Jeg har handlet Meyers Bageri her i weekend. Så nu skal der leges med brød og surdej. Nogen der har konkrete erfaringer med surdej? Hvad er det bedst at opbevare i?
This weekend will be filled with staring out of windows while holding a glass of scotch.
Ellers har jeg ædt rigtigt meget gennem weekenden. Fredag stod den på serano/lakseruller med hvidvinseddike, bagte kartofler og osteflute til. Lørdag 300 gr. oksefilet med rodfrugter og favoritsovs. I aften en hel kylling i stegesoen og igen rodfrugter og bearnaise til. Nu er jeg fat & happy!
Min fars fætter, har bare mødt John Williams! Æh, Bæh!!
Man kan faktisk genbruge surdej nærmest uendeligt...du tager en lille væk hver gang du bager. Så bruger du den klump som en base for en ny omgang surdej...og næste gang du bager, så tager du en ny klump af og så fremdeles...kender en, der har "arvet" en klump surdej, der har været i gang i 30 år
#775 - eller...nu blander jeg vist ting sammen...hvis du bygger videre på den samme surdej, så skal den være i en lukket boks...hvis du skal lave en surdej fra bunden, så skal den være i en skål...
Har sat og tænkt på old-school millionbøf den sidste halve times tid...så i aften skal der dæleme laves millionbøf...men laver den ikke helt klassisk. River lige nogle gulerødder og propper i, bruger også rødvin...men masser af peber og kulør, det skal der til.
Jeg tror aldrig, at jeg kommer til at spise millionbøf igen. Jeg fik det alt for ofte som knægt, og til sidst begyndte jeg at hade det som pesten. Så hellere en lækker omgang pasta bolognese.
"Og hvem vil ikke gerne guffe Klaus Kinski??" - evermind
#771 DarkLight 14 år siden
#772 davenport 14 år siden
Ellers har jeg ædt rigtigt meget gennem weekenden. Fredag stod den på serano/lakseruller med hvidvinseddike, bagte kartofler og osteflute til.
Lørdag 300 gr. oksefilet med rodfrugter og favoritsovs.
I aften en hel kylling i stegesoen og igen rodfrugter og bearnaise til.
Nu er jeg fat & happy!
#773 DarkLight 14 år siden
#774 Skeloboy 14 år siden
Man kan faktisk genbruge surdej nærmest uendeligt...du tager en lille væk hver gang du bager. Så bruger du den klump som en base for en ny omgang surdej...og næste gang du bager, så tager du en ny klump af og så fremdeles...kender en, der har "arvet" en klump surdej, der har været i gang i 30 år
#775 DarkLight 14 år siden
#776 Skeloboy 14 år siden
http://www.dr.dk/DR2/CamillaPlum/boller+af+staal/o... <<< hun ved hvad hun snakker om..:)
#777 Skeloboy 14 år siden
#778 DarkLight 14 år siden
#779 dyg 14 år siden
#780 Skeloboy 14 år siden