4.35 mia. kroner. Så meget har den seneste Midgårds-trilogi kostet at producere. Og det er vel at mærke eksklusiv de sidste måneders produktionsomkostninger.

Se også: Kæmpebanner giver forsmag på “Hobbitten: Femhæreslaget”

Tallene er netop blevet offentliggjort i New Zealand, hvor hele filmtrilogien er blevet skudt i kassen af instruktøren Peter Jackson. Dette gør de tre film om Bilbo Baggins til den dyreste filmtriologi nogensinde.

Men det astronomiske beløb er godt givet ud af produktionsselskabet Warner Bros. Når den tredje og sidste film, [url=/film/hobbitten-femhaereslaget]”Hobbitten: Femhæreslaget”, rammer alverdens biografer til december, forventes den samlede indtjenening at være fire gange så stor som produktionsomkostningerne.

Hvis man vil se, hvad de mange penge er blevet brugt på, kan man fra begyndelsen af november købe ”Hobbitten: Dragen Smaugs Ødemark” i forlænget udgave, efterfulgt af en smuttur i biografen fra den 10. december, hvor “Hobbitten: Femhæreslaget” får dansk premiere.

TWITTER: Klik ind og følg Filmz.Vis kommentarer (3)
Gravatar

#1 Kviesgaard 8 år siden

Mon ikke en del af indtjeningen kommer af, at mange folk skulle se, hvad 48 FPS formatet var for en størrelse. Selv så jeg både En Uventet Rejse og Dragen Smaugs Ødemark i 2D og 48 FPS udgaverne, for at have et sammenligningsgrundlag.
Den Jyske Marvel-fan. Oh Yeah
Gravatar

#2 X&O 8 år siden

Der er vel ikke nogen der forventer at den samlede indtjening bliver fire gange så høj som produktionsbudgettet i biograferne. Så ville det gøre det til den bedst indtjenende film med flere længder. Mon ikke det er med alt merchandise og dvd/blu-ray/vod.
Gravatar

#3 PederLyager 8 år siden

Det giver jo ikke nogen mening at pille én omkostningskategori ud (produktionsomkostninger) og så sammenholde den mod indtjening for at ville konkludere noget om en films eventuelle overskud...
Film-elsker

Skriv ny kommentar: