I denne uge er der biografpremiere på den norske dokumentar “Til ungdommen” – en blændende film om fire unge, politisk engagerede nordmænd, der kommer fra vidt forskellige samfundslag og kæmper for vidt forskellige mærkesager.

Filmens instruktør, Kari Anne Moe, var forleden i København, og Filmz TV drog til Cinemateket for at tale med den talentfulde dokumentarist.

”Vi havde optagelser af unge, der ikke længere lever, og det gav os et helt særligt ansvar” fortæller Moe blandt andet om de optagelser, hun lavede med de unge på øen Utøya, før Breiviks uhyrlige massakre. Vi taler naturligvis om, hvordan tragedien påvirkede projektet, men også om den entusiasme, der præger de unge, norske politikere, og de venskaber, som blev knyttet under optagelserne.

Klik i videoen herunder for at se den nye udgave af Filmz TV!


Vis kommentarer (6)
Gravatar

#1 dfms 7 år siden

Piv - Tudevioliner - Gabbb.............
Gravatar

#2 lhalvorsen 7 år siden

Tak Filmz!

Og "dfms", er der ikke en Michael Bay film et eller andet sted du skal se?
Gravatar

#3 mikki 7 år siden

Dømt ude herfra!! Skal ikke nyde noget.
Jeg har rigeligt i det lort jeg nogen gange kommer til at se på DR og dansk film, hvor man ved hvilken som helst lejlighed, kan lufte en eller anden form for åndssvag venstrefløjs ideologi.
Gravatar

#4 Tarantrier 7 år siden

@mikki: Jeg må skuffe dig og sige, at filmen på ingen måde favoriserer nogle ideologier eller holdninger. Den er tværtimod en meget nuanceret dokumentation af, hvordan det er at være politisk engageret som ung, hvilket den selvfølgelig gør ved at følge unge fra flere forskellige partier - to venstreorienterede og to højreorienterede. Den kan varmt anbefales!
Remember, always be yourself. Unless you can be Batman. The be Batman.
Gravatar

#5 The Insider 7 år siden

#1, manglende respekt, som tangerer det kvalmende.

#4, high five!
War. War never changes.
Gravatar

#6 Outbound Sith 7 år siden

Den skal helt klart ses på et tidspunkt! Uanset, hvad anledningen er, så er der en helt særlig nerve i dokumentarfilm, der tager en radikal drejning undervejs i optagelserne. Andre eksempler er "Some Kind Of Monster" og "Shut Up And Sing"...
"Let's just say I wanna believe."
Fox Mulder

Skriv ny kommentar: