The Huntsman: Winter’s War
Udgivet 6. apr 2016 | Af: Lasse Martin Jørgensen | Set i biografen
Et Snehvide-spinoff – uden Snehvide. Den må have været vanskelig at pitche. Men en eller anden har åbenbart haft held med projektet. I hvert fald er “The Huntsman: Winter’s War” nu en realitet. Den følger op på begivenhederne før og efter “Snowwhite and the Huntsman” fra 2012. En film, der fik samme lunkne modtagelse som en omgang slud på juleaften: Tæt på, men så alligevel ikke. Lidt uretfærdigt, synes jeg, for der var mange fine fantasy-takter i den Peter Jackson-inspirerede opdatering af eventyret om prinsessen, dværgene og den onde stedmor. Men er universet veludviklet nok til, at det kan rumme en film uden sin hovedkarakter? Det er nok for meget forlangt.
‘Det lille spejl på væggen’ har nemlig vist sig at være et magtfuldt, men forræderisk våben, og da det bliver stjålet, beordrer hun Jægeren, Chris Hemsworth, at skaffe det tilbage. Alt sammen formidlet af diverse budbringere, da Snehvide kun optræder af navn. Det er noget rod. Måske er det de mange kritikerhug, hun modtog sidst, der har holdt Stewart væk? Ærgerligt. For med sin akavede, kejtede charme, synes jeg faktisk, hun var et tiltrængt, lille twist på det klassiske billede af eventyrprinsessen som en kernesund, storsmilende solstråle.
Det skorter dog heller ikke på bevidst komiske karakterer. Hemsworth har stadig et kronisk glimt i øjet og minder mere om en fordrukken bulderbasse end en Aragorn-agtig ranger-type. Hans ordvekslinger med fortællingens fire smågrove dværge lyder, som om de er planket fra en britisk pub omkring lukketid på en lønningsdag. “Winter’s War” er lettere og sjovere end sin forgænger. Visuelt er universet stadig smukt realiseret, omend vel rigeligt inspireret af “Ringenes herre” med sine mystiske elverskove, mørke krostuer og brummende trolde-monstre.
“The Huntsman: Winter’s War” forsøger at vise, at Snehvides vide verden sagtens kan rumme flere fortællinger end det velkendte, gamle eventyr. Lidt prequel, men mest sequel – og helt igennem forvirret. Komiske gags og en flot billedside redder lidt af æren for en fantasy-franchise, der famler rundt i sit eget univers. “Snehvide” uden Snehvide? Så er der ikke meget tilbage. Det siger vel næsten sig selv.
Kommentarer til anmeldelsen? Giv din egen mening til kende i diskussionsforummet