Af: Andreas Ebbesen Jensen | Udgivet: 2014-07-10

Kæmperobotter slås med ondsindede skurke og et håbløst manuskript, en fransk instruktør provokerer med elegangt film om en ung og smuk teenagepige og en gruppe animerede insekter kæmper for at brænde sig fast i hukommelsen. Filmz’ anmeldere har vurderet ugens premierefilm.


Michael Bay har overgået sig selv med ”Transformers: Age of Extinction”. Men det er nødvendigvis ikke nogen god ting. Det mener Morten Vejlgaard Just, der var inde at se Jorden blive smadret af kæmperobotter.

”Nogle maler med pensler. Michael Bay maler altid med en bredsidet kost. Det gør han med stolthed. Den fjerde film om rumrobotter i bilforklædning er Bay i fjerde potens. Alt kan brænde og eksplodere, hvis det da ikke har cowboyshorts på,” skriver Morten Vejlgaard Just om filmen.

Læs anmeldelsen af “Transformers: Age of Extinction”.


Med det elegante og provokerende drama ”Ung og smuk” har François Ozon begået en af sine absolut bedste film. Det mener Jannie Dahl Astrup, der var inde at se filmen.

”Det er når Ozon rynker brynene og går planken ud – denne gang med en syttenårig, der prostituerer sig – at det for alvor stikker dybt. At kinderne bliver røde af på én gang raseri og pirret nysgerrighed. Det er pokkers provokerende og SÅ elegant eksekveret,” skriver Jannie Dahl Astrup om filmen.

Læs anmeldelsen af “Ung og smuk”.


Billederne af de små animerede insekter sat i ægte, franske naturomgivelser fejler bestemt ikke noget i børnefilmen ”Minisekterne”. Det gør til gengæld tempoet, der slæber sig af sted som en skovsnegl med rygproblemer. Det mener Anders Brendstrup, der var inde at anmelde filmen.

”Udspringer af en lang række små tegnefilmsvignetter af typen, der kommer på, når fjernsyn for dig er fem minutter for kort. Det forbliver kedeligt, og de enkelte locations brænder sig ikke fast i hukommelsen, måske fordi vi er dernede, hvor meget af handlingen udspiller sig mellem to temmelig ens græsstrå,” skriver han.

Læs anmeldelsen af “Minisekterne”.


Skriv ny kommentar: