De fleste filmnørder elsker toplister, som man kan lade sig inspirere af eller være rygende uenig i. Her på Filmz elsker vi også lister. Derfor lancerer vi som noget nyt en ugentlig topliste i forbindelse med aktuelt filmstof.

Den første af slagsen bliver en Top 5 over, hvilke film vi her på redaktionen glæder os mest til i de danske biografer i december. Vi vil naturligvis rigtig gerne høre, hvilke film du ser mest frem til i december.

Klik videre til vores første Filmz-toppen her neden for og find ud af, hvilke fem film der er på listen, og hvilken som er vores nr. 1.

Læs artiklen ‘Filmz-toppen: December (2013) Top 5′Vis kommentarer (59)
Gravatar

#41 BN 9 år siden

P.S. Efter at have set ovenstående billede fra 'Oldboy' føler jeg trang til at spørge:

Er Ace Venture med i den film?
http://beautifulnight.aurovine.com/
Gravatar

#42 Mikkel Abel 9 år siden

BN (41) skrev:
Er Ace Venture med i den film?


Niks
I saved Latin. What did you ever do?
Gravatar

#43 BN 9 år siden

#42:

Well, you could have fooled me! ;-)
http://beautifulnight.aurovine.com/
Gravatar

#44 Ispep 9 år siden

#40

Men Hobbitten (filmen) har jo stadig en større appeal til de yngste i forhold til LOTR. Både tematisk og rent grafisk (graden af volden, faren o.s.v.) er jo højere i LOTR filmene. Det er du vel enig i??

Du har ret i, at LOTR også har humor. Så det har jeg såmænd ikke glemt (lidt typisk dig at antage det, fremfor måske bare erkende, at jeg måske blot finder tingene bedre udført i LOTR). Men der er vel forskel på humoren. Det er for mig sjovere at se hobbitter drikke øl og more sig med dertilhørende jokes end dværge der kaster med tallerkner :D

BN (41) skrev:
P.S. Efter at have set ovenstående billede fra 'Oldboy' føler jeg trang til at spørge:

Er Ace Venture med i den film?


Du ville ikke spørge så dumt hvis du havde set den oprindelige Oldboy :D
Gravatar

#45 BN 9 år siden

Ispep (44) skrev:
Men Hobbitten (filmen) har jo stadig en større appeal til de yngste i forhold til LOTR.


Som sagt: Det har jeg ikke set være tilfældet. Nogle har forudsat det, udelukkende fordi Tolkiens bog oprindelig blev skrevet til børn. Men filmatiseringen af den er anderledes, hvilket nogle har kritiseret, men hvad jeg personligt finder er en god ting - OG fuldt ud berettiget med henblik på Tolkiens egne uddybende tilføjelser til beretningen.

Ispep (44) skrev:
Både tematisk og rent grafisk (graden af volden, faren o.s.v.) er jo højere i LOTR filmene. Det er du vel enig i??


Jeg er selvsagt enig i, at der står mindre på spil i 'The Hobbit' - LOTR handler om hele verdens skæbne/fremtid, d.v.s. hele verden er i fare, hvorimod 'The Hobbit' "kun" handler om de landflygtige dværges forsøg på at få Erebor tilbage, dog af Tolkien (og derfor også af PJ) tilsat en baggrundshistorie, der lader os vide, at konflikten meget nemt kan vokse sig større.

At volden skulle være mindre grafisk og dermed mere børnevenlig i 'The Hobbit', er jeg uenig i. Man ser Gollum gentagne gange smadre en sten i hovedet på en goblin/ork. Man ser en halshugning efterfulgt af et rullende hoved i kampen mellem dværgene og Azogs orker ved Moria. Gandalf skærer først maven op og derefter halsen over på en goblin-leder. At hyppigheden er mindre i 'An Unexpected Journey' skyldes ikke en tilstræbt børnevenlighed, men derimod at historien er fordelt over tre film. Vent bare til de næste to film - her vil der komme mere af samme slags. Det er ikke noget for mindre børn at se.

Ispep (44) skrev:
Du har ret i, at LOTR også har humor. Så det har jeg såmænd ikke glemt (lidt typisk dig at antage det, fremfor måske bare erkende, at jeg måske blot finder tingene bedre udført i LOTR). Men der er vel forskel på humoren. Det er for mig sjovere at se hobbitter drikke øl og more sig med dertilhørende jokes end dværge der kaster med tallerkner :D


Når nogen kritiserer en filmatisering af et Tolkien-eventyr som værende lidt for pjattet og samtidig roser en trilogi, der havde adskillige muntre/komiske øjeblikke, UDEN overhovedet at nævne det sidste, giver det mig indtryk af en selektiv hukommelse.

Og nej, der er ikke forskel på humoren. Der er måske for DIG forskel på, hvor sjov humoren er. Men selve humoren er af den samme muntre, joviale og afslappede slags.

Ispep (44) skrev:
Du ville ikke spørge så dumt hvis du havde set den oprindelige Oldboy :D


Jeg kender godt 'Oldboy' og baggrunden for ovenstående billede. Men Josh Brolins attitude virker jo helt Ace Ventura-agtig, mens frisuren og fjæset giver mindelser om Jim Carreys udseende i andre af dennes komedier. hehe
http://beautifulnight.aurovine.com/
Gravatar

#46 Lord Beef Jerky 9 år siden

For mig kan du indtil videre sammenligne LOTR og Hobitten med de to Star Wars trilogier. Det hele ser mere kunstigt ud, føles mere forceret og er mere fjollet i Hobitten. Med det sagt er jeg dog udmærket klar over, at der var humor i LOTR - forskellen på kvaliteten heraf er dog enorm.
"Avatar blev skrevet flere år før Pocahontas, og dermed (forhåbentlig indlysende) også før Irak krigen"
Gravatar

#47 Lord Beef Jerky 9 år siden

Til gengæld holder jeg så med BN omkring det Oldboy billede - det ser sgu ufrivilligt komisk ud.
"Avatar blev skrevet flere år før Pocahontas, og dermed (forhåbentlig indlysende) også før Irak krigen"
Gravatar

#48 Menneskedyr 9 år siden

Prisoners havde mig fra start til slut. Slutningen kunne have været stærkere, men filmen er stærkt fortalt, plottet er fremragende konstrueret og så er den et gensyn værd. Enig mht Zodiac-stemningen. Og fremragende præstationer af Gyllenhaal og især Jackman, men generelt er alle stærke i den film. Den er endnu en fantastisk film i rækken af film, som ikke foregår i velkendte rammer eller føler sig nødsaget til at ty til "moderne" remedier. Skarpt fortlat, dirrende spænding og komprimeret. Jeg savner flere af sådanne film
http://komakino.bandcamp.com/
http://www.youtube.com/user/zortblak
https://soundcloud.com/user9155925
Gravatar

#49 Ispep 9 år siden

BN (45) skrev:
Jeg er selvsagt enig i, at der står mindre på spil i 'The Hobbit' - LOTR handler om hele verdens skæbne/fremtid


Også det, men jeg mener såmænd også dybden i persontegningerne, som er på et højere niveau. Derudover er sproget/dialogen også mere højttravende (på den gode måde) i LOTR kontra Hobbitten, hvilket også er én af grundene til, hvorfor LOTR-eventyret er mere, ja modent i forhold til Hobbitten. Det mener jeg altså næsten ikke er til diskussion?


Mht. volden, så mener jeg altså Fellowship havde noget større intensitet i kampscenerne end "En Uventet Rejse". Særligt angrebet i skoven i Fellowship med Aragorn og ham den store, onde "satan". Der har været flere tilføjelser i EE-udgaverne, også mht. det grafiske aspekt;

"In the theatrical release and the Extended DVD, when Aragorn is fighting the Uruk-hai that killed Boromir (Lurz), Aragorn stabs him in the leg with a knife, the uruk-hai then pulls the knife out of his leg and greedily licks the blood off of it before throwing it at Aragorn. This scene is cut out of the Theatrical Edition DVD."

Og så denne nyhed:

"The extended version was originally planned to be rated R, but due to most of the new scenes focusing on more character development than extra violence. The PG-13 rating remained intact, if not slightly more intense."

Jeg påpeger blot, at LOTR har større intensitet. Dermed ikke sagt, at Hobbitten er blevet en pixar film.


BN (45) skrev:
Og nej, der er ikke forskel på humoren. Der er måske for DIG forskel på, hvor sjov humoren er. Men selve humoren er af den samme muntre, joviale og afslappede slags


Humoren har sikkert været tilsigtet "den samme skuffe", men derfor kan det vel for hulen stadig være bedre udført i den ene og knap så godt i den anden film. Jeg har også ofte grotesk og sort humor, men det virker heller ikke hver gang, selvom "stilen" er bevaret. God humor afhænger af en række basale elementer, såsom fortællerens timing, det skrevne (altså selve opskriften på en god joke eller en humoristisk sekvens), samspillet (interaktion) m.m. Så nej, jeg synes ikke det var vanvittigt morsomt i Hobbitten. Apropos humor, så synes jeg Jackson var noget sjovere før i tiden med film som The Frightners.

Puha BN.. så tvang du mig atter engang til at smøge ærmerne op og komme med en længere smøre, din forbandede skiderik :D Men tror vi holder den her, for jeg kan mærke vi er milevidt fra hinanden i denne sammenhæng og du har tydeligvis stærk forkærlighed for dette univers og kan ikke sætte dig ind i andres kritik (føler jeg). Lidt som med Star Wars prequels, hvor du mener der ikke er den store forskel i kvalitet mellem de nye og gamle, og selvom det kan være svært at udspecificere hver detalje/forskelle uden at skulle bruge et døgn på dette - det har ikke nødvendigvis noget med selektiv hukommelse at gøre ;)
Gravatar

#50 Fredag 9 år siden

Det er dig åbenbart meget magtpåliggende Ispep at overbevise BN om at The Hobbit er en svagere film end LOTR (at det er BN at bevise det modsatte ved vi jo;) I fylder:-D

Skriv ny kommentar: