My Name Is Salt
Udgivet 24. aug 2016 | Af: Morten Vejlgaard Just | Set i biografen
Har du nogensinde overvejet, hvor æggemadens salt kommer fra? Heller ikke mig. Men det kommer altså blandt andet fra Indien, fortæller “My Name Is Salt”. Det hedder salt. Det er det, det handler om. Og det vises. Der graves, hakkes, pumpes og trampes i den indiske udørk. Det er ferskt. For den her film om salt mangler i den grad salt – smager ikke af en skid.
For der sker godt nok ikke meget. Tre indere kløver tung mudder med en hakke. En mand spørger en pige, om der ikke er for meget mudder på hendes hakke. Det er der ikke, svarer hun. Det synes manden, kan man se. Inde i et telt går børnene i skole. 2 gange 5 er 10, inden en dreng synger godnatsang til et billede af en lysende halvmåne. Dagene går. Pumpen pumper i takt med en kvinde, der klapper fladbrød flade. Hvad skal det betyde?
“My Name Is Salt” prøver at være en slags poesi. Billeder af en transistorradio, der står på et par sandaler ude i ørkenen. Men det betyder ikke en skid. Giver ikke en skid. Uden smag. Som hvis instruktør Farida Pacha satte sig for at lave en sequel, hvor vi følger ungarbejderen i Netto, der pakker den færdigpakkede salt ud af kasser. Op af kassen, ud på hylden. Dagene går, sker ikke en skid.
Efter høsten tager arbejderne hjem igen. De kommer nok tilbage næste år. Der skal jo salt til. Men jeg behøver ikke at se det. Jeg tager dem på ordet. De er der. Arbejder hårdt. Presset af klimaet. Fattige. Man kan ikke få meget for en krone. Det kan man i “Jullerup Færgeby”. Fire strømper uden fod, en tomat så rød som blod og en gammel gulerod. Snart er det jul.
Kommentarer til anmeldelsen? Giv din egen mening til kende i diskussionsforummet