Undergangsstemningen og uhyggen er allestedsnærværende og omslutter beskueren gennem både lyd og billeder. Cliff Martinez’ musik, hvor elektroniske beats blandt andet er tilsat brusende kirkeorgel, rumler faretruende fra dybet og slår tonen an fra start. Larry Smiths billeder er grusomt smukke. Det er volds- og undergangstableauer, man bare ikke kan tage øjnene fra – lige meget hvor meget, man end gerne ville. Som i Cannes vil “Only God Forgives” dele publikum. Langt hen ad vejen er der tale om strengt formalistisk, visuel onani fra Nicolas Winding Refns side, der selv har talt om sin fetich for filmvoldens æstetik. Bangkok iscenesættes mareridtsagtigt i skærsildens røde flammer, hvor alle handlinger føles som en konstant nedadgående spiral, der hvirvler én med sig ned i helvede.

Se også: Filmz TV: Blodrød “Only God Forgives”-gallareportage

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#21 McPeter 10 år siden

MikkelAbel (20) skrev:
https://soundcloud.com/svein-dybdahl/cliff-martinez-wanna-fight Det soundtrack kommer til at hjemsøge mig i mange uger. Hold kæft hvor er det godt.


Ja, jeg synes også det fungerede ekstremt godt - virkelig skræmmende til tider.
Mit film site: http://www.filmtips.dk/
Gravatar

#22 bjarke 10 år siden

MikkelAbel (20) skrev:
Jeg må vist hellere få taget mig sammen og se Valhalla Rising :)

https://soundcloud.com/svein-dybdahl/cliff-martine... Det soundtrack kommer til at hjemsøge mig i mange uger. Hold kæft hvor er det godt.


Ja, for pokker - få da lige set 'Valhalla Rising' :) Og ja, for pokker et lækkert score...!
Mit filmsite Filmskribenten.dk. Nyeste anmeldelser: Guardians of the Galaxy | Deliver Us From Evil: http://filmskribenten.dk
Gravatar

#23 sickchild 10 år siden

Jeg var inde og se den i Næstved igår vi var ca 10 i hele salen. Jeg var inde og se den med kæresten. Jeg elskede filmen og den måde hvor der ikke var noget som helst som var overfortalt, alt var faktisk modsat og man kunne selv sætte tingene sammen, og alle har nok ikke forstået det samme af de handlingere der er i filmen. Min kæreste derimod forstod slet ikke hvad den gik ud på og kedede sig gennem hele filmen. Og der var faktisk også 3 af de 10 der gik højlydt da volden blev lidt for voldsom.
Gravatar

#24 Mikkel Abel 10 år siden

sickchild (23) skrev:
Jeg var inde og se den i Næstved igår vi var ca 10 i hele salen.


He he, jeg var inde og se den til premiere i Frederikshavn(Nordjylland) sammen med en kammerat. Det var i den største sal, som kan rumme ca. 200 mennesker og vi var de eneste to der var tilstede. :P
I saved Latin. What did you ever do?
Gravatar

#25 Slettet Bruger [4027207741] 10 år siden

Da The Insider og jeg så Fast 6 i biffen i onsdags, var vi vist 30-40 stykker i det hele, i Imperial. Det er åbenbart sløve biograftider.
Gravatar

#26 Mikkel Abel 10 år siden

Tja, vi var to inde og se Only God Forgives, men salen ved siden af var spækket med ca. 100 pensionister, som skulle se "I Lossens Time" ;)
I saved Latin. What did you ever do?
Gravatar

#27 Lord Beef Jerky 10 år siden

Bruno (25) skrev:
Da The Insider og jeg så Fast 6 i biffen i onsdags, var vi vist 30-40 stykker i det hele, i Imperial. Det er åbenbart sløve biograftider.


Jesus! Det er jo omkring 1,4 personer på hver række!
"Avatar blev skrevet flere år før Pocahontas, og dermed (forhåbentlig indlysende) også før Irak krigen"
Gravatar

#28 MMB 10 år siden

Men spørgsmålet er vel hvornår onsdag. Hvis det er 12-forestillingen er 30-40 ikke unormalt. :)
Gravatar

#29 Slettet Bruger [4027207741] 10 år siden

21.30 :)
Gravatar

#30 Zombi 10 år siden

Hmm noget kunne tyde på at Only God Forgives ikke bliver den helt store publikumssucces. Det er godt nok heller ikke en film der appellerer til det brede publikum, men efter Drive's succes havde jeg alligevel regnet med lidt flere ville se den. Der var hele tre personer i biffen da jeg så den. :)

Skriv ny kommentar: