Fakta har en Bruichladdich 12 år til 200 kr (en røget Islay-whisky).
Irma har en Glenlivet 12 år til 180 kr. De har også en Chivas 12 år til samme pris.
Kvickly har en standard Caol Isla 12 år, Cragganmore 12 år, Talisker 10 år og en Dalwhinnie 15 år med mere til 300 kr, men det kan fås til samme pris eller billiger alle andre steder.
Jeg har desværre brugt mig whisky-budget op til jul, men ellers ville jeg nok tage i Fakta.
Det var forresten ikke en Bruichladdich 12 år, men en udgave der hedder Bruichladdich Rocks, som er en blanding af destilleriets whiskyer af flere forskellige årgange, som er hældt videre på franske rødvinstønder. Tappet på 46 procent.
Der er en dansk anmeldelse på nettet, der advarer imod den, og en hel del engelske, der roser den. Jeg er efterhånden virkelig nysgerrig. Jeg ender nok med at købe en.
Edit: Her er et klip med Jim McEwan, som har været ved flere destillerier og nu ved Bruichladdich, som fortæller om whiskyen. Det er selvfølgelig ren reklame, men stadig interessant.
Fremragende tråd. Har ikke synderligt forstand på whisky men jeg fik øjnene op for Whisky da jeg efter at have købt en 12 årig Macallan stødte ind i en 25 årig Macallan i slutningen af 90erne på Klostertorvet i Aalborg (kan ikke huske baren)- den tømte jeg over gentagne besøg(hård kost på SU).
Jeg har lige færdiggjort en 15 årig Glendronach og en Lagavaulin som jeg har haft stående i årevis og jeg har ikke planer om et købe nogle nye flasker foreløbigt. Har en ½ flaske Springbank 14 år(destilleret 1996), cask strenght,Rum Barrel,Cask no 274, 1 ud af af 230 flasker.
Tager et par år med rom da jeg umiddelbart synes jeg får lidt mere for pengene og så smager det fandes godt.
Hvis jeg skulle ud og købe noget under 400 dkk (300 dkk med lidt held)ville jeg nok købe en Lagavoulin, Blair Athol eller en Gelnfachles 12 år.
Alt i alt vil jeg genre smage en masse forskelligt men det er ikke altid det falder mig ind og så står de i årevis.
edit :Der er en vinhandler i Ballerup der laver smagninger af forskellig art - kan lige smide det ehr i tråden hvis noget godt dukker op. Har været med et par gange og det er gode arrangementer - gerne 300 dkk. for 8 glas hvor nogle af flaskerne sagtens kan bevæge sig over 1000 kr.
Tager et par år med rom da jeg umiddelbart synes jeg får lidt mere for pengene og så smager det fandes godt.
Rom er også godt! Jeg har aldrig rigtig dyrket det, men jeg har tænkt mig at samle den English Harbour-rom op, som utyske linker til i #13.
Det lyder spændende (og billigt!) med vinhandelen i Ballerup. Apropos whiskysmagning, så er der en whiskymesse i Fredericia i April: http://www.whiskymessen.dk/
Jeg har aldrig været der, og det lader til at være langt fra den standard, som man finder på whiskyfestivalerne i Skotland, hvor destillerierne selv tropper op. Men det virker stadig ganske interessant.
Man kan i øvrigt checke min onkels side: http://lago.dk/ og tilmelde sig deres nyhedsbrev, de holder jævnligt vin- og spiritussmagning rundt omkring i landet.
Ron Zacapa 23 år (en klassisk rom de sernere år mange har været forbi den da den har vundet flere verdensmesterskaber - den er rigtig god)- den er faldet lidt i pris den senre tid men stadig en udskrivning:
#35 - god side - masser af aktiviteter for smagning. Der er mange fordele ved smagninger - især det at man i kan huske hvordan andre i klassen smager, det sker i fordholsvist ædru sammenhæng og så muligheden for at smage noget ekslusivt.
#36 Jeg kan se, at rom er lige så stor en verden som whisky. Jeg har prøvet en del forskelligt rom hos venner og bekendte, men det har altid været så sent på aftenen, at jeg aldrig rigtig har lagt mærke til flaskerne.
Og så har jeg selvfølgelig haft fat i mainstream brands som Hansen, Morgan og Havana Club. Jeg forestiller mig, at det er i samme kategori som Johnnie Walker Red, Jack D. og Famous Grouse i rom-verdenen (mixer-spiritus).
Jeg fik også fingrene i en brasiliansk cachaca (gylden, 5 år på eg) for nylig, som var meget spændende. Hvis jeg ikke havde vist bedre, havde jeg troet, at det var en rom.
Cachaca har jeg aldrig smagt rent kun i cocktails - den flaske glemmer man ikke. Hvis du skal prøve lidt andet end Morgan, Havana Club osv. og vil give lidt ektra vil jeg foreslå at du kigge på Plantation Rum serien jeg har selv Grenadaen (som jeg synes at foretrække) og smagt Barabdos som er ganske fin. De har dem flere steder og jeg fik min til 250 dk. jeg har ikke fået en whisky i den prisklasse der kunne konkurrer - virkelig lækker. Spring El Doradoerne over - de er fine men de her er lidt sjovere.
Ganske rigtigt: Jeg endte med at købe den Bruichladdich Rocks, som jeg nævnte i #32. Eller rettere, min hustru købte den med hjem. Først troede de ikke, at de havde flere liggende i den lokale Fakta. Det viste sig, at der var een sat til side til en kunde, men kunden havde ikke afhentet den. Det var heldigt.
Jeg har smagt på den her til aften, og lad mig sige med det samme: Bruichladdich Rocks er ikke for begyndere. Den er heller ikke for røg-elskerne. Det er en speciel whisky.
Det er en Islay-whisky uden særlig meget røg og tørv. Der er en smule tørvtørring af malten (og jeg har dobbelttjekket det på destilleriets hjemmeside, selv om flasken siger, at den er un-peated), men det er i underkanten af typiske Islay-whiskyer.
Det specielle er lagringen på bourgogne og andre franske rødvinstønder. Denne whisky er lavet på flere forskellige årgange af Bruichladdich, siden destilleriet genåbnede i 2001. Det vil sige nogle 5-års, 6-års og 7-års-whiskyer. Noget ungt noget for en single malt. Efter de er blandet sammen, har de fået et par ekstra år på disse rødvinstønder.
Man kan dufte rødvinsindflydelsen med det samme. Desværre er der også en duft af rensevæske og sæbe i de første minutter, efter whiskyen hældes op. Den forsvinder ret hurtigt, og giver i stedet plads til noget lavendel, raps og den sure duft fra umodne ferskner. Meget specielt.
Smagen uden lidt vand er honning-sød, og smagstoner af Islay-tørvet skinner også igennem.
Efter bare en smule vand, kan man både dufte og smage pinot noir-vinen. Den skinner kraftigt igennem. Tørven bliver til frisk græs i stedet. Det søde forbliver i den grad. Sammen med noget citrus-syre. Det sidste er svært at definere. Lidt ligesom syren fra en rødvin, men med en anden sødme blandet ind.
Jeg gentager: Dette er ikke ligesom en let og elegant Speyside-whisky, som ville være god for begyndere. Det er heller ikke en røget, tørvet Islay-whisky i den klassiske forstand. Den ligger et helt andet sted.
Jeg er personligt mest til den komplekse smag i god Speyside og japansk whisky, og derfor er den lige en tand for simpel i afslutningen for mig. Men jeg er vild med eksperimentet med bourgogne-tønder og de atypiske sider af denne whisky.
Der er meget whisky-oplevelse for pengene.
Det er en af de whiskyer, som jeg virkelig ser frem til at hælde på whisky-entusiasterne blandt mine venner for at høre deres indtryk.
#31 mr gaijin 12 år siden
Fakta har en Bruichladdich 12 år til 200 kr (en røget Islay-whisky).
Irma har en Glenlivet 12 år til 180 kr. De har også en Chivas 12 år til samme pris.
Kvickly har en standard Caol Isla 12 år, Cragganmore 12 år, Talisker 10 år og en Dalwhinnie 15 år med mere til 300 kr, men det kan fås til samme pris eller billiger alle andre steder.
Jeg har desværre brugt mig whisky-budget op til jul, men ellers ville jeg nok tage i Fakta.
#32 mr gaijin 12 år siden
Der er en dansk anmeldelse på nettet, der advarer imod den, og en hel del engelske, der roser den. Jeg er efterhånden virkelig nysgerrig. Jeg ender nok med at købe en.
Edit: Her er et klip med Jim McEwan, som har været ved flere destillerier og nu ved Bruichladdich, som fortæller om whiskyen. Det er selvfølgelig ren reklame, men stadig interessant.
#33 jessup 12 år siden
Jeg har lige færdiggjort en 15 årig Glendronach og en Lagavaulin som jeg har haft stående i årevis og jeg har ikke planer om et købe nogle nye flasker foreløbigt. Har en ½ flaske Springbank 14 år(destilleret 1996), cask strenght,Rum Barrel,Cask no 274, 1 ud af af 230 flasker.
Tager et par år med rom da jeg umiddelbart synes jeg får lidt mere for pengene og så smager det fandes godt.
Hvis jeg skulle ud og købe noget under 400 dkk (300 dkk med lidt held)ville jeg nok købe en Lagavoulin, Blair Athol eller en Gelnfachles 12 år.
Alt i alt vil jeg genre smage en masse forskelligt men det er ikke altid det falder mig ind og så står de i årevis.
edit :Der er en vinhandler i Ballerup der laver smagninger af forskellig art - kan lige smide det ehr i tråden hvis noget godt dukker op. Har været med et par gange og det er gode arrangementer - gerne 300 dkk. for 8 glas hvor nogle af flaskerne sagtens kan bevæge sig over 1000 kr.
#34 mr gaijin 12 år siden
Rom er også godt! Jeg har aldrig rigtig dyrket det, men jeg har tænkt mig at samle den English Harbour-rom op, som utyske linker til i #13.
Det lyder spændende (og billigt!) med vinhandelen i Ballerup. Apropos whiskysmagning, så er der en whiskymesse i Fredericia i April:
http://www.whiskymessen.dk/
Jeg har aldrig været der, og det lader til at være langt fra den standard, som man finder på whiskyfestivalerne i Skotland, hvor destillerierne selv tropper op. Men det virker stadig ganske interessant.
#35 Slettet Bruger [3616514540] 12 år siden
#36 jessup 12 år siden
Har disse 3 rom i øjeblikket:
Plantation Rum Grenada (1998 Old reserve)
http://uhrskov-vine.dk/product/plantation-rum-1998...
Ron Zacapa 23 år (en klassisk rom de sernere år mange har været forbi den da den har vundet flere verdensmesterskaber - den er rigtig god)- den er faldet lidt i pris den senre tid men stadig en udskrivning:
http://uhrskov-vine.dk/product/ron-zacapa-centenar...
Sidst men ikke mindst én jeg kun har smagt 1 gang så jeg glæder mig til at få den hjem. Zafra 21 år:
http://uhrskov-vine.dk/product/zafra-rum-21-aars-m...
Når en af dem slipper op skal jeg se på en Agricole et eller andet sted fra :
http://www.juuls.dk/get/17627.html
Har smagt følgende som var meget spændende - dog for dyr til min priotering:
http://www.juuls.dk/get/20306.html
#35 - god side - masser af aktiviteter for smagning. Der er mange fordele ved smagninger - især det at man i kan huske hvordan andre i klassen smager, det sker i fordholsvist ædru sammenhæng og så muligheden for at smage noget ekslusivt.
#37 mr gaijin 12 år siden
Og så har jeg selvfølgelig haft fat i mainstream brands som Hansen, Morgan og Havana Club. Jeg forestiller mig, at det er i samme kategori som Johnnie Walker Red, Jack D. og Famous Grouse i rom-verdenen (mixer-spiritus).
Jeg fik også fingrene i en brasiliansk cachaca (gylden, 5 år på eg) for nylig, som var meget spændende. Hvis jeg ikke havde vist bedre, havde jeg troet, at det var en rom.
#38 jessup 12 år siden
http://www.cognachuset.dk/shop/plantation-rum-175c...
Det skal siges at der kan fodres svin med folk der har mere forstand på det end jeg - så måske der er endu bedre forslag i prislejet fra 250-300 dkk?
Nogen der har smagt denne her?:
http://www.cognachuset.dk/shop/ron-millonario-15-6...
#39 mr gaijin 12 år siden
#40 mr gaijin 12 år siden
Jeg har smagt på den her til aften, og lad mig sige med det samme: Bruichladdich Rocks er ikke for begyndere. Den er heller ikke for røg-elskerne. Det er en speciel whisky.
Det er en Islay-whisky uden særlig meget røg og tørv. Der er en smule tørvtørring af malten (og jeg har dobbelttjekket det på destilleriets hjemmeside, selv om flasken siger, at den er un-peated), men det er i underkanten af typiske Islay-whiskyer.
Det specielle er lagringen på bourgogne og andre franske rødvinstønder. Denne whisky er lavet på flere forskellige årgange af Bruichladdich, siden destilleriet genåbnede i 2001. Det vil sige nogle 5-års, 6-års og 7-års-whiskyer. Noget ungt noget for en single malt. Efter de er blandet sammen, har de fået et par ekstra år på disse rødvinstønder.
Man kan dufte rødvinsindflydelsen med det samme. Desværre er der også en duft af rensevæske og sæbe i de første minutter, efter whiskyen hældes op. Den forsvinder ret hurtigt, og giver i stedet plads til noget lavendel, raps og den sure duft fra umodne ferskner. Meget specielt.
Smagen uden lidt vand er honning-sød, og smagstoner af Islay-tørvet skinner også igennem.
Efter bare en smule vand, kan man både dufte og smage pinot noir-vinen. Den skinner kraftigt igennem. Tørven bliver til frisk græs i stedet. Det søde forbliver i den grad. Sammen med noget citrus-syre. Det sidste er svært at definere. Lidt ligesom syren fra en rødvin, men med en anden sødme blandet ind.
Jeg gentager: Dette er ikke ligesom en let og elegant Speyside-whisky, som ville være god for begyndere. Det er heller ikke en røget, tørvet Islay-whisky i den klassiske forstand. Den ligger et helt andet sted.
Jeg er personligt mest til den komplekse smag i god Speyside og japansk whisky, og derfor er den lige en tand for simpel i afslutningen for mig. Men jeg er vild med eksperimentet med bourgogne-tønder og de atypiske sider af denne whisky.
Der er meget whisky-oplevelse for pengene.
Det er en af de whiskyer, som jeg virkelig ser frem til at hælde på whisky-entusiasterne blandt mine venner for at høre deres indtryk.