Jeg var gennem Diplomatico serien idag til en smagning og var ikke synderligt i stødet til det. Men jeg var ikke videre imponeret - det falder ikke rigtig i min smag dog var Abassador meget udemærket men til 1600 kr. flasken ville jeg ikke engang til 1/2 pris skænke den en tanke.
SUPER BEST har Ron zacapa 23 år 70 cl. for 350 dkk det er en god pris selvom at 1 l version er set billigere omregnet- hvis man ikke allereede har smagt den kan jeg sige at den er fandens god.
Fik en Mortlach 21 år efter et godt måltid her til aften. Fra en ny åbnet flaske er det en noget brutal stodder men efter 10 min i glasset noget mere tilnærmelig en virklig god whisky.
Jeg har allerede vakuum propper som kan få åben vin til at holde sig lidt længere men der er drawbacks ved denne metode da noget af næsen ryger. Samtidigt vil jeg også gerne finde en metode til bedre at beskytte åben spiritus. Logisk set hjælper det at hælder væskerne over på mondre flasker med mindre luft og oftest mindre overflade som resultat. Jeg har dog haft lidt svært ved at finde små flasker som kan bruges til spiritus ( halv flasker, 200 ml og 100 ml) til en rimelig penge i dk - kan sagtens findes i udlandet men med dyr fragt til følge. I morgen skal søsterne grene dog prøves. Jeg har brugt et par timer idag på nettet til at finde en løsning. Det skorter ikke på løsninger med gasser der enten beskytter væsken mod luften eller fjerne luften fra flasken. Flere af disse løsninger er meget fornuftige men kan nemt koste 5-6 kr. Pr. gang - det er acceptabelt med vinen, men hvis man skal åbne en flaske spiritus 20 gange så løber det op. Jeg har derfor idag bestilt en løsning som jeg stødte på for måneder siden. Wineguard fra Dansoll - dettet er ikke den bedste løsning men billig. Man putter for ca. 50 øre kulsyre i hver flaske og så holder den væsken fri fra luften indtil man åbner og hælder igen.
En anmeldelse af et andet system med Argon gas brugt på spiritus:
Jeg holder lidt gang i tråden. Har idag fået en vodka fra Polen - Luksuskowa vodka. Gammeldavs lavet på kartofler. Har allerede en flaske fra samme producent dog en anden farve. Det kræver nok lidt googling at finde forskellen. Kan selvfølgelig smage om jeg kan smage forskel.
#186 Jeg har muligvis aldrig smagt en god vodka, men findes de? Nu snakker jeg ikke om smag og behag. Jo ikke sikkert jeg kan lide dem, men findes der nogen man burde købe hvis man vil prøve?
I have my principles - And if you don't like them, I have others
#181 jessup 12 år siden
#182 jessup 12 år siden
Handyen:
http://scotchnoob.com/2011/12/15/thomas-h-handy-sa...
Drink:
http://cocktails.about.com/od/s/r/szrc_cktl.htm
Overblik over hvad Buffalo Trace ellers fremstiller:
http://en.wikipedia.org/wiki/Buffalo_Trace_Distill...
#183 jessup 12 år siden
#184 jessup 12 år siden
http://www.connosr.com/reviews/mortlach/mortlach-2...
#185 jessup 12 år siden
Jeg har brugt et par timer idag på nettet til at finde en løsning. Det skorter ikke på løsninger med gasser der enten beskytter væsken mod luften eller fjerne luften fra flasken. Flere af disse løsninger er meget fornuftige men kan nemt koste 5-6 kr. Pr. gang - det er acceptabelt med vinen, men hvis man skal åbne en flaske spiritus 20 gange så løber det op. Jeg har derfor idag bestilt en løsning som jeg stødte på for måneder siden. Wineguard fra Dansoll - dettet er ikke den bedste løsning men billig. Man putter for ca. 50 øre kulsyre i hver flaske og så holder den væsken fri fra luften indtil man åbner og hælder igen.
En anmeldelse af et andet system med Argon gas brugt på spiritus:
http://www.spiritsreview.com/reviews-bar-tools-Pek...
En anmeldelse af Wine Guard brugt på vin:
http://winefactory.dk/tag/wine-guard/
#186 jessup 11 år siden
#187 Hr. Nielsen 11 år siden
#188 Slettet Bruger [3616514540] 11 år siden
#189 Hr. Nielsen 11 år siden
http://www.whisky-drinker.com/2012/09/13/arran-re-...
#190 Slettet Bruger [3616514540] 11 år siden