Og ‘letfordøjelighed’ er nøgleordet. Som de fleste traditionelle populære ‘page-turner’ romaner, der er umulige at lægge fra sig, lever og dør “Da Vinci mysteriet”-filmen med sin evne til at vedligeholde et stødt, spændingsmættet tempo uden slinger i valsen – det vil sige tålmodige, intime stunder, hvor pulsen daler og plottet og personerne får lov til at ånde lidt. Selvom “Da Vinci mysteriet” nok ikke lever helt op til sit enormt populære litterære forlæg, står vi nu alligevel med en god og effektiv, omend ganske anonym, thriller.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#51 filmz-Kadann 17 år siden

#50 -

Jeg prøver én gang til, du er velkommen til din mening, jeg er af en anden mening.. var det tydeligt nok, eller er der behov for at gentage det igen? ;)
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#52 filmz-Kadann 17 år siden

#50 -

Og i øvrigt, bogen er udgivet i 1980, Carlos startede sin karriere i 1973 og blev først arresteret i 1994, hvor man samtidig fik endelig klarhed over hvad præcis han havde lavet og hvorfor.

Ludlum er sikkert en ok habil forfatter med et ok salgstal under bæltet, men jeg tvivler på at han havde helt ekstraordinære evner og kunne gennemskue hvad virkelighedens Carlos var for en størrelse, hvilket diverse politistyrker og efterretningstjenester ikke engang kunne, da det tog dem forholdsvis lang tid at fange ham.

Men du er da velkommen til at rende rundt i en tro at Carlos i bogen på ingen måde har noget med virkelighedens Carlos at gøre, til trods for lighederne i datidens informationer og det faktum at coveret på en af bøgerne præges af et par solbriller, som jo nærmest var Carlos' varemærke i offentligheden.

Som sagt, din mening.

Det ser ud til at andre er af en anden mening:

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Bourne_Identity

citat: "As the evidence and the double-crosses mount up, it appears that Jason Bourne is an associate of the infamous terrorist Carlos (Based on the real-life Ilich Ramírez Sánchez)."

http://www.boxofficemojo.com/reviews/?id=31&p=...

citat: "Robert Ludlum's legion of fans will undoubtedly notice that the novel's central villain, Carlos, is completely absent in Liman's Bourne. In real life, Carlos, whose real name is Ilich Ramirez Sanchez, is also known as The Jackal, an Islamic terrorist from South America who was named after the founder of the communist Soviet state."

http://jim-on-the-web.com/en/timeoff/robert_ludlum...

citat: "Most of his books are set in the time of the Cold War, and feature real characters with fiction built around them, eg. Rene Bergeron and Carlos (the Jackal) in The Bourne Identity."
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#53 filmz-maxhh 17 år siden

Der er ingen tvivl om at personen i romanen er baseret på Carlos... men udover navnet ér der ingen ligheder, hvilket man også vidste i 1980... ;o) Ludlum benyttede kunsterisk frihed, hvilket jo også er ganske tilladt.

At Carlos ikke længere er en aktuel person gør jo ikke historien om en berømt lejemorder, der skal fanges af en undercover-agent mindre spændende... de kunne jo bare have givet ham et andet navn, istedet for at skrive en helt ny histore, hvor de sågar ændrer Bournes baggrund markant...

Mvh

MaxHH
"Anyway, there he was, poor chap. Happy as a lark and without a cent."

#54 17 år siden

Kadann & maxhh:

Ved I så hvorfor, at virkelighedens Carlos blev kaldt The Jackal?

Det har nemlig noget at gøre med en (ganske anden, ligeså berømt) bog, der også er filmatiseret til storfilm 2 gange, nemlig Jakalen med hhv. Edward Fox og Richardo Gearstang.

En udbredt forklaring er denne:

"Carlos was given the "Jackal" moniker by the press when the Frederick Forsyth novel The Day of the Jackal was reportedly found among his belongings. Although the book actually belonged to someone else, the nickname stuck."

http://en.wikipedia.org/wiki/Ilich_Ram%C3%ADrez_S%...

... men det vidste i sg'u nok allerede :-)
Gravatar

#55 filmz-maxhh 17 år siden

Faktisk ikke... altid rart med lidt ekstra ligegyldig info i databasen... ;o)

Mvh

MaxHH
"Anyway, there he was, poor chap. Happy as a lark and without a cent."
Gravatar

#56 lagoni 17 år siden

Richardo Gearstang..? Besynderligt navn.
- Women remember, Steve. It's like they've got minds of their own.
Gravatar

#57 myggen 17 år siden

#50: "virkelighedens Carlos var (er?) en lettere sindsforvirret mand, der smed en håndgranat efter nogen soldater"

Så er det vist ikke den samme Carlos vi snakker om.
Kværulant extraordinaire
Gravatar

#58 m 17 år siden

#49 ludlum er død (2001) og det er hans arvinger der står for rettighederne, de har også for ikke så længe siden givet lov til endnu 2 bøger i bourneserien, kan dog ikke lige huske hvem der fik lov til at skrive dem (læs mere på fantastic fiction.co.uk hvis det interesserer dig/jer)
The 21st century is when everything changes. And you gotta be ready.

#59 17 år siden

#56: Han er eller meget kendt :-)
Gravatar

#60 jessup 17 år siden

Lidt skidt film - alt for lang - lidt mere kreativ og kort håndtering af adoptionen af original materialet ville have været klædeligt. 2-3 stjerner.
This is just until June

Skriv ny kommentar: