Ang Lee har skruet et bevægende, dybfølt værk sammen, der tager sit emne seriøst og håndterer det med respekt og kærlighed. “Brokeback Mountain” er en af de potentielt vigtigste, tapreste og mest inspirerende film, der længe er set. Den er desværre en tand for lang, og filmens sidste scene synes desværre at stjæle lidt af opmærksomheden fra filmens næstsidste scene, som ville have været et stærkt og rørende punktum. Filmens midterdel synes også at halte en smule, men man bliver aldrig smidt af hesten. Lee og co. har brugt en af filmverdenens mest machobetonede genrer til at skabe rammen om en fortælling om en kærlighed, der er hinsides både tid og køn. Resultatet er mange guldstatuetter værd.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#21 filmz-Morta 18 år siden

#20 Nej det er ikke filmen der "omvender" en men snarere at man griner af Harry reklamerne inden ;)
Gravatar

#22 Hal60 18 år siden

Hmm, en film om homoseksuelle cowboys? Nå ja, hvorfor ikke.
When I was a little kid my mother told me not to stare into the sun. So once when I was six, I did.
Gravatar

#23 davenport 18 år siden

Så hellere en film om lesbiske piger, der er klædt ud som Barbie.... Well, den har jeg da egentlig i skuffen ;D

Droool
Min fars fætter, har bare mødt John Williams! Æh, Bæh!!
Gravatar

#24 filmz-vassago 18 år siden

#8: en skønne dag vil mennesket være hævet over naturen...
"For me, the cinema is not a slice of life, but a piece of cake" - A. Hitchcock
Gravatar

#25 vapor 18 år siden

Jamen... Ikke en film jeg vil skynde mig at se.
Det er vel ok at der bliver lavet film om temaet men det er vel også ok ikke at ville se den så. Ikke? :)
Gravatar

#26 NOWhere 18 år siden

#11
Hvordan kan folk hade andre mennesker så meget?? Jeg er målløs over din holdning! Jeg er sgu ligdeglad med, hvad du baserer den på, og hvilke (pinlige, snarere end skræmmende) oplevelser, du måtte ha haft. Jeg håber ikke, du også er en af dem, som er lidt for røvbaldeagtigt og snæversynet i invandredebatten, men det er måske bare en af mine fordomme!
Unaturligt??!! Gamle mænd, der spiser viagra, det er sgu da unaturligt! Men hvad to mennesker af samme køn iøvrigt laver med hinanden, kan da umuligt rage dig, også selvom det er midt på gaden!
Der skete jo ikke noget, da du var 15, så kom dog videre.
Glæder mig iøvrigt rigtig meget til at se denne her film, men det kan vel ikke undre nogen...
Gravatar

#27 filmz-madgatz 18 år siden

#7:
"Der er en grund til at vi er to køn, mand og kvinde. Alt andet er en skævvridning af naturen ... men hvad - det er mennesker jo blevet mestre i her i det 21. århundrede. :-("


det er skævvridning af naturen IKKE at være tiltrukket af det samme køn (dvs; at jeg er unormal og burde brændes på bålet :-P)
i forhold til homo sapiens (homo... tja, hvorfor ikke?) er der langt mere homosexualitet hos andre dyrearter såsom havpattedyr (specielt delfiner), laverestående primater, visse fuglearter og hos padder.
og tvekønnede må på en måde også kunne kaldes for homosexuelle siden de er begge køn :-)
Fisken er din værste fjende
Gravatar

#28 tiny 18 år siden

Jeg skal se den film og det kan kun gå for langsomt.
Ledger og Gyllenhall har jeg efterhånden fulgt længe, og det skulle ifølge flere være de bedste præstationer af de to. Jeg synes, det er ærgerligt, at det hele handler om homoseksualitet og ikke om filmens kvaliteter. Solide skuespilpræstationer, Ang Lee og hvad der ser ud til at være fantastiske billeder. Mange har jo slet ikke set filmen endnu og man kan nu bedre ytre sin mening om noget man har set. Min eneste bekymring er at blive skuffet. Den film er efterhånden så hypet og prisslugende, at mine forventninger efterhånden er skyhøje.

Jeg kan ikke fordrage rygning. Men hvis jeg skulle fraskære alle film, der har rygende karakterer, ville jeg godt nok ikke ha' set mange film.

Og en skræmmende tanke: tænk hvis alle kvinder, der har følt sine grænser overskredet af en mand lod den oplevelse influere sit forhold til mænd generelt.... Jeg tror faktisk ikke jeg kender en, der ikke har prøvet at blive forulempet på den ene eller anden måde af en fuld idiot af et hankønsvæsen under en bytur.
Just think of your mind as a movie, you can pause, rewind or slow down any details you want.
Gravatar

#29 filmz-Kadann 18 år siden

#28 -

Det samme kan vi fyre jo sige.. personligt har jeg da været ude for at blive gramset på numsen af kvinder over 40 ved adskellige lejligheder. Stærke sager, må jeg nok sige.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#30 filmz-barnebarn 18 år siden

Jeg er sgu også ligeglad hvad folk siger - men homoseksualitet er da så unaturligt, som det nu kan blive.

Det er en fejl i mennesket (gen-fejl, kromosonfejl eller lign, who cares jeg er ikke læge) og bør anses som en sygdom i stil med depression. Bare fordi man er homoseksuel eller depressiv betyder det naturligvis ikke, at man ikke kan fungere ordentligt i samfundet - eller at det er noget som kan ses på personen. Men i begge tilfælde kan de yderste grænser af homoseksualitet og depressiv jo godt ødelægge denne persons liv - jeg tror vi alle kender de ekstreme homoseksuelle, som stritter med fingre og snakker som narhoveder.

Jeg er derfor overbevist om, at homoseksualitet er en sygdom, som med tiden sikkert kan kureres i samme stil som depression nu kan kureres.

I starten mente folk jo heller ikke, at depression var en sygdom - eller man ville heller ikke kendes ved det. Det er nu politisk korrekt, at folk kan blive depressive - og så heldigt, at det nu også kan kureres...

Jeg kan ikke vente på, at en forsker finder en pille som kan kurere homoseksualiteten... De homoseksuelle vil nok ikke selv mene, at de har en sygdom, eller at noget er galt med dem (doh?) - men det er jo verdens ældste undskyldning (selverkendelse er jo altid første step hos psykiateren).

Det kan godt være at det er "politisk korrekt", at det er OK at være homoseksuel i dag - men så er vi altså heller ikke længere... Hvem her kan rækken hånden op og sige, at de ikke kigger væk i væmmelse, hvis de ser 2 fyre stå og kysse og kræmme på åben gade???

Og hvis det nu var så politisk korrekt - hvorfor ser man så ikke flere bøsser stå og kysse og kræmme på gaderne??? Det er sgu fordi folk kun siger det er ok pga. man ikke tør andet (politisk korrekt) men i virkeligheden så hader og væmmes de fleste da homoseksualiteten (ikke personerne! bemærk - "sygdommen")...

"Det er ganske naturligt" - man ser dyr i naturen som er homoseksuelle... Hanhunde der prøver med andre hanhunde... Hvem har sagt at naturen er perfekt??? Der er da masser af fejl i naturen - og hvor stor en del er det lige af dyreriget som er "homoseksuelle" i forhold til resten der forplanter sig normalt??? Det er ikke mere naturligt end de fejl og mangler, som altid kan opstå - men som med homoseksuelle og andre medfødte sygdomme - er det heldigvis stadig en minoritet.

Jeg håber ikke jeg direkte har fornærmet nogen - og vil gerne igen understrege, at jeg INTET har imod de personer, som er homoseksuelle - tværtimod har jeg samme form for medlidenhed med dem, som jeg ville have med en person, jeg fandt ud af var depressiv. Jeg synes det er syndt - men er udemærket godt klar over, at de jo hverken er bedre eller dårligere mennesker af den grund.
<hr>
Must see films: Mulholland Drive - The Matrix - Kill Bill Vol.1 - The Lord of the Rings: The Fellowship - Scarface - Memento

Skriv ny kommentar: