Han fik kun én optræden i rollen som Jokeren. Heath Ledger døde i 2008, inden “The Dark Knight” fik premiere. Han fik en Oscar for præstationen – og han havde planer om at gentage den. Muligvis i “The Dark Knight Rises”.

Se også: Video: Derfor er Jokeren i “The Dark Knight” den ultimative skurk

Christopher Nolan slog efter Ledgers dødsfald hurtigt fast, at man ikke ville genbesætte Joker-rollen til trilogiens sidste film. Derfor var der ingen Joker med i “Rises”. Men det kunne der have været, hvis Ledger stadig var i live:

”Han var så stolt over det, han havde præsteret i ‘Batman’. Og jeg ved, at han havde planer for endnu en ‘Batman’. Han elskede at arbejde med Chris Nolan, Christian Bale og Gary Oldman,” siger søsteren Kate Ledger til News.

Dermed kunne “Rises” med Tom Hardy i skurkerollen som Bane have set radikalt anderledes ud, hvis ikke Heath Ledger var død.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (7)
Gravatar

#1 Gridlock 4 år siden

Det er tragisk at han døde i sådan en ung alder, men selv hvis han stadigvæk levede ville jeg ikke ha at han gentog hans rolle som Jokeren.
Efter min mening var han alt for psykotisk der var ikke nok Joker over ham, de få jokes han fyrede af virkede mere som noget der bare skulle overstås, så han kunne komme tilbage til volden, frem for noget han brugte til og fremhæve hans handlinger.
Rent personlighedsmæssigt og Karaktermæssigt synes jeg stadigvæk at Mark Hamill ramte den perfekte balance af humor og vold og Batman Beyond Return of the Joker er stadigvæk hans magnum opus hvor han virkelig nailer Jokerens personlighed 100%.

Efter Mark Hamill kommer John DiMaggio der også virkelig forstod og ramme Jokeren ganske fint.

Dog skal det siges at rigtig meget af hvad der for jokeren til og virke er i manuskriptet selv, og der var Mark Hamill så, så heldig og få Paul Dini til og komme ind over mange af jokerens episoder og Paul Dini forstår virkelig hvordan man skriver en god Joker.
Så måske hvis screenplayet havde været bedre kunne det være at Heath Ledgers version af Jokeren havde været bedre.
Gravatar

#2 Snipp 4 år siden

#1 Men Mark Hamill spiller jo kun Jokeren via tegneserie, hvor det ikke er skuespiller performance der tæller så meget - jeg ser nu ikke Mark Hamill som en joker agtigt irl - måske tilbage i 80/90'erne hvor han var ung, men ihvertfald ikke nu. Joo han har den gode joker stemme, men man skal altså ikke tage Heath Ledgers Joker forgæves. Det er og bliver den bedste "real live action" joker til dato (Ja hate me, men nicholson du er fjernet fra tronen). Jeg synes Ledgers performance var i top og helt klart min favorit skurk af alle superhelte film. Måske var han psykotisk, måske ikke - men det påvirkede ham irl og han isolerede sig jo alt for meget for den rolle. Man kan så diskuter om hans optakt til rollen og under filmene gjorde ham endnu mere psykotisk til at han begik selvmord.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#3 Gridlock 4 år siden

Mark Hamill som jokeren IRL er måske lidt for gammel og så alligevel når man ser ham som The Trickster i tv-serien The Flash, samt diverse fan konventions han har deltaget i, hvor han gentager en af Jokerens scener fra den animeret scene synes jeg allerede han er mere Joker der end Ledgers version var det.

Men ja om man synes Mark Hamill er for gammel eller ej, kan vi altid diskutere, hvad jeg oftest savner fra diverse live action skuespillere versioner af Jokeren er mere lyden af skridte fra en kæmpe, hvor optakten kan være lige så skræmmende som finalen.

Lidt ala scener som de herJa det er tegnefilm og du kan gøre ting der som ikke kan lade sig gøre på IRL.
Men det er personligheden den stille romlen jeg savner fra Live action skuespillerne.
Nicholson var tæt på ja, men han var lidt for cartoony, Jo han forstod den humoristiske side af Jokeren optakten og the punchline, men han havde ikke helt fanget den mere psykotiske side af Jokeren.
Ledger var alt for langt over i den anden boldgade der var ikke nok humor over ham, det blev nærmest behandlet som noget beskidt der hurtigt skulle overstås så han kunne komme tilbage til vold og filosofering om den menneskelige natur.

Mark Hamill synes jeg ramte den perfekte balance i Return of the Joker.

Noget andet jeg vil klandre Ledger for er mangle på ansigts mimik, han virker temmelig afdæmpet i hans udtryk mod scener som dinne fra the flash


Hvor Mark Hamill spiller med hele ansigtet på en nærmest overdreven måde.
Gravatar

#4 Kau 4 år siden

Stop nu med Mark Hamill, han spiller ikke jokeren.
Han sidder i et lukke rum og snakker ind i en mic.

Og det er vel ikke en nyhed at Ledger havde planlagt en film mere som the joker ?
Nolan har jo før sagt, at det var meningen at the joker var med i den sidste også.
Gravatar

#5 Gridlock 4 år siden

#4 og stop nu med den Ledger snak han spillede ikke jokeren, alt hvad han gjorde var og male sit ansigt hvidt og springe rundt som skoldet skid og amatør på Coke.
Se jeg kan også.

Desuden baserede Mark Hamill hans Joker udgave på The Trickster, så på en måde spiller han faktisk Jokeren i de klip.

Men om alt er så fjerne det ikke den kritik jeg har af den måde Ledger leverede Jokeren på var yderst kedeligt og uinteressant.

Samme med Bale´s måde og lave Batman på, noget som Ben Affleck uheldigvis efterlignede.

Her vil jeg smide både Kevin Conroy og (siden den måde Voice levere deres version af karakteren åbenbart ikke er nok) Michael Keaton.
begge forstod og være "uhyggelige" om man så må sige uden og lyde som en idiot og samtidig gøre det på en måde så man ikke skulle tro at Bruce Wayne og Batman var en og samme person.

Ja Mark Hamill er måske lidt for gammel efterhånden til Jokeren, men det betyder ikke at andre skuespiller ikke kan ta inspiration fra hans måde og portrættere Jokeren på og se hvad der faktisk gjorde at hans version var så effektiv.
Gravatar

#6 Johnny42 4 år siden

Nu kan vi vel alle sammen blive enige om at der er forskellige måder at spille Jokeren på,.... eller også kan vi ikke. Jeg personligt synes i hvert fald godt om både Hearh Ledger og Jared Letos Joker, men det er tilladt at mene noget andet, uden at man behøver at hævde at ens egen mening er den eneste rigtige :-)
Gravatar

#7 Snipp 4 år siden

#6 Nej nej Gridlocks mening er den eneste rigtige mening på det her forum og i hele verden ;)
I was once in a story... guess what, I was awesome!

Skriv ny kommentar: