Betal 1.500 kr. eller få en jurist på nakken. Den besked har mere end 2.000 danskere fået ind igennem brevsprækken i år, fordi de angiveligt har downloadet film ulovligt.

Se også: Popcorn Time er meldt til politiet

Det er Berlingske, der kan fortælle, at advokatfirmaet Njord er gået på filmpiratjagt i Danmark for amerikanske rettighedshavere af store Hollywoodfilm.

Ifølge Jeppe Brogaard Clausen, der er partner i Njord, har de fået en blandet modtagelse på deres mange breve:

”Ikke alle vil vedkende sig, at de har gjort det her, men der er en form for forståelse. Vi har været mest bekymret for, at vi sender breve ud og aldrig modtager noget svar. Dem er der stadig en stor gruppe af. Jeg kan desværre ikke sige, hvor mange det er, men det er mere end ti procent,” siger Brogaard Clausen.

I første omgang bliver der dog ikke tale om, at politianmelde dem, der ikke svarer eller som undlader at betale:

”Vi tager i første omgang dialogen med de her folk og spørger dem, om de har set den her film, og om deres forbindelse er usikker. Vi ser på, om deres svar kan passe eller ej, og hvis vi kan tegne et andet billede, så går vi nok i retten med det.”

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (60)
Gravatar

#1 Dørk 7 år siden

Here we go again....
Gentlemen. You can't fight in here. This is the War Room!
Gravatar

#2 Geekalot 7 år siden

I første omgang bliver der dog ikke tale om, at politianmelde dem, der ikke svarer eller som undlader at betale

Hvad er det så ud over en skræmme kampagne de har gang i ?
Gravatar

#3 LSR 7 år siden

Det kan ikke lade sig gøre at politianmelde i den her sag, det er en privatretslig sag omkring ophavsret, og det har politiet aldrig haft noget som helst med at gøre.

Gravatar

#4 Mou19851 7 år siden

I starten af 00'erne var jeg med til et netparty, som blev invaderet af foged, anti pirat gruppe og jeg ved ikke hvad. De havde haft en muldvarp inde, for at tage screendumps af vores 'ulovligheder'. Efter hvad jeg kan huske blev computerne konfiskeret fra et par stykker som fik et retsligt efterspil. Resten af os (ca. 300) fik tilsendt et fint lille brev, hvor vi skulle bekende hvad og hvor meget vi havde på vores pc. Vi var 3 kammerater afsted; ingen af os svarede dem, og ingen af os hørte nogensinde mere fra dem.
Jeg troede godt nok, de var blevet lidt klogere.
Gravatar

#5 Geekalot 7 år siden

#4 de gjorde hvis noget lignende i Aars, et andet år var der nogle fjolser der havde glemt at slå deling fra på deres comp, men der skulle de bare slette hvad de havde delt af film og serier mens en stod og kiggede på det.
Gravatar

#6 Salene 7 år siden

Vi tager da gerne dialogen igen^^ Men med det manglende indhold danskere har på Viaplay/Netflix kan man da ik andet end føle sig total til grin. Der mangler stort set ALT. Gi os da det samme indhold som vores ""Allierede"" amerikanere,men NEJ.
Gravatar

#7 Munchkim 7 år siden

Jeg forstår ikke helt deres grobund til at kunne sende de trusselsbreve ud til folk. Hvordan ved de hvem der har lavet smuds?
For at måtte overvåge en IP adresse, så skal de have begrundet mistanke og en retskendelse.
For at få en begrundet mistanke skal de overvåge ens IP.
Så de har tænkt sig at begå lovbrud for at kunne sende deres trusler ud?
Gravatar

#8 Geekalot 7 år siden

#7 Som sagt ikke andet en en skræmme kampagne, til videre.
Gravatar

#9 atmorell 7 år siden

Branchen skulle bruge midlerne på at udvikle nye løsningen (Netflix osv.) Man vil aldrig kunne løse det her problem med breve og retssager. Piratkopieringen viser bare at der stadigvæk er et kæmpe marked for nye film og serier.
Gravatar

#10 Pingvin 7 år siden

Fatter ikke han faktisk vil gå direkte ud og sige noget så dumt som:

"Ikke alle vil vedkende sig, at de har gjort det her, men der er en form for forståelse. Vi har været mest bekymret for, at vi sender breve ud og aldrig modtager noget svar. Dem er der stadig en stor gruppe af....


En ting er at de forsøger sig med sådan et stunt. Noget andet er at han så går ud og siger at han håber ikk at folk ikke svare på truslen, for så har de ikke en skid.

Derudover lugter det da langt væk at det bare er et fixed beløb der er sendt til alle.

Urgh.. man bliver så træt så træt..

Skriv ny kommentar: