Som det romantiske par er Hugh Jackman og Nicole Kidman pålidelige som altid, men begge svigtes af et manuskript, der ikke giver dem megen personlighed, og deres figurer bliver derfor på klicheplanet. Jackman blev for nyligt kåret til verdens mest sexede mand, og filmen henvender sig da tydeligvis også mest til det kvindelige publikum, når Luhrman lader kameraet dvæle ved hans bare overkrop, der bliver smurt ind i sæbevand, eller når han ankommer til sidst til en fest, som var han ballets dronning.

“Australia” er filmet i en lidt abrupt stil, der bevidst blander falske opsætninger med on-location-billeder, hvilket dog ofte er mere distraherende end gavnligt. Som et kulørt gammeldags melodrama er den dog hæderlig om end noget ordinær, og de sidste tyve minutter drukner næsten i pompøs sentimentalitet. Australien skulle eftersigende være i gang med det helt store reklamefremstød i forbindelse med filmen i håbefuld forventning om, at “Australia” vil lokke flere turister til landet, og filmen ligner da også til forveksling en meget lang reklamefilm for det smukke landskab. Desværre lader alt andet til at være kommet i anden række.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#11 BN 15 år siden

Fra anmeldelsen:

Begrænsningens kunst er i det hele taget et talent, som denne film i høj grad mangler


Det er typisk for Baz Luhrman, og nok også grunden til at jeg finder 99% af hans film for pompøse og kulørte. Foreløbig har jeg kun syntes godt om 'Strictly Ballroom'.

Men den her skal da have en chance - om ikke andet når min kone hiver mig med ind og se den.
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#12 chandler75 15 år siden

Jeg syntes ret godt om "Moulin Rouge!", da jeg så den, men det var vist mest pga. musikken. Jeg har ikke haft det store behov for at gense den, men jeg lytter jævnligt til soundtracket.
"Some people have bad taste and others have taste more like mine." - Roger Ebert
Gravatar

#13 filmz-Sagittarius 15 år siden

Jeg vil da gerne komme med det indlæg, hvor jeg fortæller at jeg er begrejstret for den film :-) Synes den var skøn - især hvis man har været i AU, Northern T. Super at kunne genkende nogle af stederne.
Jeg tror det kommer an på ens forventninger.. jeg glædede mig bare til at se den australske version af Gone with the wind (bare se reklamebilledet.smil), og jeg var tilfreds. Det er en feel good film, og du går glad fra biografen - det er da også det fedeste i den her juletid.
Jeg har læst at den originale version er ca 4 timer, og det er derfor at denne version på 2 t 49 min måske kan virke lidt "forjaget"..
Selvfølgelig er der noget politisk som er blevet romantiseret.. men tag filmen for hvad det er, og lad dog være med at overanalysere alting! :-)
Jeg var tilfreds og kan kun anbefale folk at se den på big screen - for det fortjener den. Det kan man nemlig ikke diskutere - den er filmet super flot.
Gravatar

#14 tranberg 15 år siden

#10

Hvis du ser filmen, vil du kunne se, at den burde rates til mere end 3. At give en så stor film med en historie som den 3 stjerner er en fejl, i min mening.
Hvis du vil kalde filmen en dårlig kopi, fordi filmen har inspiration fra en af de største klassikere i USAs historie, burde du vist hellere tjekke alle nye, store film igennem een gang til. Næsten alle nyere, store, episke henter enorm inspiration fra de første klassikere.

Tjaeh, læs Borte med Blæsten, eller se den - og se Australia, så kan vi diskutere på samme niveau.
The end is closest to the beginning
Gravatar

#15 hippy81 15 år siden

tranberg: du siger det sgu lige som jeg ville have sagt det :o)

tranberg (8) skrev:
Ifølge denne anmelder er filmen middelmådig, og til dette kan jeg kun smile og ryste på hovedet.

JA, Australia har sine svage punkter, men for helved og satan da; den er alt andet en middelmådig!!!:
- Fantastiske billeder og visual effects (der er lige som en grund til, at den er med i kapløbet om at blive nomineret til BEDSTE VISUAL EFFECTS hos Oscarakademiet)
- En episk historie
- Gode, solide skuespilspræstationer
- Og for første gang bliver Australiens historie fortalt på en grandiøs manér. Tænk lige på hvor lidt man hører om Austalien på det store lærred i forhold til Amerika eller England. Fantastisk med en episk, romantiserende film, der endelig fortæller landets tormenterede historie af aboriginals og Japanernes angreb under 2. verdenskrig.

Filmen låner sine fragmenter med stor inspiration fra "Gone with the Wind", det er helt korrekt:
The Drover = Rhett Butler, Sarah Ashley = Scarlett O'Hara og Faraway Downs = Tara.
Men dette er da med fuld overlæg, det må selv denne anmelder kunne se.
Hvad "Gone with the Wind" gjorde for Amerika, prøver Baz Lurhman at få til at ske for Australien med tjaeh... "Australia"....

Denne anmelder er ALT for hård, og til anmelderen; tænk lige på, at du har ratet filmen til at være MIDDELMÅDIG... mener du 100% seriøst, at "Australia" KUN er MIDDELMÅDIG???
Tyg lige på den...


Og det er underligt at anmelderen ikke kan gennemskue at The Drover og Co er karikaturere af Baz Lurhmans store idoler / kærlighed til genren som desværre ikke har haft det bedste vilkår det seneste mange år.

Og wimmie, du kan trygt tage din kæreste med i biografens mørke! Australia har det hele, både til mænd og kvinder :-)

Godt nytår til jer alle!

Gravatar

#16 tranberg 15 år siden

#15

Er helt enig; Baz Lurhmann har jo lavet en vaskeægte genrefilm, så det er for dumt hvis man siger den er for overdrevet - det er jo med fuldt overlæg. Karaktererne er jo komplet stereotype, men dette er jo også meningen - come on, der må da være nogle andre filmnørder her, der kan gennemskue dette!
The end is closest to the beginning
Gravatar

#17 hippy81 15 år siden

tranberg:
#16

Crikey!

:-)
Gravatar

#18 tranberg 15 år siden

'Dem white folks don't get it!
The end is closest to the beginning
Gravatar

#19 NightHawk 15 år siden

Var inde og se Australia i går i Emperial, og der er ikke nogen grund til at lægge fingre imellem her, for det var så nok en af de mest vamle, påtaget morsomme og ligegyldige film jeg længe har set. Tilsæt dertil en ultra tynd og hamrende forudsigelig historie, overfladiske karakterbeskrivelser og hhv. fjumrende overspil fra Nicole Kidman, samt nærmest vulgær charlatanisme fra Hugh Jackman og så har man beskrevet Baz Luhrmans mærkværdige parodi/hyldest? til sit hjemland og dets brogede fortid, som kun bliver perifert dækket, da instruktøren vælger at fokusere alt for meget og længe på selve sæbeopera delen i denne kolos som den er smurt så meget ind i, at det grænser til det kvalmende.

Det er vist tydeligt for enhver, (og det synes jeg faktisk også Benway har skrevet i sin anmeldelse allerede, selv om nogen åbenbart ikke har lagt mærke til det), at Luhrman helt bevidst har valgt, at lave en parodi over genren med sine stærkt karikerede figurer. Det er der for så vidt heller ikke noget galt med og havde han holdt sig inde for sine egne rammer, havde man ku’ tilgive ham denne luftige og ligegyldige bagatel som Australia i bund og grund er trods sit pompøse budget og storladne sceneri. Dér hvor det dog går helt galt for Luhrman er, når han så samtidig vil ha’ publikum til at ta’ hans karakterer og deres problemer alvorligt midt i den kulørte handling og desuden også vælger at fortælle filmens budskaber på en så plat og følelsesporno agtig facon, at man sidder og føler han behandler tilskueren, som om man var idiot. Så nu skal i føle sån og i denne scene sån osv. kan i så forstå det alle sammen!

Et eksempel hvor det seriøse/dramatiske bliver blandet med fjollet komik med et yderst kikset resultat er scenen;
hvor Nullah via sin mojo får stoppet en flok bissende køer på kanten af en klippe. Det er medrivende og fantastisk lavet og man sidder helt ude på kanten af sædet, for kun få øjeblikke senere at rulle med øjnene og ta’ sig til hovedet, når Hugh Jackman sidder på knæ ved den stakkels fulderik der er blevet trampet i smadder i en scene, der bliver spillet som var det The Benny Hill show og fuldstændig fjerner den empati man ellers sad med for karakteren i sekunderne, hvor han ryger af hesten og hans skæbne er fastlagt.


Den nok mest vamle scene, og det var faktisk lidt svært at vælge da der er flere af dem, er selve afslutningen hvor;
Sarah løber lille Nullah i møde ved havnen, mens de hver især råber hinandens navne lige indtil de omfavnes til pompøs musik, (føj). Kvalmen bliver dog endnu værre få sekunder efter, da Hugh Jackman med fremskudt brystkasse og løftet øjenbryn træder ud af røgen og får Kidman til at græde over at se, at dette fantastiske mandfolk har overlevet Japanernes angreb. Tid til violinmusik!, (føj igen)


Baz Luhrman har som jeg set det, sat sig mellem to stole med et brag og lavet noget som jeg også allerhøjst vil betegne som en middelmådig film. Den er hverken særlig sjov eller særlig interessant historiemæssigt set og det er nærmest umuligt at finde nogen form for empati med karaktererne trods de barske ting de skal igennem i sidste del, når formen generelt er så løs og munter som den er. På samme række som jeg sad på, var der en lettere hysterisk kvinde og hendes veninde, som græd og mumlede ”åh nej, åh nej”, hver gang der skete noget dramatisk. Hende fik jeg modsat filmen sympati for… vel at mærke sympati på den måde, at jeg synes det er tragisk at nogle biografgængere åbenbart ikke kan gennemskue Australia for det luftkastel, som det i virkeligheden er.

Jeg vil gi’ 1 stjerne for billedsiden og 1 stjerne til drengen der spillede Nullah og 1 stjerne for scenen med de bissende køer. Resten er allerede glemt igen.

3/6
"There can be no understanding between the hand and the brain, unless the heart acts as mediator."
Gravatar

#20 Riqon 15 år siden

Jeg er ikke meget uenig med anmeldelsen, men jeg må indrømme, at jeg i høj grad nød filmen og endda fandt dele af den ganske morsom (og så spekulerer jeg mindre på, om det var frivilligt eller ej), andre dele vældig rørende, og igen andre dele rigtig flotte (selv om kulisserne også havde det med at se lidt kunstige ud). Hvis dens største intention var at underholde, så vil jeg erklære den en fed succes. Hvis dens intention derimod var at være en episk storfilm gennemsyret af realisme, ja, så var det nok lidt af en fobier.

Men rent subjektivt tør jeg da godt give den 4/6 :)
The only way to beat a troll is to not play their game.

Skriv ny kommentar: