Robert Ludlum har skrevet endnu en bog i serien om Jason Bourne, kaldet “The Bourne Ultimatum”, og Universal Pictures kan nok ikke finde ud af at stoppe, mens legen er god, for der er bestemt stadig penge i Bourne. Men hvis en eventuel ny film i serien kan holde standarden, så er der i hvert fald mindst én anmelder der allerede glæder sig. Til sidst er der kun én ting at sige: “Bourne Duellen” sparker røv, men det er ikke en drengerøvs-film – det er den simpelthen for intelligent til.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#41 filmz-rupert giles 19 år siden

#40 Det er så åbenbart en af de scener, jeg ikke kan huske :-) For jeg går ud fra, at det stadigvæk er xXx vi snakker om??

Hvad angår filmatiseringer, så er jeg også helt med på, at det meget tit er nødvendigt at bearbejde materialet, når man skal overføre en historie fra bog til film. Der er jo tale om to forskellige medier. Desuden blev Bourne bøgerne jo skrevet i en helt anden tid.

Det vigtigste for mig er, om filmatiseringer er tro imod ånden i romanerne. Det kan jeg selvfølgelig ikke udtale mig om i denne sammenhæng, da jeg ikke har læst bøgerne, men der er da andre tilfælde, hvor filmatiseringer har afviget gevaldigt fra romanforlægget med glimrende resultat. Et godt eksempel kunne være David Lynchs Wild at Heart. God bog. Glimrende film.
--------------------------
That'll put marzipan in your pie plate, bingo
Gravatar

#42 filmz-Kadann 19 år siden

#37 & #40 -

Nu har jeg godt nok ikke læst bøgerne, men så vidt jeg ved, så går historien i bøgerne ud på at fange terroristen "Carlos", som jo var meget aktuel dengang bøgerne blev skrevet. Senere er han jo blevet fanget, og så er historien jo langt fra aktuel mere.

#39 -

En Gibson-filmatisering kunne være godt, men jeg tvivler på at det ville kunne gøres ordenligt. Selv ikke Philip K. Dick har fået en værdig behandling i filmudgaverne.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#43 filmz-rupert giles 19 år siden

#42 Jeg er enig hvad angår Gibson. Neuromancer kunne blive den fedeste film nogensinde, hvis det blev gjort ordentligt. MEN jeg tror bare ikke det kunne lade sig gøre i det nuværende klima i Hollywood. For det første ville det blive en film på mindst to en halv time, den ville komme til at koste mindst 200 millioner dollars samt være super R-rated. Det får du ikke et studie til at hoppe på. Og så mener jeg ligeså godt, at de kan lade være :-) Men i en perfekt verden...
--------------------------
That'll put marzipan in your pie plate, bingo
Gravatar

#44 filmz-Randy Savage 19 år siden

hmm ville hellere have set vassago anmelde den, nu da han anmeldte den første. Men ellers en meget god anmeldelse af filmen, så det gør egentlig ikke noget :P
Gravatar

#45 filmz-Bruce 19 år siden

Så lige Identity og Supremacy i træk i dag og jeg er mere end forvirret lige nu! Enten er jeg en lille undskyldning skyldig mht. mine tidligere forbehold omkring Supremacy eller også er der nogle scener i den version jeg så til snigpremieren under CFF, som indeholder en hel anden fotografering.

Det første er det mest sandsynlige, men tilgengæld føler jeg mig MEGET overbevist om, at der har været forskel!!! Jeg vil sværge på, jeg INTET kunne se af kampscenen, hvor Bourne nedlægger 2 mænd i detentionen i Neapel (Naples) første gang, men idag havde jeg intet problem med at se ham nedlægge begge! Ja, der var hurtig kameraføring, men ikke noget problem. Det samme gjorde sig gældende i 2 andre kampscener, bl.a. den med brødristeren og magasinet. Taxiscenen var dog 100% sig selv.

Er en ret forvirret mand lige nu!
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#46 filmz-Kadann 19 år siden

#45 -

Du skal altså skære ned på det der fjolletobak, når du skal se actionfilm.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#47 filmz-vassago 19 år siden

lol, det kunne også være at du var rent i så sort uheld, at manden i projektor-rummet fumlede rundt med fokus og diverse andre ting, netop som de scener gik i gang.
"For me, the cinema is not a slice of life, but a piece of cake" - A. Hitchcock
Gravatar

#48 filmz-Bruce 19 år siden

#47 Now wouldn't that be something :) Naah, der var en del forskel på min oplevelse må jeg sige og jeg havde ikke drukket inden CFF :)
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#49 filmz-phalanx 19 år siden

så den igår, den virkede mere personlig end the bourne identity, jeg syntes supremacy var meget bedre end #1.. matt damon er helt i top, en agent med et hjerte og uden det virker plat, action var der nu ikke så meget af, men det havde jeg heller ikke forventet historien var egentligt ret simpel, men filmens tekniske og føelsesmæssige aspekter ophøjer filmen til noget jeg helt sikket vil eje på dvd når den kommer.. 5/6 stjerner herfra, den manglede lidt mere af et showdown til sidst så var den kommet op på 6 stjerner herfra
This is the one thing we didnt want to happen - Christopher Morris
Gravatar

#50 filmz-slowhand 19 år siden

Må sige at jeg var meget skuffet, måden som filmen er optaget på ødelagde for mit vedkommende totalt filmen. Kameraet flyver rundt, og jeg vil antage at det er ude af fokus ca 30% af tiden. selve plottet var ikke særligt orginalt, og usammenhængede. Bestemt ikke en biograf billet værd.

Skriv ny kommentar: