Eric Roth, der vandt Oscar for sit manuskript til “Forrest Gump”, fortæller til Slashfilm, at terrorangrebene 11. september 2001 skrinlagde alle planer om en efterfølger til filmen om Forrest Gump – på trods af at man allerede var nået langt i forberedelserne.

Roth havde afleveret sit færdige manuskript 10. september, da terrorangrebene skete dagen efter. Roth fortæller, at han satte sig sammen med instruktøren Robert Zemeckis og Tom Hanks, og de blev enige om, at en film som “Forrest Gump 2” ikke længere var relevant i en verden, der var forandret.

Selvom det nu er syv år siden, terrorangrebene fandt sted, mener Roth, at man måske bare skal lade projektet være i fred.

I Roths manuskript fulgte man atter Forrest Gumps forunderlige oplevelser. Filmen skulle starte lige efter, den første film sluttede – hvor Gump sidder på bænken og venter på, at hans søn skal komme fra skole.

Forfatteren bag “Forrest Gump”, Winston Groom, skrev i 1995 efterfølgeren “Gump & Co”, hvor Forrest Gump bl.a. hjælper med at opfinde New Coke, spiller fodbold for New Orleans Saints, hjælper med at hive Berlinmuren ned og kæmper som soldat i Kuwait. Blandt de kendte mennesker, han denne gang møder, finder man Ayatollah Khomeini, Ronald Reagan, Saddam Hussein, Bill og Hillary Clinton – og Tom Hanks.Vis kommentarer (23)
Gravatar

#1 filmz-novaree 15 år siden

7 år efter 9-11 er det måske lige netop dét verden har brug for: En naiv "helt", der tror på det bedste i mennesket og gør noget for andre, uden selv at kræve noget igen.

Sikke en skam hvis den ikke bliver til noget.

//Nova

Gravatar

#2 filmz-Kadann 15 år siden

#1 -

Jep, det kunne faktisk være præcis dét som folk har brug for at se.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#3 Crash 15 år siden

Ærlig talt, så er jeg faktisk utrolig glad for, hvis Forrest Gump 2 ikke bliver lavet alligevel. Ikke fordi jeg ikke gider at se den, tværtimod 1'eren er jo legendarisk, men jeg er simpelthen bange for, at den vil ødelægge det hele... Det har vi jo set hos så mange andre film. Hvem ved?
Gravatar

#4 Blacksanta 15 år siden

Folk er altid så skeptiske når der snakkes om en efterfølger til en film, men er det en efterfølger til en bog, så er det en helt anden snak... Men burde man ikke være lige så skeptisk overfor en bog? Og siden begge Forest Gump filmene er baseret på bøger af samme forfatter, og lavet af de samme folk, så kan det vel ikke gå helt galt? Medmindre bogen selvfølgelig var/er elendig? :D
Gravatar

#5 kasperfmn 15 år siden

"Forrest Gump" er bestemt en af de film der ikke har brug for en lunken efterfølger.
Gravatar

#6 filmz-novaree 15 år siden

#5

Bliver efterfølgere oftest ikke lunkne fordi de dels bliver lavet relativt hurtigt, af andre folk - ihvertfald bag kameraet - end originalen (med få undtagelser, både på positiv- og negativ-siden)?
Gravatar

#7 filmkorn.dk 15 år siden

Alt det originale ved etteren vil blot være en gentagelse ved to'eren, hvis den igen blot handler om at han møder en masse kendte mennesker og man ser ham gennem nogle flere årtier. 1960'erne og 1970'erne virker altid helt specielt på film, så jeg tror ikke nyere årtier vil virke lige så godt eftersom man har set skabelonen før.

Jeg elsker etteren. Kan se den film igen og igen...
www.filmkorn.dk - filmanmeldelser, også af film vi ikke har set, men alligevel har en mening om.
Gravatar

#8 Patriarch 15 år siden

Jeg ville klart være frisk på en to'er.
“Extraordinary claims require extraordinary evidence.”
Gravatar

#9 kasperfmn 15 år siden

#6 som #7 nævner, så ville meget af det som var originalt og interessant ved den første, blot virke som en gentagelse ved den næste. Hvorfor pille ved et mesterværk, når der egentlig ikke er behov for en efterfølger? Det er jo ikke på samme måde som med f.eks. "Ringenes Herre" hvor der er planlagt tre film fra start af, over tre bøger som hører sammen. Dette ville være en film over en anden bog som blev skrevet efter at forfatteren fik stor succes med den første.
Gravatar

#10 filmz-novaree 15 år siden

#9

Men det fungerede med Hannibal? Den blev også først skrevet efter Silence... blev et kommercielt hit. Så potentielt kunne den blive et hit.

Jeg er ikke uenig i, at dét der gjorde 1'eren unik, var et udpræget brug af computertenik for at skabe spændende og sjove scener, der før kun var set lavet med standins og dårlige overlays. Klart, en 2'er med samme tema ville være tung at komme igennem.

Potentialet i, at gribe fat om problemstillingerne i at være retarderet far til en sund knægt - uden barnets mor - kunne dog blive ganske interessant (i mine øjne :)), især hvis den bibeholder den troskyldige vinkel, som gør 1'eren så charmerende.

Men ok, det drejer sig jo nok mest om smag og behag - og på dét punkt er det - heldigvis - svært altid at blive enige :)

Skriv ny kommentar: