“The Last Samurai” vælger den lette og mainstreamede udvej, og det er synd, fordi de ydre rammer lægger op til en bedre og mere original og udfordrende historie. Selvom filmen bygger sympati op for samuraierne og viser Vesten som den korrumperende indflydelse i et fredeligt feudalt samfund, virker “The Last Samurai” forudsigelig og som drejet af en vestlænding. Især slutningen er helt påtaget og cementerer at vi her har med en Hollywood-film at gøre. Men hvis man kan se ud over dette, er “The Last Samurai” en flot krigsfortælling i overbevisende historiske rammer – for sådan noget kan Hollywood trods alt også finde ud af.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#51 filmz-mon$ 19 år siden

"The Last Samurai" Er en god gennemført film. Handlingen og historien ligner dog til forveksling utrolig meget "Danser Med Ulve" Med de samme følelser ved at opdage et nyt folkefærd og der lige så stille for en større plads i ens hjerte. Kan man se bort fra "Danser med Ulve" inspirerede handling, er filmen spændende næsten hele vejen igennem.
Gravatar

#52 tiny 17 år siden

Jeg ved godt det er en gammel tråd, men nu har jeg først lige fået set filmen.

Jeg synes det er en ok film. Ja, handlingen er lidt mainstream og forudsigelig, men hold da op, hvor er den flot rent visuelt og musikalsk. Ken Watanabe er rent skuespilsmæssigt den største oplevelse ved filmen. Tom Cruise får det bedste ud af sine virkemidler; en sikker præstation uden at være prangende. Og så lige et spørgsmål: får man nogensinde at vide, hvorfor Katsumoto kan tale engelsk? Det mangler jeg lidt en forklaring på. Den logiske forklaring er vel, at han vil lære sin fjende at kende. Men man lærer jo ikke et nyt sprog ud i den blå luft.
Just think of your mind as a movie, you can pause, rewind or slow down any details you want.
Gravatar

#53 filmz-Kadann 17 år siden

Det er et stykke tid siden jeg har set filmen, men jeg mener ikke at der kommer en forklaring, som sådan, på hvorfor Katsumoto kan engelsk.

Men ja, hvad filmen mangler i originalitet og historie, opvejer den bestemt i det visuelle. :)
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org

Skriv ny kommentar: