En fransk filminstruktør ved navn Paul Verhoeven (ingen relation til den hollandskfødte “RoboCop”-instruktør) sagsøger filmfestivalen i Cannes for at have afvist hans drama “Teenagers” i 2009 af homofobiske grunde. Det skriver The Guardian.

Se også: Rygte: Spielberg vil instruere Chris Pratt som Indiana Jones

“Teenagers”, der handler om forholdet mellem to teenagedrenge, medvirkede på en række andre festivaler men fandt altså ikke vej ind til det fineste af dem alle.

Da den 79-årige instruktør bad om at få en forklaring på afvisningen af hans film, fik han ved en fejl vidersendt en mail, der beskrev “Teenagers” som ”etisk tvivlsom”.

Instruktøren kalder sin film så vigtig, at den potentielt set kan “vende unge mennesker væk fra teorrorisme, selvmord, kriminalitet og homofobi”. Paul Verhoeven kræver, at festivalen enten viser hans film til næste år eller betaler for dens biografdistribution.

Ankalgen om homofobi inden for Cannes filmfestivalens vægge kommer som et chok for mange. Festivalen har i de seneste år netop premieret film, der har haft fokus på homoseksuelle.

I 2013 blev det lesbiske drama “Adéles liv 1 & 2” hædret med topprisen, ligesom det britiske drama “Pride” vandt festivalens såkaldte ‘Queer Palm’ sidste år.

TWITTER: Klik ind og følg Filmz.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: