De fleste filmnørder elsker toplister, som man kan lade sig inspirere af eller være rygende uenig i. Her på Filmz elsker vi også lister. Derfor lancerer vi som noget nyt en ugentlig topliste i forbindelse med aktuelt filmstof.

Den første af slagsen bliver en Top 5 over, hvilke film vi her på redaktionen glæder os mest til i de danske biografer i december. Vi vil naturligvis rigtig gerne høre, hvilke film du ser mest frem til i december.

Klik videre til vores første Filmz-toppen her neden for og find ud af, hvilke fem film der er på listen, og hvilken som er vores nr. 1.

Læs artiklen ‘Filmz-toppen: December (2013) Top 5′Vis kommentarer (59)
Gravatar

#31 Fredag 9 år siden

Tror bare Tommy accepterede for 8-9 år siden at jeg var tykhovedet;)
Gravatar

#32 xtooms 9 år siden

Prisoners er rigtig fed, ja Hobitten var lidt tam men skal klart se 2 ern i biffen, Nymfo venter jeg med til den kommer på Blu ray, Oldboy us version ku jeg aldrig finde på at se, elsker den originale. men den vi glæder os mest til herhjemme er nok Frozen, vi skal ha begge vores piger med på 3 og 6 og de glæder sig helt vildt.
Trust No 1
Gravatar

#33 BN 9 år siden

fra artiklen:

Lad os være ærlige: første film i den nye Tolkien-trilogi var ikke helt den fantasy-flødeskumskage, vi alle havde drømt om.


Nej, sandt nok. Den var LANGT BEDRE. ... Langt bedre end jeg havde turdet drømme om. Bl.a. fordi Guillermo del Toros indblanding på et tidligt tidspunkt gjorde mig lidt usikker på projektet, og fordi der var gået over et årti siden den første trilogi.

Jeg fatter ikke dem, der ikke nyder prologen med dværgenes forhistorie (og den senere flashback-sekvens med Thorin vs. Azog), hvert øjeblik i Bilbos hyggelige hjem, mødet med troldene, det første sammenstød med orker, hele opholdet i Kløvedal (især nu med de længere scener i "extended edition") indbefattende Elronds læsning og oversættelse af den gamle tekst (med Howard Shores fantastisk som prikken over i'et), Bilbos møde med Gollum, dværgene og Gandalfs kæmpen sig ud af goblinernes grotte med sværd og lange bjælker, samt det næste sammenstød med orkerne, der denne gang har Azog i spidsen, og især
ørnenes indgriben og vore heltes efterfølgende flyvetur på ryggen af disse
. ... Det er især disse scener, der for mig er fuldstændig magiske og 100 procent matcher stemningen (herunder også humoren) og ånden fra Lord of the Rings-trilogien.

Det må være noget end mig, visse personer går efter i filmatiseringen af Tolkiens eventyr. Jeg kan ikke finde ud af, hvad dette "andet" er. Jeg ved blot, at når magien er der 100 procent igen, så giver andres negative røster ikke nogen mening for mig.

Det eneste jeg var utilfreds med, var 48 fps-formatet og 3D'en. Men det stiftede jeg først bekendtskab med anden gang jeg så filmen i biografen. Første gang så jeg den i 24fps og 2D, sådan som film efter min mening bør ses. Og tredje gang og fjerden (o.s.v.) gang var derfor selvfølgelig i 2D og 24 fps.
http://beautifulnight.aurovine.com/
Gravatar

#34 Ispep 9 år siden

#33

Jeg forstår til gengæld heller ikke din store begejstring for denne film.
Gravatar

#35 OxxY 9 år siden

Jeg så prisoners på bio-dagen, og den var da ganske ok, Gyllenhall spillede skide godt, men den var for lang, og så tror jeg mange filmgængere der er vandt til lidt mere end cookiecutter hollywood historier har gennemskuet hvad der sker et godt stykke før det bliver vist (deraf også at den føltes ekstra lang). Er man typen der ikke gætter plots i biosalen, så er den sikkert framragende.
Gravatar

#36 Lord Beef Jerky 9 år siden

Jeg var inde og se Escape Plan på biodagen. Jeg vidste godt hvad den ville slutte med, før den sluttede, men var fint underholdt alligevel.
"Avatar blev skrevet flere år før Pocahontas, og dermed (forhåbentlig indlysende) også før Irak krigen"
Gravatar

#37 Ispep 9 år siden

#35

Jeg synes så alligevel, at der var gode overraskelser. Men ellers er jeg enig i, at den blev en lille smule for lang med sine 153 min.
Gravatar

#38 rockysds 9 år siden

Min favoritfilm fra 2011, Jafar Panahi "This is Not a Film" for DK-premiere i december, så ser frem til at gense den i biografen. Finder det usandsynligt at nogen af de andre decemberpremierefilm skulle vise sig endnu bedre, men det ville da være en herlig overraskelse.
There was no bullshit, no arty pretensions. "Doug," he'd say when we were doing Written on the Wind, "Give me some bosom."
Gravatar

#39 Mikkel Abel 9 år siden

Fridag (23) skrev:
Finchers bedste film!


Uenig ;)

Ispep (24) skrev:
Prisoners er dog ikke i samme mesterklasse som Zodiac.


Enig!
I saved Latin. What did you ever do?
Gravatar

#40 BN 9 år siden

Ispep (34) skrev:
#33

Jeg forstår til gengæld heller ikke din store begejstring for denne film.


Det er ellers så ligetil. Filmen gør nemlig alting rigtigt, også i forhold til at være en prequel:

1) Den prøver ikke på at være ligeså "tung" i tonen som LOTR, men nøjes med at gøre Erebor-missionen til en alvorlig sag for dværgene (med fokus på følgevirkningerne af og skyggesiderne ved hele affæren) og - helt i tråd med Tolkiens egne skriverier - kun berøre kimen til det mørke og den ondskab og krig, der senere udfoldes i LOTR. Derfor er den lysere tone i 'An Unexpected Journey' ikke blot et valg, men et must. ... At filmen (og dens to efterfølgere) ikke er ligeså "tung" (som du selv udtrykker det i en anden tråd) er ikke en svaghed, men en naturlig og logisk følge af, at vi befinder os tidligere på tidens strøm. Fremfor for at svække nogetsomhelst, styrker dette sammenhængen med LOTR-trilogien.

2) Bogen 'Hobbitten' er ganske rigtigt forholdvis "børnevenlig" - men filmen er ikke. At større børn også kan forstå eller få udbytte af filmen, er ikke hvad jeg forstår ved "børnevenlighed". Her er snarere tale om, at filmen også er (eller KAN VÆRE) for UNGE, ikke mindre børn. JEG er ihvertfald ikke stødt på nogen børn, der føler sig tiltrukket af filmen.

3) Den lysere tone går hånd i hånd med filmens indledende munterhed. At kalde filmen "mere pjattet" end LOTR viser ikke spor andet end at man har glemt Bilbos muntre (og af PJ fint illustrerede) skildring af ørepillende, skraldgrinende og enormt øl- og madglade hobbitter i "extended edition"-udgaven af 'Fellowship of the Ring', Frodo og Gandalfs gensyns-scene ("You're late!"), Merry og Pippins tyveri af Gandalfs fyrværkeri (efterfulgt af en opvaske-tjans som straf), Bilbos fødselsdag hvor denne gemmer sig for nogle begærlige arvinger og hvor Frodo skubber Sam ud på dansegulvet til Rosa, Merry og Pippins tyveri af frugter og grøntsager på samme tid som Frodo og Sams afrejse fra Herredet, Aragorn der kaster æbler til Merry som midt under rejsen gerne vil have morgenmåltid nr. 3, Gimlis mange morsomme replikker, Merry og Pippin der til Elronds overraskelse dukker op under det hemmelige møde (hvor det skal besluttes hvad der gøres med Ringen), konkurrencen mellem Gimli og Legolas om flest dræbte fjender, Merry og Pippin der i "extended edition" af 'The Two Towers' drikker af det vækstfremmende vand i skoven hvor Træskæg har efterladt dem, Gimli og Legolas drikkedyst i "extended edition" af 'The Return of the King' ... o.s.v. Listen kunne gøres meget, meget længere.
http://beautifulnight.aurovine.com/

Skriv ny kommentar: