Filmselskaberne vil have deres film hurtigere ud i hjemmebiografen efter biograf-premieren. Det nuværende eksklusiv-vindue på 90 dage fra biograf til home entertainment sikrer biograferne monopol i perioden. Den periode skal nu som minimum halveres.

Se også: Biograf-direktør om Netflix-kritik: Hjemmebiografen er ikke i samme liga

Det er Wall Street Journal, der skriver, at Hollywood-selskaberne i øjeblikket arbejder på en model, de kalder ‘premium video on demand’.

Der er dog ikke enighed blandt selskaberne om, hvor meget biograf-vinduet skal forkortes. Alt fra helt ned til 10 dage eller ‘kun’ en halvering på 45 dage diskuteres.

Modellen forsøger at tage højde for det mulige tab, som biograf-ejerne vil opleve, når deres eksklusiv-periode forkortes. Derfor skal de have del i indtægterne fra ‘premium video on demand’.

Således bliver der heller ikke tale om almindelige streaming-priser for den nye model, men derimod i et leje omkring 30-50 dollars pr. VOD-film.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (35)
Gravatar

#11 Kim Pedersen 5 år siden

Men her er analyseselskabet FBR's vurdering af situationen. En noget mere grundlig vurdering end blot - som Filmz - hovedløse at kaste en masse affald i hovedet på sine brugere.


Financial Analysts
FBR: Box Office Palooza, Weekend Update: Windows, Re-seats Dominate Cinemacon, As 2Q17 Box Office Starts Near Expectations

Cinemacon windows thoughts.

Theatrical stocks have baked in a measure of investor concern about studio efforts to force early release windows onto exhibitors. Our sense after attending Cinemacon is that theatrical investors should have little to worry about. One reason is that historically studios have had little success forcing unilateral, dramatic changes in windows. Past efforts, including DirecTV's premium VOD service in 2011, Universal's Tower Heist in 2011, and Paramount's early release efforts with niche horror movies in 2015, failed because of a combination of theaters boycotting movies with windows they did not like, or, in the case of DirecTV, limited consumer demand for the premium VOD service.

Theaters want very long-term contracts (10-year plus) deals, a share of profits from premium VOD, and pricing protection. We believe it will be hard for the studios to accept such terms, particularly long duration, as much is changing in this dynamic area. Moreover, it might be difficult to argue for much of a meaningful lift from an early premium window, given past failures and competition from cheap quality home video from Netflix and other sources.

So we suspect that a deal might not happen. If a deal is struck, theaters will have to be on board, which suggests benign terms. If one studio moves alone, we suspect theaters will succeed in boycotting its movies. All studios acting in concert on a coordinated basis would violate antitrust laws. So that is the best hope for studios but difficult to pull off. Most of the major studios are in favor of changes. But the most successful one, Disney, is not. For one studio to move, hoping for the others to follow (without knowing they will follow) is a tall order; that makes us doubtful it will happen.
Gravatar

#12 Geekalot 5 år siden

Finder de kilder mere troværdige en hvad du skriver Kim. Du kunne mulit have ret, hvis det blot var et medie der skrev om det. Men nu det flere og nogle af dem er anderkendte dygtige medier. Det er fremtiden, og den kan du ikke bremse, selv om du så gerne vil. Folk som dig der ville sørge for vi stadig red i hestevogne hvis du kunne.
Gravatar

#13 Mejse 5 år siden

#10+11+12 altså Kim du har uden tvivl ret i at meget spiller ind men som du selv siger kun få ved hvad forhandlingerne handler om....så er det ikke filmindustriens egen skyld at det er rygter der bliver reporteret ? desuden er rygter stadig interessante og lad os være ærlig 90% af nyheder fra filmindustrien er rygter :)

tror som sådan at Kim har ret..men man kan jo altid finder undersøgelser der underbygger det man gerne vil have ret i for der er undersøgelser om alt fra begge sider :)

ved ikke om det er fremtiden...eller nærmere sagt det er en del af fremtiden men ikke hele fremtiden :) hele problemet er jo at det er blevet en kamp mellem streaming og biografer/filmindustrien og det er det jo ikke fremtiden er ikke enten eller det er en form for kompromis og der syntes jeg det nye udspil ser interessant ud :)

æhh Geekalot du skal ikke lade dit "had" til Kim fordreje dig :D altså mener du mente at 30 dollars var for dyrt og ville fejle og nu siger du at 30-50 dollars er fremtiden :P
Gravatar

#14 Geekalot 5 år siden

#13 alting skal have en start. Dette her tror jeg på der er starten på vi en dag kommer til at opleve en biograf film med premiere i din egen stue, til et normalt beløb. Og det skal nok komme med tidens løb. Men der vil være modstandere af det som Kim. Og bremse fremskridtet kan man ikke i længden.
Gravatar

#15 Mejse 5 år siden

#14 altså det kommer jo an på hvem du mener fremskridtet er for ? for os tjoo men hvis det er fremskridt for os så kan det sagtens stoppes eller i hvert fald bremses i MANGE år :)
det er trods alt sådan forretning virker....hvis fremskridt for forbrugerne betyder mindre penge for forretningerne så går det langsomt og ligemeget hvordan du vender og drejer det så ville det betyde væsentlig mindre penge hvis det skal være et "normalt" beløb
Gravatar

#16 Geekalot 5 år siden

#15 Det betyder jo nødvendigvis ikke mindre penge til selskaberne, det betyder blot de skal tænke anderledes for det. Ja de kan bremse fremskridtet i et stykke tid, men til sidst vil fremskridtet altid vinde, er jo ligesom bevist gang på gang med alt ting :)
Men jeg er stadig af den mening priserne i Hollywood skal bremses, for det rent helt løbsk derovre. Som afspejler sig i de alt for høje priser uden for Hollywood. Men jeg er jo bare en uviden tosse der ikke aner en dyt :)
Gravatar

#17 Mejse 5 år siden

#16 hvor er det du føler at det er bevist henne ?? kan ikke komme på mange eksempler hvor et firma eller en industri bevidst vælger en måde de tjener mindre penge på.....og hvordan ville du lave en version af det du vil have hvor de ikke tjener mindre penge ?? :)
tja altså der er høje lønninger i hollywood men de er jo kommet fordi at de har tjent pengene til det...igen sådan fungere det jo nu engang at det virker lidt skørt kan vi vel godt være enige om men ja det er sådan verden er og igen det er jo ikke alle der tjener super meget og det er jo sjældent flere i samme film så det kan altså ikke ændre alverdens i det lange løb :)
Gravatar

#18 Kim Pedersen 5 år siden

Mejse har forretningsmæssig indsigt og naturligvis vil ingen forretningmand gå i en retning som betyder færre indtægter og mindre overskud.
Hvordan kan nogen betragte billigt skrammel produceret på samlebånd som et fremskridt?
jeg tillægger nu et uafhængigt analyseinstitut ret stor værdi i vurderingen af situationen. Og ikke mindst en realistisk vurdering af virkeligheden. Så må alle de virkelighedsfjerne drømmere fantasere videre.
Gravatar

#19 Geekalot 5 år siden

#18 Nu modsiger du da godt nok dig selv. For hvis nogen smider skrammel på sammlebånd ud nu, så det i den grad Hollywood. Dem du kritisere for at producere til billige penge "Netflix, HBO" er rent faktisk dem der sørger for kvalitet lige pt.
Men nu får vi se om de løse rygter er rygter, eller du må æde et nederlag. Satser på det sidste, men jeg jo også virkelighedsfjern :)
Gravatar

#20 Mejse 5 år siden

#19 altså kommer jo an på hvad du mener HBO producere da ikke deres egne film gør de ?? og netflix producere deres egne film meeeeen vil da ikke råbe højt hurra for dem på trods af at der er et par okay imellem :)

Skriv ny kommentar: