Jeg har en som jeg bruger som til at knække hasselnødder med:)
DarkLight (1620) skrev:
Jessup, Hvilke knive har du?
De gamle knive (den ene magnet)før jeg begyndte at får en hobby og af dem er kun 3 værd at bruge min Raadvad rosentræ kokkekniv (samme stål som de fleste twilling knive men kan fås på udsalg for 100 kr. - er dog en anelse fleksible), global urtekniv og en fleksible slicer fra OBH. OBH kniven er ikke af "god stål" men jeg bruger den sjældent og er nem at holde skarp.
De nye knive(den anden magnet) kom sig af at jeg mente at jeg godt kunne tænke mig nogle gode steak knive – Laguiole. Men ved et par eftermiddage med læsning på internettet kom jeg hurtig ind på diskussioner om stål og at europæiske knive generelt var lavet af inferiørt stål i forhold til japanske. Det er ikke det som japanerne går mest op i og begyndte at læse om køkkenknive og forskellige typer. De knive jeg bruger til hverdag:
Hattori HD-2 – damascus (vg-10) 135 mm – “urtekniv” Hiromoto AS – (aogami super) 240 mm – Gyuto “kokkekniv” Moritaka AS – (aogami super) 165 mm – Nakiri – grøntsags kniv . Victorinox – ”fuglenæb” pyntekniv Raadvad Rosentræ – pyntekniv. Berghof – 260 mm – kokkeknive til det grove arbejde (brusk, mindre ben mm.)
Tanaka – yellow steel – 180 mm – deba (en brutal lille kniv på over 300 gram – mest købt af nysgerrighed – beskeden pris)
Fiskekniv der er blevet hentet frem af gemmerne som udbener.
Victorinox Fibrox 240 mm – brødkniv (ligger altid top 3 på tests over brødknive kan fås i Irma på tilbud ned til 100 kr.– de andre er Güde og Mac(800-1400 kr.)
To som jeg ikke er kommet igen med at bruge endnu: Sabatier Nogent slicer 330 mm (det eneste fejlkøb – skal sælges videre) Sakai White Steel Wa-Gyuto Knife – 270 mm – denne glæder jeg mig til at komme i gang med. Den patinere nemt og skal bruges med omtanke de første par gange.
Spændende! Jeg må holde øje med den brødkniv. Mangler en. Hvor har du handlet de japanske knive? Kender en del, som flittigt bruger thegoodstuff.dk
De er dyre jeg gav - 400 dkk for min Hattori og der koster den 1200-1300. Det helt store problem er at mange af de smede(fabrikanter) som jeg kunne være intereseret i kun har sider på Japansk som ikke bliver meget mere forståeligt af Google translate.
Fjernsynets kokke bruger i øjeblikket næsten kun japanske knive primært Mac,Tojiro, Kanetsune og enkelte Shun og Masahiro knive. Disse har jeg fra starten prøvet at springe over til næste "niveau". Hvis man har adgang til en der kan japansk er der andre links end nedenstående der kan nævnes:
Tør jeg ikke have en kniv til. Vil mere 5-700 kroner er grænsen pr kniv.
I get you - 3 knive til 700-800 og den sidste jeg købte 1100 men med et blad på 270 mm skal man helt sikkert give mere for en tilsvarende størrelse i Global eller Twilling i deres alm. linier.
Ville helt sikkert heller ikke betale 1495 for en low-end Hattori som ikke engang er lavet af dem selv(lavet af RYUSEN). Kniven fejler ikke noget, men 400-500 er den rette pris.
Hakkede tomater på dåse, sauterede løg +hvidløg, hakket gulerod, sukker, lidt Balsamisk rødvinseddike, røget paprika, chillipaste, oregano - tegner til at blive en anelse stærk.
Jeg har lige lavet brød, der blev bagt med sølvpapir over halvdelen af tiden. Underligt koncept, men det blev faktisk ret godt, fin farve og god skorpe. Jeg prøvede at putte noget fiberblanding i, men det tørrede frugt deri gør brødet lidt for sødt til min smag.
- Women remember, Steve. It's like they've got minds of their own.
#1621 Skeloboy 14 år siden
Tror ikke jeg har nogen af dem. Har ikke engang en hvidløgspresser...
#1622 jessup 14 år siden
Jeg har en som jeg bruger som til at knække hasselnødder med:)
De gamle knive (den ene magnet)før jeg begyndte at får en hobby og af dem er kun 3 værd at bruge min Raadvad rosentræ kokkekniv (samme stål som de fleste twilling knive men kan fås på udsalg for 100 kr. - er dog en anelse fleksible), global urtekniv og en fleksible slicer fra OBH. OBH kniven er ikke af "god stål" men jeg bruger den sjældent og er nem at holde skarp.
De nye knive(den anden magnet) kom sig af at jeg mente at jeg godt kunne tænke mig nogle gode steak knive – Laguiole. Men ved et par eftermiddage med læsning på internettet kom jeg hurtig ind på diskussioner om stål og at europæiske knive generelt var lavet af inferiørt stål i forhold til japanske. Det er ikke det som japanerne går mest op i og begyndte at læse om køkkenknive og forskellige typer.
De knive jeg bruger til hverdag:
Hattori HD-2 – damascus (vg-10) 135 mm – “urtekniv”
Hiromoto AS – (aogami super) 240 mm – Gyuto “kokkekniv”
Moritaka AS – (aogami super) 165 mm – Nakiri – grøntsags kniv .
Victorinox – ”fuglenæb” pyntekniv
Raadvad Rosentræ – pyntekniv.
Berghof – 260 mm – kokkeknive til det grove arbejde (brusk, mindre ben mm.)
Tanaka – yellow steel – 180 mm – deba (en brutal lille kniv på over 300 gram – mest købt af nysgerrighed – beskeden pris)
Fiskekniv der er blevet hentet frem af gemmerne som udbener.
Victorinox Fibrox 240 mm – brødkniv (ligger altid top 3 på tests over brødknive kan fås i Irma på tilbud ned til 100 kr.– de andre er Güde og Mac(800-1400 kr.)
To som jeg ikke er kommet igen med at bruge endnu:
Sabatier Nogent slicer 330 mm (det eneste fejlkøb – skal sælges videre)
Sakai White Steel Wa-Gyuto Knife – 270 mm – denne glæder jeg mig til at komme i gang med. Den patinere nemt og skal bruges med omtanke de første par gange.
#1623 DarkLight 14 år siden
Hvor har du handlet de japanske knive? Kender en del, som flittigt bruger thegoodstuff.dk
#1624 jessup 14 år siden
De er dyre jeg gav - 400 dkk for min Hattori og der koster den 1200-1300. Det helt store problem er at mange af de smede(fabrikanter) som jeg kunne være intereseret i kun har sider på Japansk som ikke bliver meget mere forståeligt af Google translate.
Fjernsynets kokke bruger i øjeblikket næsten kun japanske knive primært Mac,Tojiro, Kanetsune og enkelte Shun og Masahiro knive. Disse har jeg fra starten prøvet at springe over til næste "niveau". Hvis man har adgang til en der kan japansk er der andre links end nedenstående der kan nævnes:
Køber på :
Ebay
http://www.japanesechefsknife.com/
Fabrikanten selv.
Andre sælgere som har et super udvalg:
http://www.chefknivestogo.com/
http://www.arizonacustomknives.com/
http://www.epicedge.com/
http://www.mehr-als-werkzeug.de/page/homepage/deta...
Har ikke brugt denne endnu, men hvis jeg skal prøve en ny type kniv mest af nysgerrrighed ville jeg nok chekke denne ud:
http://japan-blades.com/
Kilder til viden og erfaring:
http://www.knifeforums.com/
http://www.foodieforums.com/vbulletin/index.php
http://zknives.com/knives/index.shtml
#1625 jessup 14 år siden
Ikke helt rigtigt - koster 1495 dkk på thegoodstuffshop!
#1626 DarkLight 14 år siden
#1627 jessup 14 år siden
I get you - 3 knive til 700-800 og den sidste jeg købte 1100 men med et blad på 270 mm skal man helt sikkert give mere for en tilsvarende størrelse i Global eller Twilling i deres alm. linier.
Ville helt sikkert heller ikke betale 1495 for en low-end Hattori som ikke engang er lavet af dem selv(lavet af RYUSEN). Kniven fejler ikke noget, men 400-500 er den rette pris.
#1628 jessup 14 år siden
frisk Tagliatelle, tomatsovs og stegte pølser.
Hakkede tomater på dåse, sauterede løg +hvidløg, hakket gulerod, sukker, lidt Balsamisk rødvinseddike, røget paprika, chillipaste, oregano - tegner til at blive en anelse stærk.
#1629 lagoni 14 år siden
#1630 davenport 14 år siden