Det er også ret heldigt, for plottet er desværre så gennemskueligt skruet sammen, at den gennemsnitlige tv-krimiseer næppe vil have problemer med at lure skurken efter få minutter. Ligeledes er personerne stadig på skabelonsplanet, og selvom Tom Hanks levnes en smule mere plads her, så er han stadig en noget søvngængeragtig figur. I stedet kommer Ewan McGregor hurtigt til at fremstå som historiens egentlige hovedperson. Ellers er filmens rollebesætning fyldet med pålidelige navne som Stellan Skarsgård og Armin Mueller-Stahl i små roller, og fra dansk side er det fornøjeligt at opleve Nikolaj Lie Kaas som en effektiv morder og Thure Lindhardt som en noget skvattet, men underholdende embedsmand.

Som en omgang letfordøjelig konspirationsunderholdning med makabre mord er “Engle og dæmoner” imidlertid en hæderlig film, der beviser, at Ron Howard stadig er en pålidelig mand på trods af forgængerens uimponerende format. Den er en noget anonym og hurtigt glemt spændingsfilm, men så længe løjerne står på, er man fint underholdt, og den leverer nogle stemningsfulde rammer komplet med dystre kirkebygninger og brændende kardinaler. Især sidstnævnte kan man jo aldrig få nok af.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#21 Spanner 11 år siden

#19

Mht. strømmen, så er det for at finde bomben - ikke kardinalerne. Men dem, der står for eftersøgningen er klar over, at Langdon og Chartrand er i arkiverne. Det bliver slået fast, men der er ingen, der dvæler ved det. Formentlig fordi ikke engang manuskriptforfatteren ved det.


Det er ikke hans varevogn, der sprænges i luften. Det er en bil med den sidste del af betalingen, som er blevet stillet til ham på forhånd. Hvorfor han så sætter sig ind i den to minutter efter han lige har advaret Langdon og Vittoria imod, hvem de er oppe imod, må guderne vide.
"You fuhl no man can kil me die no ay not man" - Erlingur666
"Do not talk to me about pork when we have a crisis on my hands!!" - Producerem
Gravatar

#22 Ericmase 11 år siden

Jeg skal se den i om 4 timer og glæder mig da. Super anmeldelse! :)
The Movie Nerd is here...
Gravatar

#23 Kram 11 år siden

Utrolig langtrukken i starten men begynder langsomt at samle fart for til sidst at slutte med et brag. Nikolaj Lie Kaas var kanon som lejemorder, helt klart højdepunkterne i filmen at se ham fyre den af på skærmen. Thure Lindhardt på den anden side, når han snakkede Engelsk, der burde han virkelig arbejde på at få en bedre accent, det Italienske gik dog fint.

Der mangler dog meget fra bogen, men det ville også være umuligt at presse det hele ned i så "få" minutter. Filmen får 4/6, den er god, men ikke fantastisk.

Jeg grinede dog en del af
I starten ved CERN, der snakker de alle deres national sprog, men deres styre system har en Engelsk stemme med Tysk accent, føj for en bummert.
...
If winning isn't everything, why do they keep score?
Gravatar

#24 filmz-vivalafrance 11 år siden

Hold kæft en omgang lort. Ligesom med den første, så bliver det en forfærdelig rodet affære, da man vælger at tage "scener med, som ikke giver speciel meget mening uden diverse andre "scener" - og hvad sker der lige for Kaas' karakter. Han er godt blevet en rimelig trist affære i forhold til The Hassassin i bogen.

#19:
Der er vel kun én hovedskurk, som åbenbart har hyret én anden skurk, til at stå for alt benarbejdet? Først stjæle antistoffet. Så kidnappe alle kardinaler og få dem likvideret en efter en fire forskellige steder. Hvordan fanden han logistisk bærer sig ad med det, i en varevogn, som skal transporteres på kryds og tværs af rom i store menneskemængder. Faneme godt klaret!!!

Der er kun en hovedskurk, Janus (hans alias i bogen) aka The Camerlengo. Han har hyret en gusten lejemorder til at tage sig af det hele. Rent logistik mæssigt, taler af erfaring, er det bestemt ikke en umulighed at komme rundt til 4-5 steder i det centrale Rom i løbet af en hel aften, og det vides jo ikke hvor meget han har forberedt sig på mordene inden han iværksætter de forskellige henrettelser. Derudover så kan man jo i filmen se, at der ikke er de store folkemængder udover på Skt. Peters pladsen. Der er jo nærmest øde ved flere af henrettelserne.

Og så sprænger hans varevogn i luften. Så McGregor har altså personligt wiret hans bil med en bombe? Og McGregor står for flere pengeoverførsler undervejs? Han er godt nok en altmuligmand. Og McGregors tale til konklavet var godt nok over the top.

Det er som Spanner nævner ikke hans varevogn, men en bil der er stillet til rådighed, den kunne jo reelt være parkeret der for 14 dage siden, og pengeoverførslerne kan man klare ved hjælp af en mobiltelefon - det har jeg i hvert fald ikke noget problem med. Så der er reelt ikke nogen deciderede logistik problemer/plothuller. Men det er en stram tidsplan :)

I bogen er det i øvrigt Langdon der slår ham ihjel. Flere rigtig interessante scener er enten skrevet noget om, eller helt væk, ærgerligt for der er materiale til en respektabel thriller.
Gravatar

#25 Ericmase 11 år siden

Den får rigtig 4/6 stjerner fra mig. Men med den musik får den altså 5/6 stjerner og jeg syntes at vores danske skuespillere gjorde det rigtig godt! VIRKELIG GODT! :) Var da tilfreds med filmen. :)
The Movie Nerd is here...
Gravatar

#26 chronaden 11 år siden

Er gavmild og giver den 3/6, man bliver slet ikke fanget af historien, ikke nær så meget mystery, bad guys som man ikke er bange for. - Kort fortalt skipper filmen bare derudaf og man når slet ikke at blive fanget af stemningen.
http://www.lebowski.dk/film.html
Gravatar

#27 Kram 11 år siden

Glemte at tilføje det er utroligt svært at gide og bekymre sig om Vatikanet :p Måske ikke lige den bedste organisation at bruge som "offer".
...
If winning isn't everything, why do they keep score?
Gravatar

#28 fazz 11 år siden

...
"If you figure a way to live without serving a master, any master, then let the rest of us know, will you? For you'd be the first person in the history of the world."
Gravatar

#29 filmz-jonasgr 11 år siden

Jeg glæder mig mest af alt til at se Ewan McGregor. Han er en dygtig skuespiller og så har en fantastisk accent.
"I was afraid, I'd eat your brains
'Cause I'm evil"
Gravatar

#30 chronaden 11 år siden

#29 blev filmen ik bedre af, altså at han render rundt med skotsk accent mens andre render rundt med italiens/tysk :P
http://www.lebowski.dk/film.html

Skriv ny kommentar: