Bagmændene bag arbejdet med at administrere de kreative erhvervs rettighedsmidler heriblandt film, Johan Schlüters advokatfirma, er i dag blevet politianmeldt for at have svindlet for mere end 100 millioner kroner.

Se også: Bøderegn over danske netpirater

Det er Finans, der kan fortælle, at det er Producentforeningen, som står bag politianmeldelsen.

Tilbage i januar satte Producentforeningen gang i en uafhængig revisionsundersøgelse af samarbejdet med advokatfirmaet Johan Schlüter. Et samarbejde, der nu er ophørt. Undersøgelsen har nemlig afsløret ”alvorlige uregelmæssigheder” i administrationen.

Producentforeningen har samarbejdet med Johan Schlüter og advokatfirmaet i mere end tyve år.

RETTELSE: I denne nyhed fremgik det tidligere, at RettighedsAlliancens arbejde varetages af advokatfirmaet Johan Schlüter. Det samarbejde blev opsagt af RettighedsAlliancen pr. 19. juni i år.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (21)
Gravatar

#1 Joeyvind 8 år siden

De som prædiker om god morale.
"You can shoot my body full of holes but you can't kill the spirit of rock 'n roll Baby"..
Gravatar

#2 Nagash 8 år siden

Det kommer jo ikke ligefrem som en overraskelse. Manden selv er jo dømt flere gange, både herhjemme og i udlandet. Så det undrer vel ingen, at firmaet bag, er lige så korrupt. De varetager sgu ikke rettighedshavernes interesse. Det er kun deres egen.
Det er som at sætte ræven til at vogte høns.

#Den fede - Du har forsvaret dem utallige gange, når jeg har brokket mig over dem. Synes du stadig de lyder fornuftige?
Gravatar

#3 Joe Chill joey 8 år siden

xD*9001
Gravatar

#4 Den fede 8 år siden

Nagash (2) skrev:
#Den fede - Du har forsvaret dem utallige gange, når jeg har brokket mig over dem. Synes du stadig de lyder fornuftige?


Ahvad? Det er da ved gud, jeg ikke har. Jeg har tværtimod haft de samme tanker som dig omkring at sætte ræven til at vogte høns pga. mandens fortid. Det jeg, flere gange, har opponeret imod er den herskende mentalitet herinde om at pirateri nærmest skal have frit spil, og at dem der stjæler tillader sig at brokke sig, når de møder en smule modstand. Og der hilser jeg altså en smule modstand velkommen frem for, at der INTET gøres. Det er da logik. At manden her er den forkerte til opgaven, kan der ikke være to meninger om, der er vi helt enige.
Gravatar

#5 Nagash 8 år siden

#4 - Jeg synes godt nok ikke det er det billede du tegnede, under alle de andre debatter om pirateri. Men jeg skal lade tvivlen komme dig til gode. Jeg er bare glad for, at du trods alt kan se, at de bestemt ikke er de rette til at varetage opgaven.

Der hvor vi er uenige er så, at du synes at alt modstand er godt. Det synes jeg bestemt ikke, når det kommer fra folk, der ikke selv har styr på rettigheder og snyder og bedrager både brugere og rettighedshavere.

Men jeg har sådan set ikke set nogle herinde, der brokker sig over, at pirateri er ulovlig, eller for den sags skyld forsvarer piraterne.
Vi er er derimod mange, som ikke mener, at pirateri er lig med tyveri, og at straffene bør passe forbrydelsen (hvilket fx 100.000kr aldrig vil gøre, med mindre vi snakker kommerciel pirateri).
Det du altid gør, som er voldsomt irriterende er, at du stempler os, der ikke er enige med dig, som pirater. Du kan åbenbart ikke se, at bare fordi man ikke deler din holdning, så kan man altså stadig godt være imod pirateri.
Gravatar

#6 Den fede 8 år siden

Nagash (5) skrev:
Det du altid gør, som er voldsomt irriterende er, at du stempler os, der ikke er enige med dig, som pirater.


Nej, du stempler dig selv. Jeg har aldrig personligt kaldt dig en pirat. Ligesom jeg heller aldrig har forsvaret Johan Schlüter og hans amatøragtige metoder, som du nu klandrer mig for.

Men godt at høre "du lader tvivlen komme mig til gode", for jeg skal vel næppe lægges din dårlige hukommelse til last. Jeg har som sagt mange gange opponeret mod den lusede mentalitet omkring pirateri og det at folk tillod sig at være fornærmede over, at der blev slået ned på noget, der er ulovligt (igen: vi er helt enige om, at den måde man slår ned på er tåbelig). Og som sagt, alt MIN modstand betyder jo ikke, at jeg siger du er en pirat. Men når folk sympatiserer med, at det er for "svært" eller for "dyrt" at følge loven, så mener jeg det er helt til grin, og det vil jeg blive ved med at mene.

