Jeg skal til Barcelona i morgen og på madsiden glæder jeg mig til "alt godt fra havet" og tapas. Selvom det ikke er en decideret madferie skal vi dog på El celler de can roca og det har jeg store forventninger til 3 michelin stjerner og efter nogens mening verdens bedste restaurant.
Udover at der er blevet sat mjød over med jordbær, lakrids tegetes, rosenpeber, rørsukker og 2 slags honning, er det blevet lavet en del mad i dag.
Froskosten, en omgang sandwish til nogle af spejderhovederne. Friskbagt brød, med rosmarin/hvidløgs kylling, Bacon, peberfrugter, hjertesalat, cognac sennep, hjemmerørt alioli.
Aftensmaden, til de samme mennesker, hjerteklapper i flødesovs. 2kg Kyllingehjerter vend i mel og stegt rosa med Bacon, en god fon hældt over, hjerter fra stege en stor håndfuld løge bløde. Flødesovs i panden, hjerter tilbage. Grov kartoffelmos af 4kg bagekartofler med selleri og løg. Mad til fire personer. Var der for meget mad? Det tror jeg nok!
The ships hung in the air in precisely the same manner that bricks don't -Douglas Adams
Er hjemkommet fra Barcelona med et par gode madoplevelser i bagagen. Det blev til en aften i vild luksus,nogle gode frokoster og en sidste aften i absolut velsmag.
Jeg har hørt meget forskelligt om prisniveauet men jeg synes man for meget for pengene. Den ene frokost som var rigtig god kostede 45o dkk for 3 pax - 3 retter hver inklusiv 1 flaske god lokal økologisk vin, kaffe og vand.
Den anden som jeg ville fremhæve var ligeledes 3 retter kaffe og vin for 300 dkk. For 3 pax- gaspacho, kalvehaler og kastanje budding (hjemmelavet).
Jeg poster menuen fra El cellar can roca en af dagene- en umiddelbar top 3 madoplevelse - helt fantastisk.
Lavede stegt flæsk med persillesovs og det blev vellykket.
Jeg vejede dog flæske før og efter en tur i ovnen for at se hvor meget svindet var. Rå vægt : 560 gram, stegt vægt 240 gram. Jeg steger det ikke tørt og porøst men sværen sprød og kødet nemt tyggeligt. Portionen ligger mellem det hverdags måtidet og ædning med vennerne og kunne godt have nøjes med 4 pæne skiver istedet for 5.
#2411 DarkLight 11 år siden
Jeg har allerede bourbon infused pecan nødder i tankerne.
#2412 davenport 11 år siden
#2413 jessup 11 år siden
#2414 Skeloboy 11 år siden
Umiddelbart kan det lyde sundt, men kommer til at bruge 1/2-3/4 liter rapsolie til at lave det :)
#2415 HelmerJ 11 år siden
Froskosten, en omgang sandwish til nogle af spejderhovederne. Friskbagt brød, med rosmarin/hvidløgs kylling, Bacon, peberfrugter, hjertesalat, cognac sennep, hjemmerørt alioli.
Aftensmaden, til de samme mennesker, hjerteklapper i flødesovs. 2kg Kyllingehjerter vend i mel og stegt rosa med Bacon, en god fon hældt over, hjerter fra stege en stor håndfuld løge bløde. Flødesovs i panden, hjerter tilbage. Grov kartoffelmos af 4kg bagekartofler med selleri og løg. Mad til fire personer. Var der for meget mad? Det tror jeg nok!
#2416 davenport 11 år siden
#2417 HelmerJ 11 år siden
#2418 jessup 11 år siden
Jeg har hørt meget forskelligt om prisniveauet men jeg synes man for meget for pengene. Den ene frokost som var rigtig god kostede 45o dkk for 3 pax - 3 retter hver inklusiv 1 flaske god lokal økologisk vin, kaffe og vand.
Den anden som jeg ville fremhæve var ligeledes 3 retter kaffe og vin for 300 dkk. For 3 pax- gaspacho, kalvehaler og kastanje budding (hjemmelavet).
Jeg poster menuen fra El cellar can roca en af dagene- en umiddelbar top 3 madoplevelse - helt fantastisk.
#2419 lagoni 11 år siden
#2420 jessup 11 år siden
Jeg vejede dog flæske før og efter en tur i ovnen for at se hvor meget svindet var. Rå vægt : 560 gram, stegt vægt 240 gram. Jeg steger det ikke tørt og porøst men sværen sprød og kødet nemt tyggeligt. Portionen ligger mellem det hverdags måtidet og ædning med vennerne og kunne godt have nøjes med 4 pæne skiver istedet for 5.