Med hensyn til måden at drikke whiskyen på, så afhænger det af, hvilken slags det er. Jeg ville f.eks. aldrig drømme om at komme noget i en Chivaz, men et billigt mærke som Grant's, Johnny Walker eller lign. kan jeg sagtnes finde på at nyde med isterninger som en anden slags forfriskende drik.
"Here I was born, and there I died. It was only a moment for you; you took no notice."
Efter hvad jeg har læst mig til, er der en større diskussion omkring det med at putte lidt vand i sin whisky, når det drejer sig om det virkelig gode - er man ikke erfaren whisky-drikker, skulle det hjælpe på at få smagsnuancerne til at fremstå mere klart.
Der er naturligvis ikke tale om meget vand, men bare nogle få dråber.
Med mindre det er helt billigt sprugt, som jeg alligevel blander et eller andet i, drikker jeg alt ved stuetemperatur og uden is.
Det er, efter sigende, en af de bedste i verden og koster lige omkring 200 kr. Den kan ikke fås alle steder, da min onkel vist er ene-importør af den, men på ovenstående hjemmeside kan man finde en forhandler i nærheden. Har de den ikke på lager, kan de altid få den hjem. :)
De fleste whiskysmagere (jeg har aldrig selv været til en whiskymesse, men jeg har hørt fra flere, der har) putter nogle dråber (man kan bare tage et sugerør) eller en teskefuld i, hvis der er tale om en cask strength whisky.
Nogle mener, at man decideret bedøver sine smagsløg, hvis man ikke lægger lidt vand i for at åbne den. Andre mener, at det skal drikkes, som det er uanset styrke eller alder (yngre whiskyer er som regel mere sprittede i smagen).
Jeg smager altid på det rent først. Derefter kan jeg sagtens finde på at putte nogle dråber eller en skefuld i, hvis den rene alkoholsmag overdøver de andre smagsnuancer.
Det plejer at være unødvendigt i en mild, rund Speyside, Lowlands eller japansk whisky på 40-43 procent, mens en 50 procent røget Islay eller Highlands whisky som regel skal have nogle dråber. Det er 100 procent et spørgsmål om smag og behag :)
Og der er heller intet i vejen med en blended whisky med masser af isterninger en varm sommerdag.
#12 Du behøver ikke vide noget om det. Det vigtigste er at vide, hvad man kan lide. Eller som en af mine whisky-pushere sagde den anden dag: Det vigtigste ved whisky er at vide, hvad man ikke kan lide.
#13 Tak for rom-anbefalingen! Jeg vil holde øje med den.
Denne tråd burde måske have haft navnet "spiritus-tråden", da whisky bestemt ikke er det eneste alkohol med nuancer og kompleksitet i smagen.
Det kan være jeg husker forkert, men jeg mener at det fad er købt af min onkels biks. Der står på etiketten, at den kun er solgt i Danmark, men det er noget tid siden, så alle 306 flasker er sikkert blevet solgt. :)
#18 Ikke dårligt at have familie, der køber fade hjem :)
Jeg fandt for ikke så længe siden en Cadenhead's Whisky Shop bag ved Illum, som er en skotsk kæde af et independent bottler-firma, som lever af at købe fade hjem og sælge flaskerne ved cask strength eller minimum 46%, ingen karamelfarve og ingen koldfiltrering. Ligesom din Caol Ila er det virkelig kræs for kendere, men det koster så også derefter.
Jeg kunne ikke stå for en Dailuaine 14 års (en mild og frugtig Speysider), som de havde tappet også i 300-400 flasker. Den er hurtigt gået hen og blevet en af mine favorit-skotter.
#11 Benway 12 år siden
#12 davenport 12 år siden
#13 Slettet Bruger [3616514540] 12 år siden
Der er naturligvis ikke tale om meget vand, men bare nogle få dråber.
Med mindre det er helt billigt sprugt, som jeg alligevel blander et eller andet i, drikker jeg alt ved stuetemperatur og uden is.
Hvis nogle af jer er til rom, kan jeg anbefale denne: http://lago.dk/show_varegruppe_item.asp?Katid=2&am...
Det er, efter sigende, en af de bedste i verden og koster lige omkring 200 kr. Den kan ikke fås alle steder, da min onkel vist er ene-importør af den, men på ovenstående hjemmeside kan man finde en forhandler i nærheden. Har de den ikke på lager, kan de altid få den hjem. :)
#14 davenport 12 år siden
#15 mr gaijin 12 år siden
De fleste whiskysmagere (jeg har aldrig selv været til en whiskymesse, men jeg har hørt fra flere, der har) putter nogle dråber (man kan bare tage et sugerør) eller en teskefuld i, hvis der er tale om en cask strength whisky.
Nogle mener, at man decideret bedøver sine smagsløg, hvis man ikke lægger lidt vand i for at åbne den. Andre mener, at det skal drikkes, som det er uanset styrke eller alder (yngre whiskyer er som regel mere sprittede i smagen).
Jeg smager altid på det rent først. Derefter kan jeg sagtens finde på at putte nogle dråber eller en skefuld i, hvis den rene alkoholsmag overdøver de andre smagsnuancer.
Det plejer at være unødvendigt i en mild, rund Speyside, Lowlands eller japansk whisky på 40-43 procent, mens en 50 procent røget Islay eller Highlands whisky som regel skal have nogle dråber. Det er 100 procent et spørgsmål om smag og behag :)
Og der er heller intet i vejen med en blended whisky med masser af isterninger en varm sommerdag.
#12 Du behøver ikke vide noget om det. Det vigtigste er at vide, hvad man kan lide. Eller som en af mine whisky-pushere sagde den anden dag: Det vigtigste ved whisky er at vide, hvad man ikke kan lide.
#13 Tak for rom-anbefalingen! Jeg vil holde øje med den.
Denne tråd burde måske have haft navnet "spiritus-tråden", da whisky bestemt ikke er det eneste alkohol med nuancer og kompleksitet i smagen.
#16 Slettet Bruger [3616514540] 12 år siden
Fra Caol Ila, flaske nr. 304 ud af 306 flasker - cask strength 58,6%. Lidt til at få varmen på. :)
#17 mr gaijin 12 år siden
Er det fra en independent bottler? Jeg har kun set 12 års- og 18-års-versionen i den almindelige handel.
#18 Slettet Bruger [3616514540] 12 år siden
Det kan være jeg husker forkert, men jeg mener at det fad er købt af min onkels biks. Der står på etiketten, at den kun er solgt i Danmark, men det er noget tid siden, så alle 306 flasker er sikkert blevet solgt. :)
#19 mr gaijin 12 år siden
Jeg fandt for ikke så længe siden en Cadenhead's Whisky Shop bag ved Illum, som er en skotsk kæde af et independent bottler-firma, som lever af at købe fade hjem og sælge flaskerne ved cask strength eller minimum 46%, ingen karamelfarve og ingen koldfiltrering. Ligesom din Caol Ila er det virkelig kræs for kendere, men det koster så også derefter.
Jeg kunne ikke stå for en Dailuaine 14 års (en mild og frugtig Speysider), som de havde tappet også i 300-400 flasker. Den er hurtigt gået hen og blevet en af mine favorit-skotter.
#20 Moog 12 år siden
Derudover er Jack D slet ikke så dårlig som mange påstår ;)