I de senere år er grænsen imellem tegneserieverdenen og filmverdenen blevet udvisket. Filmfolk skriver tegneserier, og tegneseriefolk skriver eller instruerer film.

Når Københavns Internationale Tegneseriefestival, Komiks.dk, løber af stabelen 22.-23. maj i Øksnehallen, vil der således også være tegneserieskabere med erfaring fra filmverdenen til stede.

Det drejer sig blandt andet om amerikanske Daniel Clowes, der er kendt for sin graphic novel “Ghost World”. Filmatiseringen af denne skrev Clowes selv manuskript til sammen med filmens instruktør, og det førte til en Oscarnominering. Clowes har også skrevet manuskript til filmen “Art School Confidentia”.

Dave Gibbons var med som konsulent på filmatiseringen af sin og Alan Moores “Watchmen”. Filmens instruktør, Zack Snyder, gjorde sit yderste for at genskabe Gibbons visuelle stil i filmen.

Af andre tegneserieskabere med en fod inde i filmens verden kan nævnes manga-tegneren Keitarō Arima, hvis manga “Moon Phase” er blevet filmatiseret som anime-serie, samt amerikanske Charles Burns, der har skrevet instrueret en af kortfilmene i den franske antologifilm “Fear(s) of the Dark”.

Disse herrer vil være tilstede til både arrangementer og signeringer i festival-weekenden.

Programmet for festivalen kan ses på www.komiks.dk.

Læs også Filmz-artiklen: Tegneseriefilmatiseringer – De bedste og de værste.Vis kommentarer (2)
Gravatar

#1 the spirit 11 år siden

Det bliver så fedt at man næsten tror det er løgn
Homer Simpson: "To alcohol! The cause of- and solution to- all of life's problems"
Gravatar

#2 filmz-Utyske 11 år siden

Det lader til at jeg skal have et par ekstra tegneserier med ind til signering. :)
De har ikke opfundet mange skarpe knive.. i skuffen og så er de jo ikke særlig stærke. De er skæve og vinde.. af fuld.

Skriv ny kommentar: