Den danske film om modstandsfolkene Flammen og Citronen fortsætter sin sejrsgang i de danske biografer. 70.974 indløste billet til filmen i weekenden, hvilket betyder, at filmen kun faldt med 10,8% i forhold til sidste weekend.

Med den udvikling ser det ud til, at “Flammen og Citronen” allerede i løbet af tirsdagen vil runde 400.000 solgte billetter.

Det flotte billetsalg betyder bl.a., at biografen Imperial i København forlænger spilleperioden frem til 24. april. Filmen havde premiere 28. marts.

Direktør i Sandrew Metronome, Frederik Juul, udtaler i en pressemeddelelse: ”Det er helt fantastisk det her. Filmen er med sit spændende emne blevet en ‘must-see’ film, og vi er rigtig stolte over, at denne film er med til at holde liv i så vigtig en periode af Danmarks historie.”



Vis kommentarer (29)
Gravatar

#11 filmz-Bruce 16 år siden

Har siddet og set lidt dokumentarer om tiden under 2. verdenskrig i Danmark og der er jo ikke én i Flammen og Mandarinen, som snakker lidt hen ad det korrekte for den tid. Om man så var havnearbejder dengang, så snakkede man ikke så nutidigt som idag.

Bruno Ganz terpede et 20 minutters bånd igennem, optaget i en togvogn fra Finland, en samtale mellem Marskal Mannerheim (han skal nævnes først, for han var en guttermand som kneppede den røde hær i r....) og Hitler, den eneste eksisterende optagelse af Hitler snakkende med sin bondske accent. Ganz ramte tonen klokkerent i Untergang.

Det er muligt, at

"hør, skal vi ikke alle tage ciklerne og køre ud på Strandvejen",

lyder sjovt og gammeldags i dag, udtalt af en dansk skuespiller i 40'erne og 50'erne, men enten går man efter en tidstro udgave af et historisk dokument, eller som her, lidt flot glimmer i fængende kulisser. Selvfølgelig er det et spørgsmål om ressourcer og tid, men i madpyramiden er det rugbrød, som lægger bunden.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#12 chandler75 16 år siden

# 11 I det mindste taler de ikke "moderne" Arto-sprog - Yo homie, det er den syge nazi som skal nakkes...

Men seriøst, jeg synes nu ikke der er noget galt med, at de taler et sprog, som ikke lyder unaturligt i nutidens ører - hvilket det ville gøre, hvis de skulle bruge 30-40'ernes dialekt. Det er også tvivlsomt, om skuespillerne kunne lære det ordentligt (og tage det seriøst).
"Some people have bad taste and others have taste more like mine." - Roger Ebert
Gravatar

#13 filmz-Bruce 16 år siden

#12 Det er ganske givet ikke nødvendigt, for en film skal blive en succes, heller ikke hos mig. Men går man efter et historisk periode drama, endda baseret på virkelige begivenheder og man ikke skyr nogle midler for en korrekt indpakning, så er det synd man ikke tager det ekstra skridt, som kan bidrage til øget realisme og en bedre forståelse for tiden. For sproget reflekterer jo også dannelse, moral og etik, som var på et andet stade end idag. Hører man så den "samlede" modstandsbevægelse tale i Stockholm, uha, så falder illusionen om 40'erne til jorden med et brag ... i mine ører. Men jeg medgiver gerne, at jeg er i undertal :)

Om skuespillerne kan lære det ordentligt, siger jo så lidt mere om deres evner og ikke mindst instruktørens. Og kan de ikke tage det seriøst, jamen så er det nok også svært at tage deres hverv som skuespillere seriøst :)

og til en forståelse for , men til
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#14 filmkorn.dk 16 år siden

#7 ahh, det er sku for tyndt at bruge det citat om en dårlig film, som kun få kan lide.

Flammen og Citronen er filmisk uden drive, og historisk så ukorrekt som noget kan være.

Læs evt. Georg Mets' fremragende anmeldelse, som rammer lige på kornet:

Georg Metz anmeldelse
www.filmkorn.dk - filmanmeldelser, også af film vi ikke har set, men alligevel har en mening om.
Gravatar

#15 Yoda 16 år siden

#14

Metz rammer sømmet på hovedet - og så skriver han så fandens godt!
Steven Spielberg: "Every time I go to a movie, it's magic, no matter what the movie's about."
Gravatar

#16 filmz-Bruce 16 år siden

Har aldrig brudt mig om Metz, men han er helt på rette spor.

I film med historisk baggrund er alt, hvad man foretager sig i miljø og personskildring selvsagt et valg i forhold til nutiden, i indsigt i og holdning til fortiden samt i mode. Med hensyn til det sidste, der lige så selvsagt i nogen grad vil være præget af ens egen tid, spiller åbenbart den materielt mere lækre nutid en større rolle end alle andre overvejelser. Man spørger sig selv, om filmens ophavsfolk dog aldrig har set britiske filmiske bud på den vanskelige fortid. Inspector Foyle for eksempel, hvor datidens stil og menneskenes udseende får en rimelig rolle som del af dramatikkens virkelighed. Hvorfor ellers henvende sig dramatisk til fortiden, såfremt denne kun er et lunkent alibi for en helt anden historie?

Men jeg tvivler på Ole Christian Madsen har gået med forsætligt neonationalistiske overvejelser i sine skildringer af karaktererne, men blot haft et underholdningsaspekt i hovedet.

Men nu er det jo Metz og enhver mulighed for at lufte fordommene, er jo kærkommen.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#17 filmkorn.dk 16 år siden

#16 Metz skriver efter min mening fantastisk, og er altid utrolig velargumenteret.

Metz som statsminister!!!
www.filmkorn.dk - filmanmeldelser, også af film vi ikke har set, men alligevel har en mening om.
Gravatar

#18 Yoda 16 år siden

#17

Ja, Metz har et personligt og blomstrende sprog, der skiller sig ud fra mængden - det er altid herligt at læse, hvad han skriver.
Steven Spielberg: "Every time I go to a movie, it's magic, no matter what the movie's about."
Gravatar

#19 filmkorn.dk 16 år siden

#18 Kunne i øvrigt være fint at få ham tilbage til TV-avisen, i stedet for de lallende amatører der er nu. Lige på nær Kim Bilsøe Lassen.
www.filmkorn.dk - filmanmeldelser, også af film vi ikke har set, men alligevel har en mening om.
Gravatar

#20 Yoda 16 år siden

#19

Amen to that!
Steven Spielberg: "Every time I go to a movie, it's magic, no matter what the movie's about."

Skriv ny kommentar: