Filmselskaberne vil have deres film hurtigere ud i hjemmebiografen efter biograf-premieren. Det nuværende eksklusiv-vindue på 90 dage fra biograf til home entertainment sikrer biograferne monopol i perioden. Den periode skal nu som minimum halveres.

Se også: Biograf-direktør om Netflix-kritik: Hjemmebiografen er ikke i samme liga

Det er Wall Street Journal, der skriver, at Hollywood-selskaberne i øjeblikket arbejder på en model, de kalder ‘premium video on demand’.

Der er dog ikke enighed blandt selskaberne om, hvor meget biograf-vinduet skal forkortes. Alt fra helt ned til 10 dage eller ‘kun’ en halvering på 45 dage diskuteres.

Modellen forsøger at tage højde for det mulige tab, som biograf-ejerne vil opleve, når deres eksklusiv-periode forkortes. Derfor skal de have del i indtægterne fra ‘premium video on demand’.

Således bliver der heller ikke tale om almindelige streaming-priser for den nye model, men derimod i et leje omkring 30-50 dollars pr. VOD-film.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (35)
Gravatar

#31 Mejse 5 år siden

#30 ja men altså det er jo i sidste ende en diskussion om hvad man syntes er rimeligt...de populære store navne for meget mere end mindre navne fordi at dem der betaler for det mener de er det værd....altså BBT skuepillerne startede jo ikke ud med en million per afsnit det steg fordi det blev en af de mest populære serier på tv og så fik de flere penge for at deres kontrakt ikke skulle udløbe og de forlod showet....sådan ville det jo også være med eventuelle netflix serier eneste grund til vi ikke har set det endnu er fordi ingen af deres serier har kørt nok sæsoner

må ærligt indrømme jeg ikke aner hvor meget CGI koster i de større CGI fyldte film men tror det er en sjat :)
Gravatar

#32 Kim Pedersen 5 år siden

#23 Det har du jo stort set sagt om samtlige rygter og gætterier siden de ville udsende Rambo 3 simultant i biograferne og video. Senest sidste år med The Screening Room.
Omvendt kan jeg sige at jeg, hver gang jeg kommenterer, præsenterer facts. Realiteter og fact som #23 ikke vil acceptere.
Undskyld, jeg må løbe. Jeg er krævet nede på planeten Jorden.
Gravatar

#33 Kim Pedersen 5 år siden

#28. Jeg har aldrig skrevet at det er tømrerne og elektrikerne som er skyld i det. Jeg har skrevet at det er dem det i første gang går ud over, når der er filmtyve på spil. Endnu engang lever du i en virkelighedsfjern verden. Filmens superstjerner får nøjagtig det de er værd for filmen i forbindelse med de forventede indtægter. Det gør nok ikke meget indtryk at Hr. Geekalot fra Danmark forlanger at lønningerne skal sættes ned, så han kan købe filmene billigere.
Den slags udtalelser giver indtryk af stort kendskab til kontanthjælp, men intet til forretningslivet i USA.
Gravatar

#34 Geekalot 5 år siden

#33 du simpelthen håbløs af dimensioner :)
Gravatar

#35 kblood 5 år siden

#33 Så skuespillere har aldrig krævet en højere løn? Hvordan er det dog lige at det bliver sikret at de får det som de er værd? Og hvor mange film har ikke givet underskud?

Der er så mange grunde til at de påstande viser hvem det er der mangler forbindelse med den virkelige verden her. Du må jo leve i en eller anden verden hvor der kun er biografer og Hollywood.

Der er jo simpelthen så mange faktorer som du åbenbart helt ignorerer. Når et filmselskab vælger at gå med til at en skuespiller får mere i løn, så betyder det da at enten havde de sat lønnen for lavt til at starte med, eller så begyndte de at sætte lønnen for højt.

Du virker stadigt til helt at ignorer HVORFOR det er at disse lønninger bliver sat ned, og det er ikke pga. nogen som helst i Danmark. Vi ser jo bare det som du ikke vil indse, og tydeligvis er der mange andre som også ser det, folk som har noget mere indflydelse på det her, end du har.

Skriv ny kommentar: