Trods det overdrevne og næsten karikerede udgangspunkt for historien, så lykkes det nu alligevel Boyle og co. at holde “Sunshine” på et seriøst niveau, selvom plottet er en tand for overlæsset for sit eget bedste. Én ting, man i hvert fald ikke kan beskylde filmen for, er at slække på underholdningsmomenterne.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#51 Outbound Sith 17 år siden

#49 Jeg kunne ikke have sagt det bedre selv! Det var præcis sådan, jeg havde det under filmen. Og til sidst sad jeg bare om håbede på, at den snart ville slutte...
"Let's just say I wanna believe."
Fox Mulder
Gravatar

#52 filmz-theassociate 17 år siden

#49 - Ja, det er en af de punkter jeg synes filmen fungerer godt på i den første halvdel - at den får etableret en rigtig god atmosfære og relation til besætningen ombord på skibet.

Mht kulisserne kan jeg heller ikke helt følge dig:) - Den er optaget i Pinewood Studios i London - der hvor de fleste James Bond film er optaget, og har haft et budget på 60 mio dollars (hvor skuespillerlønningerne nok ikke har trukket de store tænder ud), så en betragtelig del er nok gået til effekterne. Sol-rummet på rumskibet, var nok det mest 'space-ship' agtige rum, det store sol-generator rum, de mange exterior shots..... Synes den fanger atmosfæren rigtig godt.
Gravatar

#53 filmz-inside 17 år siden

Er lige kommet hjem fra Thailand, hvor jeg så denne film i Bangkok. Det var første gang jeg skulle i en digital biograf, og må da også sige at forholdende var i top, undtagen lige i starten hvor alle i salen skulle stå op for at hædre deres konge :)

Men en utrolig flot film, dog fangende den mig slet ikke, og gik fra biografen med en bitter smag i munden over hvor ringe en film det egentlig var. Det hele lignede noget man havde set før, men denne gang var der bare ingen gnist i filmen. Så vil højst give den 2/6
Gravatar

#54 filmz-michael_l 17 år siden

#52: Jeg synes at "udendørssekvenserne" var flotte nok, så det var ikke effekterne som sådan, jeg mente. Jeg fik bare ikke en overbevisende følelse af, at man var ombord på et rumskib, når det foregik indenfor, men det er nok bare mig :-)

Med hensyn til effekterne så deler jeg #5s holdning:
"...og den eneste positive faktor er en flot billedside, som man dog også når at blive træt af til sidst, fordi den er så uendeligt selvfed."
Jeg ved ikke, om #5 tænker på solen i citatet, men det er i hvert fald det, jeg tænker på. I løbet af filmen blev jeg træt af alle nærbillederne af solen. Ja, det så helt sikkert flot ud, men efter 20 gange så har man set det :-)

Gravatar

#55 filmz-rasmusg.dk 17 år siden

Ganske god og underholdende Sci-fi film... men.......................... optakten til slutningen er elendig!
Gravatar

#56 filmz-putte 17 år siden

wow en gang rod i mester klasse:0 flotte billeder og lyd, ellers rod og dårlig film for resten, ligemeget hvad, så er det en dårlig sammensat film, virker slet ik på nogen måde.

Putte
Badabing badabang
Gravatar

#57 jesperhp 16 år siden

Er jeg den eneste som var glimrende underholdt, samt visuelt imporneret?
Gravatar

#58 Patriarch 16 år siden

Nej.

Synes den var fed. Super stemning.
“Extraordinary claims require extraordinary evidence.”
Gravatar

#59 filmz-Bruce 16 år siden

Visuelt uden tvivl en flot film. Jeg gad godt se den i HD. Jeg var mest imponeret over Chris Evans, som jeg næsten havde afskrevet som andet end en action b-films skuespiller. Han er overbevisende, viser pondus og bør komme langt væk fra associeringerne til De Fantastiske Fire.

Men så er det også slut med det postive, for resten af filmen var en mixed bag også bogstaveligt. Jeg synes godt nok der var lige rigeligt med rumfilms referencer også brugen af nogle af karaktererne. Og så undrer det mig, at man sammensætter de to eneste missioner, som har mulighed for at redde jorden, så deres psykologiske profiler konflikter mest muligt med hinanden.

Og hvis man ikke stoler på sin egen makeup, så bør man som i Alien spille på publikums forventninger om det ukendte og skræmmende, fremfor pludselig at gå på kompromis med resten af filmens visuelle valg og lade digitale effekter forpeste billedkvaliteten, når det ukendte skal have spilletid.

Nej, jeg synes sgu det var en kedelig omgang flot æstetik, som aldrig bliver værdig til at blive nævnt i samme åndedrag som klassikerne 2001 og Silent Running.

4/10
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#60 lagoni 16 år siden

Denne film overraskede positivt, men er absolut ikke fantastisk. Mange har sammenlignet den med Event Horizon, dette er dog en mere menneskelig udgave og ikke helt så 'over the top' som EH. Sunshine er dog helt utrolig forvirrende (indrømmet, den flaske hvidvin jeg havde fået kan ha' haft indflydelse på min manglende forståelse), synes der er mange ting der bliver rodet forklaret og der mangler en større indføring i deres system. 'Grundfilmen' er god og flot, men den bliver hurtigt for rodet og mangelfuld .

Så var jeg mere overrasket over Chris Evans. Han spillede flot og seriøst, noegt jeg slet ikke havde troet han kunne efter at ha' set ham i bl.a. Fantastic Four. Han kunne godt have en god karriere foran sig.
- Women remember, Steve. It's like they've got minds of their own.

Skriv ny kommentar: