Nomineringerne til årets European Film Award er blevet offentliggjort, og de to danskinstruerede film “Antichrist” og “Mænd der hader kvinder” gjorde sig begge pænt bemærket med hver tre nomineringer.

Lars von Trier, Charlotte Gainsbourg og Anthony Dod Mantle fik hver en nominering for “Antichrist”, hhv. for bedste instruktør, bedste skuespillerinde og bedste fotograf.

Niels Arden Oplevs “Mænd der hader kvinder” scorede nomineringer for Noomi Rapaces skuespillerpræstation og Jakob Groths musikscore samt i People’s Choice-kategorien.

Seks film er i konkurrence om prisen for bedste europæiske film: “Fish Tank”, “Lad den rette komme ind”, “A Prophet” og “The Reader” samt hhv. årets Oscar- og Cannes-vinder for bedste film: “Slumdog Millionaire” og “Det hvide bånd”.

Den komplette liste over nominerede kan ses på det europæiske filmakademis hjemmeside.

Se også: ”Gomorrah” vinder stort ved European Film Awards.Vis kommentarer (6)
Gravatar

#1 MMB 14 år siden

Tillykke med det da. :)

Hvordan mener I, at Antichrist's Oscar chancer er?
Gravatar

#2 Yoda 14 år siden

Små, meget små.

Filmen er alt for kontroversiel til Oscar. Det vil i givet fald være noget langt mere ordinært - noget mere mainstream - der vil blive indstillet.
Steven Spielberg: "Every time I go to a movie, it's magic, no matter what the movie's about."
Gravatar

#3 MMB 14 år siden

@yoda

Heller ikke nomineringer til nogle små priser som Best Cinematography? Anthony Dod Mante vandt jo trods alt sidste.

Trier kunne måske få en nominering for Best Director eller Charlotte Gainsbourg for Best Actress? Hun vandt jo trods alt på Cannes.
Gravatar

#4 Yoda 14 år siden

#3

Det ville være glædeligt - og fuldt fortjent - hvis Anthony Dod Mantle blev nomineret. Hans billeder er utroligt smukt komponeret.

Jeg tror ingenlunde på en nominering til Trier. Det ville virkelig overraske mig, hvis han blev nomineret i den kategori. Men der blæser jo nye vinde over Oscar - dog tror jeg næppe, at disse er fornyende ;-)
Steven Spielberg: "Every time I go to a movie, it's magic, no matter what the movie's about."
Gravatar

#5 AP 14 år siden

Mænd der hader kvinder og Antichrist er jo to meget forskellige film, men begge har nu fortjent at blive nominerede!

Jeg tror dog også at Antichirsts oscar-chancer er meget små.
3# De gyldne palmer gives jo også til helt andre typer film, og dermed for helt andre skuespilpræstationer end oscars gør :-)
Gravatar

#6 filmz-jonasgr 14 år siden

Desuden har filmen fået en blandet modtagelse af kritikere. Jeg tvivler endda meget på om der er nogle udenlandske film som vil få en nominering i bedste film kategorien eller sågar nogle af de store kategorier.
Den med de største chancer er nok The White Ribbon (Das Weisse Band) og dens chancer ser ikke engang så gode ud. Måske en nominering for manuskript.
"I was afraid, I'd eat your brains
'Cause I'm evil"

Skriv ny kommentar: