En af årets mange interessante CPH:DOX-titler er Stephen Finnigans “Hawking”, der går tæt på fysikeren Stephen Hawking – et af de største genier i menneskets historie.

Hawking har ikke blot inspireret talløse mennesker til at se anderledes på omverdenen – han har også optrådt i tv-serier som “Star Trek: The Next Generation” og “The Simpsons”. Som 22-årig fik han at vide, at nervesygdommen ALS ville dræbe ham, før han fyldte 25. I dag er han 71 år gammel og holder stadig adskillige foredrag om året.

Filmz TV har mødt dokumentarens garvede, engelske instruktør, Stephen Finnigan, der fornemt skildrer Hawkings ukuelige viljestyrke i sin portrætfilm. Og vi talte om bl.a. filmmagerens første indtryk af Hawking samt fysikerens unikke humor og kraftige reaktion på filmen.

Husk, at filmen kan ses i dag kl. 16.30 i Palads, og du kan bestille billetter gennem CPH:DOX’ hjemmeside.

Klik i videoen herunder for at se den nye udgave af Filmz TV!Vis kommentarer (2)
Gravatar

#1 pow9199 9 år siden

Han skulle efter sigende være en lovende bordfodboldspiller
Gravatar

#2 steadi07 9 år siden

Jeg kan ikke sige, at jeg 100% forstår Stephen Hawkings betydning inden for fysikken. Ikke ment som, at hans betydning måske er mindre end reklameret, mere ment som, at jeg simpelthen ikke forstår fysik på et højt nok plan.

Hvad jeg dog forstår er mandens betydning for "populær"fysik. Udover Einstein, så er Hawking sandsynligvis den videnskabsmand der har gjort mest for sit felt ift den "almindelige" befolkning.

Stor respekt.

Skriv ny kommentar: