Filmen har manuskript af Wachowski brødrene, der er mændene bag “The Matrix”, og instruktøren James McTeigue er deres tidligere instruktørassistent fra selvsamme filmtrilogi. Det skaber en række forventninger, ikke mindst til kampscenerne. Heldigvis har de valgt en filmstil, der er væsensforskellig fra “The Matrix”, og formår derved at give “V for Vendetta” sin egen sfære. Det ses tydeligst i en afgørende kampscene mellem ‘V’ og en gruppe af regeringens mænd, der får et skær af mystisk elegance gennem ‘V’s lette og drømmeagtigt hurtige bevægelser.

“V for Vendetta” leverer en god, underholdende skrækvision, men ligesom skrækregimet selv tåler den ikke for mange nærgående spørgsmål.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#31 filmz-Erroneus 18 år siden

Fantastisk film og har et godt stref af humor, bl.a. de her sætninger:


V: This visage, no mere veneer of vanity, is it vestige of the vox populi, now vacant, vanished, as the once vital voice of the verisimilitude now venerates what they once vilified. However, this valorous visitation of a by-gone vexation, stands vivified, and has vowed to vanquish these venal and virulent vermin van-guarding vice and vouchsafing the violently vicious and voracious violation of volition. The only verdict is vengeance; a vendetta, held as a votive, not in vain, for the value and veracity of such shall one day vindicate the vigilant and the virtuous. Verily, this vichyssoise of verbiage veers most verbose vis-à-vis an introduction, and so it is my very good honor to meet you and you may call me V.

Evey Hammond: Are you like a crazy person?



Evey Hammond: Who--who are you?

V: Who? Who is but the form following the function of what... and what I am is a man in a mask.

Evey Hammond: I can see that.

V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation, I'm merely remarking on the paradox of asking a masked man who he is.
Nobody likes you. Everybody hates you. You're going to lose. Smile, you fuck.
Gravatar

#32 jessup 18 år siden

" 29 det er fint nok at begerebet bliver brugt til højre og venstre. Det betyder dog ikke at du ikke er i satnd til at forholde dig kritisk til begrebet og hvordan det bliver brugt. Hvis nogen siger at du er nazist og bliver ved med at sige det gør det dig ikke til én.

På den anden side forholder du dig lidt kritisk ved at sige at måden det bliver brugt på er propaganda. Men det er ikke nok at afskrive det som propaganda. Da jeg ikke forestiller mig at du udelukker at nogen kan være terrorister er det vel på sin plads at definere hvad terror/terrorister er for netop at belyse propagandaen når den dukker op.
This is just until June
Gravatar

#33 filmz-apack 18 år siden

Den film er simpelthen fantastisk. Jeg er helt vild med de lange filosofiske og sygeligt gennemførte sætninger, som vi også kender fra Matrix. Den skal jeg snarest muligt se igen :)
Robert De Niro - The greatest actor of all times
Gravatar

#34 filmz-sanjo 18 år siden

God film, minder en del om 1984 af George Orwell, som bestemt ikke er dårligt. En film som kræver flere gensyn. Jeg vil give den 5-5.6/6.
"If there is no struggle, there is no progress"
Gravatar

#35 filmz-Martin Schou 18 år siden

Jessup:
Problemet med ordet "terrorisme" i dagens samfund er, som det er blevet nævnt adskillige steder, at en mands terrorist er en anden mands frihedskæmper.

Det er et dejligt nemt ord at stemple folk med, uanset om de så falder inden for den "rigtige" betegnelse "terrorist". Er man terrorist, hvis man ønsker at bortsprænge Christiansborg for at opnå sit politiske mål? Strengt taget er politikerne jo ikke civilister, så man kan vel sagtens argumentere, at det er et reelt mål.

Hvis man derimod spørger politikerne selv, så er det jo klart, at de som ønsker at dræbe dem må være terrorister.

Hvad så hvis det var en reel krig mellem nationer - er det så også et terroristisk mål at dræbe landets politikere for at opnå et politisk mål? Og hvis ikke, hvorfor må "vi andre" så ikke gøre tilsvarende?

Etc., etc., etc.
I'm not left-handed either.
Gravatar

#36 Kram 18 år siden

Du kan for hele hule helvede da aldrig nogensinde kalde en person, som dræber uskyldige mennesker, en frihedskæmper, det er da det mest absurde jeg nogensinde har læst.

En frihedskæmper er en som kæmper for sit lands frihed, HVIS, det er blevet besat af en OND magt. Det gør han ved sabotage, eller ved at dræbe besættelsesmagtens tropper, IKKE ved at dræbe uskyldige.

Terrorisme er er at dræbe uskyldige, hvilket ikke er at frihedskæmpe, når man dræber uskyldige mennesker som står uden skyld i den sag man "kæmper" for, så er man intet andet end en kujonaktig massemorder.
...
If winning isn't everything, why do they keep score?
Gravatar

#37 El vez 18 år siden

Hvem der er ond og hvem der er uskyldig er jo subjektive begreber, derfor kan en person sagtens være både frihedskæmper og terrorist på samme tid, afhænging af hvem der beskriver ham/hende.
"I wonder if a little rum could get this back on its feet."
Gravatar

#38 filmz-DonDiegoDeLaVega 18 år siden

Virkelig virkelig god film. Kan varmt anbefales - 5/6 herfra!
Gravatar

#39 filmz-saudoo 18 år siden

Remember remember, the 5th of november.
Gravatar

#40 filmz-Aras 18 år siden

En rigtig god film! Jeg synes desuden skuespillerne var gode og kunne rigtig godt lide Hugo Weavings stemme til V. En film med mange symboler og som sætter nogle tanker i gang. Kan kun varmt anbefale den! :)
Frodo: "What news of the outside world? Tell me everything".
Gandalf: "Everything? You are far too eager and curious for a hobbit. Most unnatural".

Skriv ny kommentar: