Den Oscar-vindende filmproducent Harvey Weinstein skal 23 år i fængsel efter #MeToo-dom.

Han blev dømt skyldig i seksuelt overfald og voldtægt ved en retssag, der blev afsluttet i februar – nu er straffen udmålt.

Harvey Weinstein er blevet dømt til 23 års fængsel for to overgreb i en sag, der kickstartede #MeToo-bevægelsen i filmbranchen.

Desuden bliver Weinstein officielt registreret som overgrebsmand:

”Jeg er totalt forvirret. Jeg tror, at mænd er forvirret over alt dette,” sagde Weinstein før strafudmålingen.

Den 67-årige Harvey Weinstein kan nu se frem til at opholde sig i fængsel frem til sin 90-års fødselsdag.

Læs også ‘Skuespiller udvandrede i protest efter priser til Roman Polanski‘.

24 kvinder, der har anklaget Weinstein for overgreb – heriblandt Ashley Judd, Rosanna Arquette og Rose McGowan – har i kølvandet på dommen udsendt en fælles erklæring:

”Harvey Weinsteins arv vil altid være, at han er en dømt voldtægtsforbryder.”Vis kommentarer (11)
Gravatar

#1 Mads47 3 år siden

Jeg tvivler på at han når at blive 90 år, men godt at der er faldet en staf over ham.
Gravatar

#2 FlushNorris 3 år siden

23 års fængsel på indicier? Eller kom der faktisk beviser på bordet?
Gravatar

#3 SublimeKen 3 år siden

#2

Der er både video optagelser og lydoptagelser fuldt tilgængelige på internettet af Weinsteins forsøg på at overtale pigerne. For ikke at nævne et hav af piger der alle anklager ham for det samme mønster
Gravatar

#4 Johnny42 3 år siden

Godt der i hvert fald er nogen der ikke kan købe sig fra alt.
Gravatar

#5 Benrok 3 år siden

#2 ikke for at sætte tvivl på mandens skyld. Men "forsøg på at overtale piger" til forskellige sexuelle handlinger er vel næppe ulovligt.
Gravatar

#6 Gorman 3 år siden

#5 jo den måde han har gjort det på - med pression om karrierestop og ved at udnytte sin position etc - er helt klart ulovligt. Derfor er han blevet dømt.
Hudson til Vasquez i "Aliens": "Have you ever been mistanken for a man? No, have you!!!
Gravatar

#7 dundas 3 år siden

Man kan jo undre sig over hvor mange af de #metoo skrigeballoner der selv har haft røde knæ inden karrieren fik et bump opad. Det har vel aldrig været den store hemmelighed at den slags foregik både for mænd og kvinder. Ikke at jeg vil negligere deres følelser.
Gravatar

#8 FlushNorris 3 år siden

#7 True...ville jo næsten være på sin plads at de kvinder der har draget fordel af røde knæ, hvorimod andre kvinder der havde et større talent sagde nej tak, faktisk betalte de mange kroner tilbage de har tjent på alt dette. :)
Gravatar

#9 MartinEH 3 år siden

#7 og #8 ... helt enig, det er også med de misbrugte børn, der senere tjener millioner på at sælge deres historier - for helvede det har altid fundet sted, så lær at lev med det og kom videre, måske del lidt af jeres midler med de andre. (sarkasme kan forekomme)
Gravatar

#10 FlushNorris 3 år siden

#9 Tragisk at du skal falde ned på det niveau... At du kan sammenligne en voksen kvinde der har set sit lys til at højne sin karriere med et misbrugt barn der vel underforstået er i den kriminelle lavalder og/eller er blevet tvunget med vold eller lignende står vist for helt egen regning.

Skriv ny kommentar: