Filmz’ læsere har stemt på Facebook om deres yndlings Sci-Fi-film. Der er blevet nævnt alt fra små nichefilm som ‘Moon’ til store ‘Blockbusters’ som ‘Star Wars’. Det er også en genre, hvor der er højt til loftet, og hvor alt er muligt. For Sci-Fi kan næsten ikke kategoriseres som en genre, det er mere en stil. Ligesom animationsfilm er en stil.

Sci-Fi kan være alt fra action til gyser. Det kan være romantik og drama eller børnefilm. Det kan være politisk og realistisk som i ‘Children of Men’, eller way out som i ‘Planet of the Apes’. Men nu har Filmz’ læsere givet deres mening til kende, og vi skal også nævne nogle af de film, der var med i opløbet.

Har du ikke fået din mening med i listen? Så husk at gå ind på Facebook og følg Filmz.

Vi har samlet de 5 mest nævnte film fra kommentarerne.

En håndfuld af de film, som blev nævnt, men ikke kom med, var ‘Jurassic Park’, ‘Sunshine’, ‘Terminator 1 og 2’ og ‘Star Wars: A New Hope’.

 

5: Predator (1987)

“If it bleeds… We can kill it”.

‘Predator’ var et nybrud i Sci-Fi-filmgenren da den udkom i 87. Det var ikke et monster med kun et øje og tentakler som sagde “blip blip”, men et veltrænet navy seal monster med dreadlocks fra det ydre rum der kun er kommet for at få konkurrence. Og så har ‘Predator’ også det mest svedige håndtryk i filmhistorien.

Filmen er instrueret af John McTiernan der også instruerede ‘Die Hard’ og ‘The Last Action Hero’. Filmen følger en elitegruppe af amerikanske soldater, ledet af Major Alan “Dutch” Schaefer, spillet af Arnold Schwarzenegger, der sendes på en redningsmission i den sydamerikanske jungle. De opdager snart, at de ikke er alene, da de bliver jaget af en usynlig og teknologisk avanceret rumvæsen, kendt som “Predator”.

Filmen blev opfulgt af en række mindre anerkendte efterfølgere og crossovers. Dog fik filmen en overraskende vellykket prequel i 2022 ved navn ‘Prey’, som følger en “Predator” der ankommer til jorden i 1719.

 

4: ‘2001: A Space Odyssey’ (1968)

Vi husker alle knoglen der flyver op i luften og viser den menneskelige teknologiske udvikling fra slagværktøjet til rumfarten i åbningsscenen. ‘2001’ er et filmisk mesterværk der på den smukkeste facon blander kunstfilm og blockbusters. Og så er den lysår foran sin tid.

‘2001: A Space Odyssey’ er en episk science fiction-film fra 1968, instrueret af Stanley Kubrick og baseret på en kort historie af Arthur C. Clarke. Filmen udforsker menneskehedens rejse gennem rummet og vores forhold til teknologi, fremtiden og kosmos.

Handlingen følger astronauten Dave Bowman og hans besætning på rumskibet Discovery One, der er på en mission til Jupiter. Undervejs står de over for en række gådefulde begivenheder, herunder interaktion med en mystisk sort monolit, som synes at have en dyb forbindelse til menneskehedens udvikling.

‘2001: A Space Odyssey’ er kendt for sine visuelt forbløffende billeder, banebrydende special effects og eksperimentelle fortællestil. Filmen udforsker store filosofiske og metafysiske temaer som menneskets evolution, kunstig intelligens og vores plads i universet.

Den er blevet rost for sin dybde og kompleksitet og betragtes af mange som en af de mest betydningsfulde film nogensinde lavet. Kubricks visionære tilgang og filmens rige symbolske lag har gjort den til et emne for mange analyser og fortolkninger, og den fortsætter med at inspirere filmskabere og fascinere publikum verden over.

 

3: ‘Alien’ (1979)

En af filmhistoriens bedste plakater nogensinde. Et halvt klækket æg med grøn blændende lys, og med teksten “In space. No one can hear you scream”.

‘Alien’ er en banebrydende science fiction-horrorfilm fra 1979 instrueret af Ridley Scott. Handlingen følger besætningen på rumskibet Nostromo, der modtager en nødsignal fra en tilsyneladende øde planet og beslutter sig for at undersøge det. De opdager dog snart, at de ikke er alene, da de støder på en frygtindgydende fremmed livsform, der begynder at jage og dræbe besætningsmedlemmerne én efter én.

Filmen er kendt for sin intense atmosfære, skræmmende stemning og banebrydende special effects, især designet af H.R. Giger. Den kvindelige hovedrolle, spillet af Sigourney Weaver som Ellen Ripley, blev også bemærket som en af de mest ikoniske og banebrydende karakterer i science fiction-genren.

‘Alien’ blev rost for sin originalitet, spændende fortælling og visuelle stil. Den blev en enorm kommerciel succes og har sidenhen opnået kultstatus. ‘Alien’ har givet anledning til en lang række efterfølgere, spin-offs og crossover-film og har haft en enorm indflydelse på både science fiction-genren og filmmediet generelt.

Og så har ‘Alien’ også et af de mest originale alien designs nogensinde. Aldrig er der blevet designet et mere originalt og kreativt look til et rumvæsen før eller siden.

 

2: ‘Aliens’ (1986)

Vi fortsætter i Ridley Scotts univers med fortsættelsen til ‘Alien’, dog denne gang i hænderne på James Cameron.

‘Aliens’ er fra 1986, og instrueret af James Cameron og en efterfølger til Ridley Scotts ‘Alien’ fra 1979. Handlingen følger Ellen Ripley (spillet af Sigourney Weaver), der vågner op efter 57 års dvale for at finde ud af, at planeten, hvor hun først mødte den frygtindgydende fremmede livsform, nu er blevet koloniseret. Da kontakten med kolonien afbrydes, overbevises Ripley om at ledsage en gruppe marinesoldater til planeten for at undersøge den. De opdager snart, at de står over for en overvældende styrke af aliens, og kampen for overlevelse begynder.

‘Aliens’ er kendt for sin intense action, spændende fortælling og banebrydende special effects. Filmen blev en enorm succes både kommercielt og kritisk og modtog adskillige priser og nomineringer, herunder to Academy Awards for bedste lyd- og visuelle effekter. Sigourney Weavers præstation som Ellen Ripley blev særligt rost, og karakteren fortsatte med at blive en ikonisk figur inden for sci-fi-genren.

‘Aliens’ har haft en betydelig indflydelse på efterfølgende science fiction-film og betragtes af mange som en af de bedste fortsættelser nogensinde lavet.

 

1: ‘Star Wars: Empire Strikes Back’ (1980)

Så nåede vi til vejs ende ved første pladsen som Filmz’ yndlings Sci-Fi film, nemlig ‘Empire Strikes Back’.

‘Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back’ er fra 1980, instrueret af Irvin Kershner og produceret af George Lucas. Det er den anden film i den originale Star Wars-trilogi og den femte film i Star Wars-sagaen samlet set.

Handlingen følger oprørsalliancens fortsatte kamp mod det onde Galaktiske Imperium. Efter at have lidt et nederlag på isplaneten Hoth, adskilles heltene Luke Skywalker, Princess Leia, Han Solo og Chewbacca. Luke søger træning hos Jedi-mesteren Yoda på den fjerneste planet Dagobah, mens Leia, Han og resten af besætningen kæmper for at undslippe Imperiets fangarme. Imens planlægger Imperiets leder, Darth Vader, at lokke Luke over på den mørke side af Kraften.

Filmen er kendt for sine episke actionscener, uventede plot-twists og dybere karakterudvikling. Det blev et kritisk og kommercielt hit og betragtes af mange som en af de bedste Star Wars-film nogensinde lavet. Filmen modtog flere Oscar-nomineringer og vandt priser for sine visuelle effekter og lyd. Det blev også rost for sit mørkere og mere komplekse tema, der bidrog til at udvide Star Wars-universet og dens mytologi.

‘Empire Strikes Back’ efterlod et uudsletteligt aftryk på popkulturen og forstærkede Star Wars som en af de mest indflydelsesrige franchises i filmhistorien. Det er elsket af fans over hele verden og fortsætter med at inspirere generationer af publikum med sin tidløse historie og spektakulære action. Mange af de efterfølgende Star Wars-film har med tiden prøvet at toppe ‘Empire Strikes Back’ da den af fans ses som en af de bedste Star Wars-film og faktisk også som en af de bedste Sci-Fi film.

Følg med på vores Facebook og få flere muligheder for at få givet din mening til kende.



Vis kommentarer (2)
Gravatar

#1 CaGoDa 5 måneder siden

Yndlings mener i ikke ynglings?
Gravatar

#2 Reborn Sith 5 måneder siden

#1 yndlings bruges om ting. Ynglings om personer.
It's all good man. Saul Goodman

Skriv ny kommentar: