Marvels tegneserieuniverser har siden det nye århundrede fundet betydelig succes på det store lærred. Faktisk er Stan Lees ikoniske helte blevet så populære, at Marvel Studios i 2008 selv begyndte at producere spillefilm, der tilsammen udgør et samlet univers og historiens tredjebedst sælgende film-franchise.
Men hvilke er egentlig de bedste film, der er kommet ud af Marvel-universet? Hvilke er dine favoritter? I anledningen af studiets seneste udgivelse, “Captain America: The Winter Soldier”, får du her Filmz’ bud på de fem bedste film baseret på Marvel-materiale.
Følg linket nedenfor og find ud af, hvilke fem film der er på listen, og hvilken som er nr. 1 i denne uges Filmz-toppen.
Læs artiklen ‘Filmz-toppen: De bedste Marvel-filmatiseringer'
#71 Gasivodo 10 år siden
Aj upsi - er det noget DC-noget?
Er Twillight Marvel?
Knuz Gasi'
'Life of Brian'(1979) = fra dengang, man GODT måtte... :-(
#72 Doom 2: Hell on Earth 10 år siden
Jeg har ikke fletninger. Jeg har håret sat op med diadem. Altid.
#73 BN 10 år siden
En charmerende hovedrolleindehaver er ikke nok. Den skulle have haft en ordentlig skurk, hvad den ikke havde. (Det er en af de kedeligste roller, jeg nogensinde har set den ellers så ferme Jeff Bridges i.) Den skulle have haft en spændende konflikt efter Starks hjemkomst, hvad den ikke havde. (Det var virkelig en tam affære.) Den skulle have haft et mindre klichéfyldt og mindre forudsigeligt og mindre ligegyldigt slutopgør mellem Iron-Man og skurken. Der var simpelthen for lidt kød på hele historien. ... Og desuden: Nøj, hvor er Gwyneth Paltrow dog kedelig, ja, alt for uspændende/usexet af en helts "love interest" at være.
Den første halvdel af filmen med Robert Downey Jr.'s veloplagte humor og charme, dragtens tilblivelse (især første afprøvning overfor dem, der holder Stark fanget) og Irons første flyveture er altsammen ganske godt og er hvad der gør filmen seværdig. Men anden halvdel var meget uinspireret og - som sagt - tamt, klichéfyldt og forudsigeligt.
'The Avengers' er jo netop IKKE "en selvstændig film", når den betinger, at man har set 'Captain America: The First Avenger', 'Iron-Man', 'Iron-Man 2', 'Thor', samt 'Hulk' og 'The Incredible Hulk' for overhovedet at kunne have noget forhold til disse superhelte. ... I øvrigt er oprindelseshistorier heller ikke den eneste mulighed for at give tilskueren et forhold til personerne. Nej, det samme kan man gøre med relativt få karakterscener, der gennem ord og/eller billeder siger noget om personernes fortid og nuværende tilværelse (herunder deres glæder, sorger, bekymringer, dilemmaer o.lign.). Det nærmeste vi kom dette i filmen, var med introduktionen af Hulk, omend det stadig var lidt overfladisk. Alle de andre superhelte fremstod temmelig blanke, altså set i forhold til hvis man ikke kendte dem på forhånd (andet end af navn).
Nej, men næsten udelukkende. Det er begrænset hvad Loki selv foretager sig fysisk i filmen, og hans håndlangere - de der Chitauri - er da de mindst skræmmende og mest CGI-agtige og ikke-skræmmende fjender, jeg kan mindes nogensinde at have set i en superhelte-film! Jeg oplevede dem aldrig som nogen reel trussel mod vore helte. Nej, de virkede nærmest som en gang legetøj, som vore superhelte kunne smide rundt med og ødelægge.
#74 BN 10 år siden
Helt præcist HVAD Fridag mener der gør en sådan generaliserende, unuanceret og forsimplet fremstilling af mig og min filmsmag berettiget, er mig en gåde.
Nu taler vi om filmatiseringer af tegneserier om superhelte, og her ved de fleste, at mine to favorit-figurer er Batman og Spider-Man, og at mine favoritfilm er Nolans tre Batman-film og Raimis tre Spider-Man-film. ... Jeg anede ikke, at disse seks film allesammen indeholdt "større mængder pladderpatos".
Nu ved jeg ikke, om "intet" skal forstås som 'kun det der vedrører superhelte-genren'. Hvis ikke, så må det jo indbefatte ALLE de film, jeg elsker. Alle film på min top 200 er i så fald nogle, der indeholder "større mængder pladderpatos".
Well, well ... der kan man se.
#75 Doom 2: Hell on Earth 10 år siden
#76 Kyllingebenet 10 år siden
Men er det ikke netop derfor, at hun fungerer? Hun er jo en diametral modsætning af Tony Stark, der prøver at rodfæste sig til noget mere seriøst, og netop prøver at gøre op med sin fandenivoldske 'playboy/millionær' persona. Hun er hans sunde fornuft og samtidig hans samvittighed, og deraf fremstår hun måske en smule 'kedelig', men langt fra charmeforladt.
#77 Kyllingebenet 10 år siden
Må erkende mig enig. Loki fungerer heller ikke som skurk for mig, han faretruende nok, jeg ved ikke om det er hans manglende udstråling eller hans spinkle fysik, der gør det? (Heath Ledger var også spinkel - men han havde en eminent udstråling som Jokeren). Jeg synes i hvert fald ikke, at ham der spiller Loki, virker særlig troværdig som frygtindgydende superskurk.
#78 Doom 2: Hell on Earth 10 år siden
Det er simpehthen bare middelmådigt skuespil og ringe casting - nichts weider.
#79 Ispep 10 år siden
Tja... Bridges gjorde en fin figur, uden at være mindeværdig. Marvels skurke kan generelt kritiseres på lige fod da de sjældent fremstår vildt skræmmende.
Underlig kritik. Så burde du udelukke 220 film fra din egen top 200 liste, for sådan er de præcist også skruet sammen ;)
Suk!!
Medgiver til dels, at anden halvleg ikke helt var så god som den første, men overall en tilfredsstillende superhelte film, som tåler mange syn uden at blive svækket af teenagerpladder og andre distraherende sidehistorier.
Den er selvstændig i den forstand, at man faktisk IKKE behøver se de andre superhelte film der leder op til Avengers for at være med på Avengers selvstændige historie, som netop ikke omhandler oprindelseshistorierne men hviler mere på sammenholdet, forskelligheden og læren om samarbejde. Det behøver man ikke se de selvstændige Marvel-film for at kunne nyde, selvom det ikke ville gøre sagen værre, hvis man holder af disse figurer og samtidig har set deres oprindelseshistorier. Men kunsten for Whedon var jo netop at styre uden om forklaringerne (dem fik vi jo én gang i de selvstændige film) og bruge tiden på kollektivet.
Jeg tror ikke du kender ret meget til Whedon og hans arbejdsmetoder. Det gjorde jeg heller ikke i første omgang, men blev klogere. Manden kan noget med dialog og karakterer, som han forstår af "afrunde" og puste liv i dem, så vi føler vi kender dem. Nogen dyb film er det ikke, men så har man dæleme også de helt forkerte forventninger til sådan en gang tju-bang hvis man forventer andet end kulørt eventyr med høj underholdningsværdi UDEN unødige tilsætningsstoffer som forsøget på at romantisere lortet og ty til Horton Sagaen konflikter som i Spider Man 3 og de nye Star Wars. Avengers er den rene vare, som har langt større gensynsværdi end Blockbusters der forsøger at etablere klichefulde konflikter, som alligevel sjældent stikker dybere og ofte sænker tempoet.
Det er bare good-fun klimaks uden den nødvendigvis er tænkt som at være decideret skræmmende, BN. Loki er stadig hovedskurken og han er formidabel. Hvad er der i øvrigt galt med ødelæggelser? Det giver vel mening i en verden omgivet af larger-than-life karakterer med storslåede kræfter, som ikke altid kan styres og farverige skurke, der vil udslette os.
#80 Driver 10 år siden
Bahahahaha!
Avengers er jo netop en stor kliché, hvor superheltene ender i den ene ligegyldige konflikt efter den anden med hinanden.