Omkring tyveri-diskussion så vil jeg ikke den samme diskussion for gang nummer 700. Det er tyveri. I praktisk forstand, i etisk forstand, sågar i den officielle definition af ordets forstand - kort sagt i enhver forstand en den strafferetslige, og det har jeg heller aldrig påstået, det var.
Gravatar

#7 Geekalot 8 år siden

#5 nej men nogle folk ligger ikke skjul på de gør det, i det mindste kunne de da have så meget respekt at lade være med at næsten indrømme de gør det :)
Gravatar

#8 Nagash 8 år siden

#7 - Helt enig. Det forstår jeg så heller ikke.

#6 - Du har på ingen måder ordret sagt, at vi er pirater, men come on, du ved også godt selv, at måden du siger det på, så lyder det utrolig meget som om, at du mistænker os alle, der ikke deler din holdning, for at vi også er pirater. Hvis ikke, så har du seriøst en dårlig måde at formulere dig på.

Og angående metoder, så synes jeg netop, at alle der mistænker/anklages for pirateri af Rettighedsalliancen, per automatik skal frikendes på stedet. En anklage fra et advokatfirme, som er så bundkorrupt, bør aldrig kunne tages seriøst i retten.
Gravatar

#9 Den fede 8 år siden

Du skriver, jeg læser og jeg irettesætter. Det er helt enkelt (og ellers har jeg lige redegjort for mit grundlæggende synspunkt, igen, hvis du skulle være i tvivl).

Nagash (8) skrev:
Og angående metoder, så synes jeg netop, at alle der mistænker/anklages for pirateri af Rettighedsalliancen, per automatik skal frikendes på stedet.


Hvis de har lavet pirateri, og det er påviseligt, så skal der selvsagt være en modstand udefra og i min verden også en konsekvens (læs: bøde). Men det skal ikke komme fra Rettighedsalliancen - de skal knytte sylten og få styr på deres egne ting (den del er vi som sagt helt enige om). Men selvfølgelig skal piraterne straffes. Problemet er, at juraen stadig er for ung endnu, så der er stort set frit spil i forhold til at bryde loven. Er det virkelig så svært at forstå, at jeg ikke er fan af det, Nagash? (jeg spørger helt oprigtigt).

Geekalot (7) skrev:
nej men nogle folk ligger ikke skjul på de gør det, i det mindste kunne de da have så meget respekt at lade være med at næsten indrømme de gør det


Præcis! Det er simpelthen sket et så stort skred i mentaliteten, og at folk ikke engang lægger skjul på det, synes jeg siger alt om, hvor skidt det står til. Det er hovedrystende.
Gravatar

#10 Nagash 8 år siden

#Det er overhovedet ikke svært at forstå, at du ikke er fan af det. Og det er jeg bestemt heller ikke selv.
Det er bare svært at forstå, at du slet ikke kan indse, at ikke alle har samme holdning som dig om, hvordan problemet skal håndteres og at vi ikke alle anser pirateri som tyveri. Og her synes jeg netop (også selvom du muligvis ikke mener det), at du fremstår som om, at du mistænker os alle for også at være pirater. Bare fordi vi ikke deler holdninger med dig.
Og jeg har fattet, at du ikke mener det, men så skulle du måske tænke lidt over, hvordan du formulerer dig. Jeg ved, at jeg ikke er den eneste, der synes du ser MEGET sort/hvid på sagen.

Der er jo næppe ingen af os, der kan se os fri for en eller anden form for pirateri i løbet af vores liv. Vi skal jo ikke andet end få år tilbage, hvor det teoretisk set var ulovligt at se musikvideoer/høre musik på YouTube. Dog blev ingen retsforfulgt. Uploaderne fik bare trusler om at tage videoerne ned og Google blev presset til at indføre nogle filtre.
Folk var dog fløjtenes ligeglade og fortsatte alligevel. Med det resultat at Google og pladebranchen nu i dag har indgået en aftale om, at Google betaler for hver afspilning i stedet og så er det pludselig lovligt.
Kan du se dig selv fri for, at have hørt musik på YT indtil den dag, den aftale kom i hus? Jeg kan ikke. Selvom det nu godt nok er sjældent jeg bruger YT til musik, så har det altid været en god kilde til at lytte til ukendt musik. Og det har da ofte også ført til, at jeg rent faktisk har købt musikken efterfølgende. Bare lige for at stille tingene lidt i perspektiv.

Skriv ny kommentar: