Som en konsekvens af strejken blandt branchens manuskriptforfattere har Golden Globe-komitéen og NBC valgt at aflyse den sædvanlige prisuddeling.

Beslutningen er taget, idet skuespillernes fagforening – som selv skal forhandle nye kontrakter med filmstudierne til næste år – støtter manuskriptforfatterne, og flere af de nominerede skuespillere har annonceret, at de ikke ville møde op til prisuddelingen. De, der evt. alligevel kunne finde på at møde op, ville sandsynligvis blive konfronteret af strejkevagter.

I stedet for den sædvanlige Golden Globe-fest vil NBC søndag holde en pressekonference, hvor dette års vindere offentliggøres, efterfulgt af interviews med de nominerede.

Om en lignende situation vil finde sted, når Oscar-showet løber af stabelen 24. februar, er endnu uvist. Flere Golden Globe-nominerede skuespillere har tidligere udtalt, at de måske ikke vil deltage i Oscar-uddelingen, hvis der ikke findes en løsning på strejken.Vis kommentarer (25)
Gravatar

#11 Wrangque 14 år siden

#3 Præcis! Jeg er også klar med Oscar Night herhjemme. Det er en af mine Top 5 aftner om året... Den må de sku ikke tage fra mig!

That being said... Så det det fandme bare at give de manuskriptforfattere hvad de fortjener, det er fandme ikke særlig meget de ber' om!

#8 Lucky bastard!
Gravatar

#12 king b 14 år siden

Få nu for pokker lavet en ordentlig deal med de forfattere!
Gravatar

#13 filmz-Bruce 14 år siden

#10 Jep! De burde aflønnes efter % på Rottentomatoes! Så er de ikke kun optaget af honorar, men også at deres manuskripter behandles ordentligt og ikke kommer i hænderne på Rattner, McG etc
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#14 Syndrome 14 år siden

Hvor ville det være underligt hvis Oscars blev uddelt på samme måde.. altså ved en pressekonference, hvor alle vindere bare blev nævnt - tror jeg slet ikke jeg ville kunne forholde mig til :P
danielbloch.dk

#15 14 år siden

# 10

Det er ved gud det meste intelligente og velformulerede indlæg jeg længe har set i den her debat. Hatten af for det.
Gravatar

#16 Wrangque 14 år siden

Det har jo ikk rigtig noget med det at gøre.

De vil jo egentlig bare have de penge de har krav på bla. fra det de kalder "New Media"... Ting der bliver streamet fra internettet osv. De penge der tjenes dér ser de jo ikke en krone af, dem for producerne.

Det er ligemeget hvor dårligt deres ting er (og meget af det de skriver i WGA er lort) så skal de jo have penge for det de laver alligevel.
Gravatar

#17 Skeloboy 14 år siden

Der er masser af fede film fra 2007, og #10, jvf. diskussionen om Hollywood, så er folk ikke så anti-hollywood herinde alligevel-

Jeg er 100% på WGA's side, og det er så lidt ekstra de beder om, og det de beder om er også kun rimeligt.

Efter en hurtig googling fandt jeg frem til, at de tjener 65.000$ på et godt år(http://www.careerprospects.org/briefs/T-Z/WritersScreen.shtml#earnings), men så måske intet det efterfølgende år. Tager man det i betragtning i forhold til instruktører, producerer og skuespillere, så er det jo ingenting, og med 400.000 på 2 år, så er det kun rimeligt de får en mere fast indkomst af DVD og onlinesalg(New Media, som det bliver kaldt).

Som sådan er jeg ligeglad med om Golden Globe bliver aflyst, kan alligevel ikke se Pro7 eller NBC:), men at SAG vælger at støtte WGA, er også kun helt rimeligt. Men det ser dog ikke ud til der kommer en løsning på dette foreløbigt, så er Oscar-showet nok i fare. Udover det, så synes jeg NBC har fået arrangeret det meget godt med deres plan.

I 1988 varede strejken i 22 uger
Gravatar

#18 jesperhp 14 år siden

Det er godt nok en skam. Man må håbe at de løser skidtet, så Oscar-showet kan afholdes.
Gravatar

#19 filmz-Is 14 år siden

Det var en trist nyhed. :(
Gravatar

#20 Blade 14 år siden

#10 mon ikke man hellere skulle fyre de bosser der sidder og bestemmer hvilke scripts der skal bruges?

Skriv ny kommentar: