Der er dog både eventyr og forsonende moraler såsom venskab og næstekærlighed at hente i “Det gyldne kompas”, og selvom filmen enkelte steder tenderer fantasy-light, så kan både store og lidt mindre roligt begive sig i ly for vinterkulden og opleve julens glade budskab i fantasifuld forklædning.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#1 Riqon 16 år siden

Efter sigende skulle Pullmans forlæg have en antireligiøs undertone, der manifesterer sig i de efterfølgende bøger i et direkte opgør med Gud, men dette tematiske vågenummer har man mere eller mindre udeladt i filmatiseringen.


Ja - dog ik noget der sås i den første bog, som denne jo er en filmatisering af.
The only way to beat a troll is to not play their game.
Gravatar

#2 filmz-xlarti 16 år siden

Lige kommet tilbage fra forpremieren i Odense Biocity hvor det lykkedes dem at kalibrere projiceringen på starten af filmen uden lyd så hele introduktionen og forklaringen gik hele salen glip af. Så fra alle os der ikke har læst bøgerne: Tak for lort, biocity! I kunne da i det mindste have startet filmen forfra!

Derudover var filmen da ganske ok, og udover Nicole Kidman skal Eva Green og Sam Elliott også fremhæves, de trækker gevaldigt op!
Gravatar

#3 Léon 16 år siden

Glæder mig til på lørdag!! Er netop begyndt på Ravkikkerten som man må siger er rimlig hård kost for en religiøse fanatikere. Så der er desværre nok ikke noget at sige til at man blev nød til at passe på hvad man viser i biograferne i guds eget land! :D
Léon: [referring to his plant] It's my best friend. Always happy. No questions.
Gravatar

#4 filmz-Kragmose 16 år siden

Synes det er rigtig godt, at anmelderen åbenbart ikke har læst bogen. Alt for ofte sammenligner anmelderne med bøgerne ;)
Gravatar

#5 gizmomis 16 år siden

Så den igår i kinopalæet.. egentlig god film, godt skuespil, fin nok historie.. og så alligevel.. der er bare et eller andet der gør at den ikke rigtig går ind under huden på en.. men kan ikke lige sætte finger på hvad det er der mangler..
Og jeg syntes så faktisk at man kunne fange nogle anti religiøse undertoner.. Magistratet = religion men det var måske bare mig der fik mere ud af det end meningen var..
4/6 her fra.. overvejer at læse bøgerne..
Gravatar

#6 Korben Dallas 16 år siden

Forældreløs?
Lyra er altså datter af Lord Asriel og Madame Coulter!!

Pullman er iøvrigt ateist, og bøgerne er stærkt antireligiøse. Alt i alt er rigtig stor oplevelse.

[Spoiler indsat af admin.]
Gravatar

#7 filmz-Bruce 16 år siden

Hvordan er det Eva Green snakker i indledningen til 5 minutters traileren? Hun lyder jo som en underbetalt, overarbejdet singlemor, som forsøger at få et eventyr til at lyde spændende for hendes 3 årige søn. Gaaaab!
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#8 fatcat 16 år siden

#6 Måske du lige skulle overveje brugen af Spoiler-tekst - det du beskriver er en væsentlig del af plottet - og der er som det fremgår her åbenbart en del der ikke har læst bøgerne... hvorfor det kunne være rart for dem at have dette til gode inden filmen ses (eller bøgerne læses)
"I'm not going to waste my time arguing with a man who's lining up to be a hot lunch."
Gravatar

#9 filmz-Erlingur666 16 år siden

skal se den i afnen. Med min far. Glæder mig meget.hvem spiller mr lee i filmen. min far hader en person i denne film Daniel craig Han hader Ham syndes han er kedlig i casino royale.
Gravatar

#10 nygaardpetersen 16 år siden

Havde egentlig besluttet mig for at skippe den film, i frygt for endnu en film i stil med "Eragon". Men må da nok indrømme at jeg nok bliver nød til at se den nu.

Skriv ny kommentar: