I forbindelse med den aktuelle actionfilm “The Covenant” blev Guy Ritchie interviewet om proceduren bag filmningen af filmen. Især var det iøjefaldende i interviewet, hvordan Ritchie havde udskiftet alle våben med rekvisitter og falske patroner. Forklaringen på ændringen var det tragiske dødsfald på settet af Alec Baldwin-filmen “Rust”, som dræbte instruktør Halyna Hutchins.

Dødsfaldet ændrede hele Ritchies tilgang ved håndtering af våben på set. Omvendt har det også været en befriende proces ifølge instruktøren. Rigtige geværer blev erstattet af luftgeværer, og patroner blev erstattet af bionedbrydelige plastikkugler, som ikke gør lige så ondt at blive ramt af. Det er derfor mindre risiko for, at nogen involverede kan komme til skade. Der er også mindre risiko for at blive involveret i problemer.

Hele produktionen af “Rust” er blevet nedlagt på grund af tradegien, og de ansvarlige har fået problemer. Alec Baldwin og våbensmed Hannah Gutierrez-Reid er blevet sagsøgt for uagtsomt manddrab, hvor Baldwins anklager nu er blevet fjernet igen.

Filmen “The Covenant” har endnu ingen dato for, hvornår den udkommer i Danmark. Hypen i landet har dog været stor, fordi den danske skuespiller Dar Salim spiller over for Jake Gyllenhaal i en hovedrolle. Filmen følger en amerikansk sergent, som vender tilbage til Afghanistan for at betale en lokal tolk (Salim) tilbage. Salims præstation er også blevet rost, så det kan kun gå for langsomt med adgangen til filmen.Vis kommentarer (1)
Gravatar

#1 Johnny42 7 måneder siden

Det burde jo nærmest være en selvfølge, at der ALDRIG er skydevåben på et filmset, men fordi der er nogen, der vil spare penge eller tager for let på det, så koster det menneskeliv.

Men det er jo også landet hvor man risikerer at blive skudt ned, hvis man ringer på ved det forkerte hus.

Skriv ny kommentar: