Nerve
Udgivet 24. aug 2016 | Af: Lasse Martin Jørgensen | Set i biografen
Hej teenager. Forestil dig, at dine forældre har skrevet en rap. Om hvad? Om hvor farlige de sociale medier er, selvfølgelig: Like-hunters kan også dø af vådeskud, yo! Noget i den stil. Ville det ikke være ulideligt pinligt? Ville du ikke føle dig talt ned til? Well. Tilsæt et dubstep-beat, kaskader af skrigende neonlys og en komplet utroværdig præmis. Så har du sådan cirka teen-thilleren “Nerve”. Unge mennesker skubber hinanden ud i ekstreme situationer i en slags online S, P eller K. Minus S og P. Konsekvensen er en kedelig, konservativ film, der ikke er nær så hip, som den forsøger at se ud.
For selvfølgelig er det starten på noget skidt, når den stille pige, Vee, hører om det hotte, nye spil, Nerve. En udfordringsleg, hvor man enten er spiller eller tilskuer. Tilskuerne stiller udfordringer og rejser penge. Spillerne udfører dem, mens de filmer det fra deres telefoner. Vee er en forsigtig type. Hun stalker quaterbackens Facebook, men tør ikke snakke til ham. Det gør hendes mere udadvendte, men mindre påklædte, veninde derimod. Samtidig med at hun skovler penge og berømmelse ind på Nerve-udfordringer. Så nu skal det være slut med at være bænkevarmer, beslutter Vee. Hun vil være spiller. I Nerve, såvel som i livet. Jo, jo. Spillet parrer hende hurtigt med en mandelig makker. Romance følger. Udfordringerne bliver snart vildere, tilskuerne flere, pengene større. Og inden længe er det helt langt ude i cyber-tågerne.
De to instruktører har tidligere lavet dokumentaren “Catfish”, der også berørte internettets faldgruber. Det lader til at være et kald. At advare om forstillelse og bedrag, nigerianske prinser og pyntede datingprofiler. Online-anonymitet som en ny ondskabens kilde. Det er allerede en slidt pointe. Verden drukner allerede i velmenende debatindlæg om den slags. Og de er i det mindste ikke pakket ind i dubstep-toner i en nedladende forventning om, at budskabet så trænger nemmere ind.
“Nerve” ligner en omgang S, P eller K på elektro-speed. Men spillet er aftalt, og konsekvensen er i sidste ende en kedelig, pædagogisk opsang om, at internettet er noget farligt noget, som man skal passe på med, når man er ung.
Kommentarer til anmeldelsen? Giv din egen mening til kende i diskussionsforummet