digital varer der kan deles uendeligt antal gange, man kunne nemt argumentere for han har delt varer for 600 millioner.

er der overhovedet nogen i danmark der er dømt for at have en torrentside, eller overhovedet anklaget ?

IKKE KUN I USA det er helt sikkert, om i dk må tiden jo vise men ikke kun i USA :)

Skriv ny kommentar: