Filmen har manuskript af Wachowski brødrene, der er mændene bag “The Matrix”, og instruktøren James McTeigue er deres tidligere instruktørassistent fra selvsamme filmtrilogi. Det skaber en række forventninger, ikke mindst til kampscenerne. Heldigvis har de valgt en filmstil, der er væsensforskellig fra “The Matrix”, og formår derved at give “V for Vendetta” sin egen sfære. Det ses tydeligst i en afgørende kampscene mellem ‘V’ og en gruppe af regeringens mænd, der får et skær af mystisk elegance gennem ‘V’s lette og drømmeagtigt hurtige bevægelser.

“V for Vendetta” leverer en god, underholdende skrækvision, men ligesom skrækregimet selv tåler den ikke for mange nærgående spørgsmål.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#1 filmz-Kadann 16 år siden

Udmærket anmeldelse, men det passer dog ikke helt at man ikke får en forklaring på V's evner. :)

I en scene fortælles det, at han forandrede sig fysisk i den lejr han var indespærret i p.g.a. de eksperimenter de foretog. Det tilføjer endnu et aspekt i historien, da V ikke kun er et "monster", skabt af staten, men at de samtidig har givet ham midlerne til at bekæmpe dem. :)
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#2 MTK 16 år siden

Som Kadann skriver er det også én af pointerne i tegneserien..
Gravatar

#3 azathoth 16 år siden

Film som "1984", "Brazil" og "Cubic" har tidligere udforsket temaet...


ARGH... Cubic!?!?... vig bort fra mit åsyn, du djævelens yngel den hedder EQUILIBRIUM....AAAAAaaaaarrrrghhhheeee............
This is not the signature you're looking for. You can go about your business. Move along!
Gravatar

#4 chandler75 16 år siden

I redigeringen af anmeldelsen var jeg desværre kommet til at rykke rundt på nogle afsnit, så anmeldelsen måske har virket lidt underligt sat op.

Det er nu rettet.
"Some people have bad taste and others have taste more like mine." - Roger Ebert
Gravatar

#5 Yossarian 16 år siden

Skal se den i aften :D
Glæder mig, har glædet mig til denne film siden november.
Gravatar

#6 gravity 16 år siden

ja jeg er ikke specielt enig i anmeldelsen, det med at at Evey og at talkshowværtens handlinger er urealistiske holder ikke, huner jo bare sent på den, den kan ske hvis man er lidt klodset. Tv værten tror jo han er uovervindelig og for populær til at de ikke vil rører ham, han er meget selvsikker, han har overvejet konsekvenserne, men tror ikke på de vil gører ham noget.

en super fed film: 5/6
Gravatar

#7 gravity 16 år siden

#6 undskyld alle stavefejl :)
Gravatar

#8 filmz-Angel Eyes 16 år siden

Tja, hverken på højde med "1984", "Brazil" eller for den sags skyld "Equilibrium". Glimtvis god action, men en kedelig Portman, og en noget rodet og lettere uinspirerende historie. Og så har den en ubehagelig, næsten selvsmagende forherligelse af terrorister, som virker jævnt upassende i vores verdenssituationelle kontekst.
Men ja, ja, den skal da nok trække folk i biffen, for det er jo nogenlunde underholdning. Men synes nu nok det giver god mening, at Moore ikke vil have noget med filmen at gøre...
Min dvd-samling: http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/Nikolai%20Schulz
Gravatar

#9 filmz-Kadann 16 år siden

#8 -

Forherligelse af terrorister? Den må du lige forklare, fordi det kunne jeg ikke se i filmen.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#10 filmz-Spartan 117 16 år siden

Det bedste film længe!

Andet er der ikke at sige.

Skriv ny kommentar: