De fleste af Pixars nye film følges med en strøm af tekniske bedrifter, men trods sine overdådige visuelle syn og rige farvepalet opnår “Op” sin sande styrke gennem sine hovedpersoners troværdighed og dens hjertelige fortælling. Det er en fuldstændig vidunderlig film og et fantastisk eventyr, der på trods af sin fantasifulde historie ikke opnår sin virkning ved at fornægte virkeligheden, men ved at ændre ens syn på den. Det er en af den slags film, der måske kan gøre en afgørende forskel for den rigtige person på det rigtige tidspunkt. Som alle de bedste eventyr har den måske nok sine balloner svævende højt oppe ved himlen, men dens grundlæggende fundament er solidt plantet på denne jord.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#11 Michael Andersen 14 år siden

Michael Giacchino har gjort det igen. Jeg har gået og nynnet hans [url= til "UP" siden jeg så filmen for en uge siden. Great stuff.

Ps. Nå ja, filmen er også charmende ;)
Smile, you son of a bitch!
Gravatar

#12 Highland Park 14 år siden

#11: Vidunderlig musik. Det er utroligt så letgenkendelig hans lyd er. :)
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#13 The Insider 14 år siden

Yup, Giacchinos musik var fantastisk! :-) Men jeg vover mig hermed op på min sæbekasse og bereder mig på at blive Filmz' mest forhadte mand i kølvandet på følgende udtalelse: Jeg blev sgu skuffet over "Up". Nej, filmen er på INGEN måde dårlig. Ikke tilnærmelsesvis. Det er en af årets sommerens absolut bedste film - lysår foran 95% af sommerens metervarer. Men jeg havde forventet mere. Meget mere.

Efter de første 10 minutter havde jeg allerede tårer i øjnene. Jeg var næsten nødt til at holde mig selv tilbage for ikke at hoppe op og klappe, og jeg var parat til at udråbe "Up" til at være Pixars og genrens foreløbige højdepunkt. Men derefter gik det støt ned ad bakke, synes jeg.

Hele forhistorien er så fantastisk godt fortalt, og Carl er en af de mest spændende og originale karakterer, jeg nogensinde har set i en animationsfilm. Men så snart han drager afsted på sin eventyrrejse (og jeg afslører slet ikke noget stort her, det er meget tidligt i filmen), daler filmens ambitionsniveau markant. Der er masser af potentiale i forholdet mellem Carl og Russell - Carl kan se dele af sit yngre jeg i den lille knægt, der er ligeså ensom og nørdet, som Carl var som lille. Men så snart duoen er landet i Sydamerika (og det skete næsten for tidligt), synes jeg egentlig bare filmen forvandler sig til en traditionel Disney-affære komplet med talende hunde, gigantiske enerverende fugle, masser af slapstick osv.

Derefter blev Carl (i mine øjne) også mere en 'supporting character' i sin egen historie, og i lange perioder fik han ikke andet at lave end at brokke sig, sukke højlydt og agere "den stereotypiske sure gamle stodder". Russell blev heller aldrig andet end en anonym sidekick, og skurken fik alt for lidt spilletid til at gøre indtryk. Jeg syntes næsten, der var tale om to separate film i én pakke: En fremragende og en middelmådig af slagsen. Jeg syntes, historien om den gamle mands forsøg på at realisere sin oldgamle drøm, og historien om en gammel og en ung eventyrer, der møder hinanden 'på midten', gik lidt tabt...

Hverken den store op- eller nedtur, men svævende et sted i midten, methinks. Slet ikke på niveau med Wall-E, Toy Story 2 eller The Incredibles. Men den har sektioner (såsom den førnævnte start), der simpelthen er GENIALE, den er vanvittigt flot, skuespillerne leverer replikkerne med masser af entusiasme, og der er adskillige muntre jokes indimellem alle de platte. But still... Men jeg skal da helt klart se den igen, bare for at være sikker på, at mine frustationer over filmens "shift in tone" har haft en for voldsom effekt på min bedømmelse :-)
War. War never changes.
Gravatar

#14 tranberg 14 år siden

JEG KAN IKKE VENTE!
Alle taler om de første ti minutter, det lyder fantastisk!
The end is closest to the beginning
Gravatar

#15 filmz-Filmnørden 14 år siden

FILMNØRDEN ANMELDER: UP

Lige meget hvad man mener om deres film, så har Pixar Animation Studio genfødt tegnefilmen, siden de lavede Toy Story i 1995. Kun Walt Disney kan måle sig med dem i ambitioner og det har efterladt et stort fedtet Pixar-formet fingeraftryk på nutidens tegnefilmsbranche. Stort set hver eneste film de kommer med, går hen og bliver en tordnende succes, der skovler milliarder af kroner ind og denne tendens ændrer sig næppe med Up.

Historien er simpel. Carl Frederiksen er efterhånden en gammel gubbe og efter et liv dedikeret til kærligheden, familielivet og hans kone, har han taget en drastisk beslutning. Nu skal han nemlig ud og opleve de store eventyr, som han og hans afdøde kone altid snakkede om, men aldrig fik oplevet sammen. Og hvordan gør man så det, når man egentlig bare vil være indendøre i sit lille hyggelige hus, der ligger som en sidste bastion af idyl midt i en skov af skyskrabere? Man binder naturligvis tusinder af balloner til sit hus og flyver afsted mod horisonten. Simpelt og effektivt. Med sig på sin tur får Carl ufrivilligt selskab af den buttede spejderdreng Robert. Den unge, friske gut og den sure, gamle gubbe får hurtigt et godt forhold til hinanden - et venskab der bliver ekstremt vigtigt, jo farligere og mere spændende deres eventyr bliver.

Baseret på tidligere ekstremt positive erfaringer med Pixar-film, er det ikke forkert at sige, at publikum uden tvivl stiller høje krav til Up. Den skal være ekstremt morsom. Den skal være ekstremt spændende. Den skal være ekstremt rørende og sidst men ikke mindst, skal den være hjerneblæsende flot. Det er krav som Pixar gang på gang mere end lever op til, hvilket igen viser hvor solidt og genialt et studie det er. Men kan Up leve 100 % eller mere op til kravene?

Næsten. Den er meget tæt på, men det lykkes efter min ydmyge mening ikke helt. Filmens tekniske side fejler absolut intet. De er og bliver verdens dygtigste computergrafik-nørder og det ses. Up har også en hel række scener, der virkelig er spændende og som nok skal pumpe pulsen i vejret på både det yngre og ældre publikum. Det er derimod intet i forhold til hvor rørende og gribende en film det er. Under i hvert fald et par af scenerne, sad undertegnede og fik en meget stor klump i halsen. Det er utroligt at en tegnefilm kan være så meget mere effektiv indenfor dette felt, set i forhold til "virkelige" film.

Men så kommer vi til det punkt, hvor Up efter min mening ikke helt leverer. Det er helt sikkert en subjektiv fornemmelse, men jeg synes ganske enkelt ikke der var sjov nok. Guderne skal vide at jeg har grinet min røv af led over film som Finding Nemo, The Incredibles og Toy Story, og der er da også gode grin at finde i Up, men den kommer aldrig helt op og ringe.

Nu skal det jo siges, at det næsten er uretfærdigt at sammenligne Pixar-film med normale film, for de normale film vil altid stå i skyggen af Pixars bragende succes og genialiteter. Set i forhold til alle andre nyere komedier, finder du helt sikkert mest at grine af i Up. Men sammenlignet med andre Pixar-film, ligger den under deres vante standard for humor.

Up skal naturligvis ha' en karakter og her vælger jeg altså at sammenligne den med tidligere Pixar-film. Jeg ville på et split-sekund tildele seks stjerner til både Ratatouille, The Incredibles, Finding Nemo og Toy Story 1+2. Up kan efter den målestok ikke komme op på mere end fire stjerner.

Det er der en del forklaringer på. Mest nævneværdigt er det simple faktum, at jeg ikke synes den var nær så underholdende som tidligere Pixar-succeser. Men derudover mangler Up den "hemmelige" ingrediens, der har givet andre Pixar-film deres unikke flair: fokus på én specifik verden. Toy Story havde legetøjs-verdenen. Finding Nemo havde fiske-verdenen. The Incredibles havde superhelte-verdenen. Ratatouille havde restaurant- og rotte-verdenen. Så knivskarpt kan man ikke beskrive Up's verden. Den foregår i en nye og lidt underlig eventyrverden, som publikum ingen referencer har til i forvejen, i modsætning til førnævnte film. Dermed skal Up introducere og realisere en helt ny verden for sit publikum, og det stjæler noget af energien fra filmen. Men lad mig understrege, at denne kritik jo er baseret på andre Pixar-film. Måler man Up efter den generelle standard for tidens biograffilm, ville dens karakter blive højere.

Og en sidste ting: SE DEN PÅ ENGESLK!!! Normalt klarer Pixar-filmene det ret godt i oversættelsen til dansk, men det er ikke tilfældet med Up. Den fortjener helt klart at blive set på sit originalsprog. Og så god fornøjelse ;-)

Filmnørdens karakter: 4/6 stjerner
Flot, spændende og rørende, men ikke sååå morsom

http://www.filmnoerden.com/
Gravatar

#16 Wangsgaard 14 år siden

Så den igår og den er fantastisk !!!
En af pixars bedste film til dato ( har ikke helt besluttet mig om den er bedre end find nemo, men tror find nemo stadgivæk er min farvorit). Det jeg elsker ved Pixars film, er at de har så meget dybte og er ikke kun en film for børn. Efter filmen havde man både grædt og grint. og jeg havde allermest lyst til at købe en billet til næste forstilling. Efter næsten et døgn synes jeg stadgivæk films påvirkning sidder i kroppen og kan ikke helt slippe den i tankerne og det er meget få film som gør dette.
http://c.mymovies.dk/wangsgaard/group:owned
Gravatar

#17 neran 14 år siden

Jeg er nu enig med #13 og #15, idet begyndelsen er fantastisk, og det samme med selve rejsen til målet, men så snart de ankommer, suser luften lidt ud af ballonerne, desværre. Dog er den stadig en biograftur værd, men man skal dog ikke vente noget i samme kvalitet som Wall-E.
Afsindig Alsidige Anmeldelser af Anders - http://neranders.wordpress.com/
Gravatar

#18 Notional 14 år siden

Nok den mest følelsesladede Pixarfilm indtil videre. Det fungerer rigtig godt til den og betyder at filmen bliver langt "større" end bare en komedie. Rigtig god FILM og 3D fungerede rigtig godt. Jeg kan slet ikke vente til Avatar kommer i 3D :o

6/6 her for en fantastisk oplevelse. Den skal ses igen. Og så er det sikkert en god datefilm ;)
Problemet med socialisme er, at før eller siden løber man tør for andre menneskers penge - Simon Emil Ammitzbøll
Gravatar

#19 Ericmase 14 år siden

Så den i går. Den er simpelhent så tæt på at være ligeså god som "Wall-E", men stadig 6/6 stjerner! Den er helt fantastisk! Utrolig god film! SE DEN!!!!!!!!!
The Movie Nerd is here...
Gravatar

#20 armadillo 14 år siden

Så den i går. Fantastisk rørende, sjov og medrivende. 6/6 herfra!

Og gør Jer selv den tjeneste, at se den i 3D-versionen.. altså den med brillerne ;) he he.

Skriv ny kommentar: