Jeg fik i dag skrubbefileter med brune ris og stegte æbler og porrer. Hvis ikke fileterne sugede så meget fedtstof, ville det være sundt, men de smager nu godt med knasende kant...
- Women remember, Steve. It's like they've got minds of their own.
God bøffer af dansk slagtekvæg med hjemmelavet pommes og hjemmelavet bearnaise - et par Barolo og en eller anden tysk "champagne", Mikkelers julebryg - havde lidt hoved på idag.
idag: fik sushi med masser af sticks på sushi restuaranten på Jarmers plads - husker ikke navnet.
Opskrift på rejebisque: Smør 2 Skalotteløg ½ kg rejer Hvidvin Fløde Salt og hvid peber Vand
Pil rejerne, HUSK at gemme skallerne. Stil de pillede rejer i køleksabet.
Snit skalotteløg fint, og svits dem i gryde indtil de er klare. Tilsæt derefter rejeskallerne i svits dem i et par minutter. En god sjat hvidvin hældes ved, og når spritten er fordampet, dækkes de godt til med vand, og skal nu koge i ½-1 time.
Herefter skal det hele blendes godt og sies gennem et viskestykke, så der intet skal kommer med. Så skal bisquen smages til med fløde, salt og peber og lige til allersidst, faktisk bare lige før servering, skal rejerne i.
Man kan servere rouille til: 1 grillet peberfrugt 1 fed hvidløg 1 chili en skive afskorpet brød sjat olivenolie Knsp safran
Peberfrugter grilles ved at stille dem øverst på en bageplade på grill til skindet er helt sort. Put dem i en pose, i køleskab til de er kolde, og så kan skindet pilles af.
#244 den rouille ser god ud - har aldrig selv lavet det.
Det bliver rustikt her til aften. Jeg skal arbejde meget her i weekenden så for ikke at havne i junkfælden laver jeg her til aften en stor kylling. Deler den i to og giver den ene kun 40 min så den om et par dage kan tåle yderligere tilberedning uden at blive tør.
Idag og imorgen bliver det ovnsteg kylling stegt med frisk rosmarin- kartofler,gulerødder og friske bønner til. Fond til sovs bliver ryggen af kyllingen lidt boulion, 4-5 fed hvidløg, ½ liter vand og frisk salvie.
lørdag har jeg taget lidt jordskokkesuppe ud af fryseren som så bliver monteret med lidt stegt kylling.
der bliver muligvis lidt kylling tilbage til søndagen som så vil blive spist med andet pålæg.
#241 lagoni 15 år siden
#242 jessup 15 år siden
igår: frisk stenbiderrogn med cremefraise på brød
God bøffer af dansk slagtekvæg med hjemmelavet pommes og hjemmelavet bearnaise - et par Barolo og en eller anden tysk "champagne", Mikkelers julebryg - havde lidt hoved på idag.
idag: fik sushi med masser af sticks på sushi restuaranten på Jarmers plads - husker ikke navnet.
#243 Skeloboy 15 år siden
Rejebisque(som er superduper let at lave...opskrift kommer senere)
Tykstegsbøf med pommes duchesse og en salat med (æble)eddike/olie-dressing
#244 Skeloboy 15 år siden
Smør
2 Skalotteløg
½ kg rejer
Hvidvin
Fløde
Salt og hvid peber
Vand
Pil rejerne, HUSK at gemme skallerne. Stil de pillede rejer i køleksabet.
Snit skalotteløg fint, og svits dem i gryde indtil de er klare. Tilsæt derefter rejeskallerne i svits dem i et par minutter. En god sjat hvidvin hældes ved, og når spritten er fordampet, dækkes de godt til med vand, og skal nu koge i ½-1 time.
Herefter skal det hele blendes godt og sies gennem et viskestykke, så der intet skal kommer med. Så skal bisquen smages til med fløde, salt og peber og lige til allersidst, faktisk bare lige før servering, skal rejerne i.
Man kan servere rouille til:
1 grillet peberfrugt
1 fed hvidløg
1 chili
en skive afskorpet brød
sjat olivenolie
Knsp safran
Peberfrugter grilles ved at stille dem øverst på en bageplade på grill til skindet er helt sort. Put dem i en pose, i køleskab til de er kolde, og så kan skindet pilles af.
Blend det hele sammen til en masse...
#245 jessup 15 år siden
Det bliver rustikt her til aften.
Jeg skal arbejde meget her i weekenden så for ikke at havne i junkfælden laver jeg her til aften en stor kylling. Deler den i to og giver den ene kun 40 min så den om et par dage kan tåle yderligere tilberedning uden at blive tør.
Idag og imorgen bliver det ovnsteg kylling stegt med frisk rosmarin- kartofler,gulerødder og friske bønner til. Fond til sovs bliver ryggen af kyllingen lidt boulion, 4-5 fed hvidløg, ½ liter vand og frisk salvie.
lørdag har jeg taget lidt jordskokkesuppe ud af fryseren som så bliver monteret med lidt stegt kylling.
der bliver muligvis lidt kylling tilbage til søndagen som så vil blive spist med andet pålæg.
#246 elwood 15 år siden
Tom Cruise: "I just love this scene, and the set"
#247 jessup 15 år siden
http://www.dr.dk/DR2/Spise+med+Price/Programmer/Pr...
Man kan med fordel tilsætte en anelse frisk chilli. Kørvel kan man godt undvære.
Det er personlig smag der afgøre hvor syrlig den skal være - jeg kan godt lide den en anelse på den syrlige side.
Der står godt nok det er til 4-6 personer men hvis man er 6 skal man op i en dobbelt portion.
#248 DarkLight 15 år siden
#249 chronaden 15 år siden
#250 DarkLight 15 år siden