“Mit liv som Geisha” har dog et altoverskyggende problem – den er slet og ret kedelig et langt stykke hen ad vejen. Der er ikke rigtig gang i historien, der halter lidt derudaf, mens vi venter på den næste opvisning i visuel forførelse. Det ville være nærliggende at kaste filmen over i bunken af andre filmideer, der er blevet ødelagt af amerikansk filmæstetik, men der er alligevel noget i “Mit liv som Geisha”. Filmen kan bestemt sagtens ses, den er smuk, til tider underholdende og vedkommende. På trods af, at der bestemt er en del alvorlige narrative mangler.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#11 filmz-Kadann 16 år siden

Flot film, ok historie, ikke direkte kedelig som jeg havde frygtet. Ganske gode skuespillere, desværre ødelægger det ret meget af filmen at de ikke taler japansk, mest fordi at der engang imellem kommer japanske sætninger, ord og vendinger midt i det hele, hvilket ikke er forvirrende, bare irriterende.

3/6
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#12 vapor 16 år siden

Ikke en type film jeg normalt ser.
Jeg blev dog lokket med ind og se den. Den er bedere end jeg regnede med.
Men nu har jeg jo heller ikke læst bogen så jeg havde ikke dannet mit eget forhold til historien inden.
Det er en jævnt god histore. Den mangler et par scener der træder mere frem.

4/6
Gravatar

#13 gizmomis 16 år siden

Så fik jeg også set den, den skal jo ses når man har læst bogen et par gange :-)
Flot film, men der er lige nogle ting de har ændret lidt for meget (fx at Nobu ikke mangler en arm) og alt for meget af starten er skåret væk, det er synd og trækker ned, selvfølgelig mest hvis man har læst bogen men tror også det havde givet dem der ikke har læst den en bedre forståelse for historien.
Men alt i alt en underholdene film, som kæresten også kunne lide :-)
Gravatar

#14 Michael Andersen 16 år siden

Smile, you son of a bitch!
Gravatar

#15 mr gaijin 16 år siden

#14
Musikken var absolut det bedste ved filmen, IMHO.
Happiness is not always the best way to be happy.
Gravatar

#16 Michael Andersen 16 år siden

#15 Helt enig og så den mikset virkelig godt i filmen. I stedet for at være begravet, et sted i baggrunden blandt 117 andre lydspor, får musikken lov til at udfolde sig i nøglesituationerne og spille en vigtig rolle i filmen. Det kunne f.eks. den kære George Lucas lære en helt del af.
Smile, you son of a bitch!
Gravatar

#17 filmz-wood 16 år siden

En film for kvinder
http://www.binsearch.info/groups.php
Gravatar

#18 king b 16 år siden

#16

Ja, Williams' musik fungerede klart bedre her end i "Star Wars". Jeg er nu ikke helt enig i, at det var fordi, den ikke var "begravet et sted i baggrunden blandt 117 andre lydspor". Næh, jeg tror snarere, det afgørende var, at der ikke var musik HELE TIDEN. I "Star Wars" kværner strygerne løs konstant, og det gør altså bare helheden enormt monoton. I "Geisha" - og i dén grad også i "Munich", som alle Williams-fans også bør tjekke - er der lange passager uden musik, og når musikken så endelig kommer, virker den så meget desto stærkere. Mere af det, Hollywood, tak!
Gravatar

#19 filmz-Kadann 16 år siden

Jeg er også "kommet til" at bestille musikken til filmen og købe bogen, så må vi håbe at bogen er bedre end filmen. :)
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#20 king b 16 år siden

#18
Jeg skynder lige at rette mig selv: Når jeg skriver "Star Wars", mener jeg "Revenge Of The Sith", hvor Williams' musik sjældent markerede sig for alvor. Hvad angår musikalsk dynamik, så fungerede den oprindelige "Star Wars"-trilogi langt, langt bedre - også langt bedre end "Geisha"!

Men tillykke til John med hans Golden Globe. Hvem mon vinder Oscaren?

Skriv ny kommentar: