De fleste tv-serie-nørder vil nævne “The Sopranos” som serien, der begyndte den nye guldalder for kvalitetsserier. Men de tager fejl, mener “House of Cards”-skaberen Beau Willimon.

Se også: De 5 bedste serier fra HBO

Det store skifte skete nemlig ikke i 1999 med “The Sopranos”, men derimod to år tidligere med fængselsserien “Oz”:

”‘Sopranos’ var en game-changer. Men hvis der skal gives kredit, hvor det fortjenes, så må man pege på Tom Fontanas ‘Oz’, der virkelig fik bolden til at rulle. Det var det første et-times-drama, som HBO producerede,” siger Willimon ifølge Indiewire og uddyber, at Fontana også var en mentor for David Simon, der har lavet den bedste serie nogensinde:

”‘The Wire’ har måske ikke haft så mange seere som ‘The Sopranos’, da det første gang blev vist, men dens omdømme og indflydelse bliver ved med at vokse. Det er den bedste tv-serie igennem de seneste 50 år,” siger Beau Willimon altså om HBO-serien “The Wire”.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (6)
Gravatar

#1 stav 8 år siden

Jeg er helt enig i, at Oz så absolut må tælle med i denne serie-guldalder, der stadigvæk må siges at leve i bedste velgående.

Måske skal man endda en tak længere tilbage, jeg mindes i hvert fald, at Homicide: Life on the street (af David Simon (The Wire)) også ofte var fremragende.
Gravatar

#2 moulder666 8 år siden

Oz er faktisk også første serie jeg mindes at have været fuldstændigt tryllebundet af - og rimeligt skræmt af brutaliteten!

Jeg kunne dog ikke huske, at det også var HBO - det er rimeligt længe, at de har leveret kvalitet efterhånden!
Min kritik er 100 procent berettiget i enhver redaktionel sammenhæng, og hvis du ikke kan se problemet, er du i benægtelse.

Gravatar

#3 nwinther 8 år siden

Jeg vil mene at man kan trække tråden tilbage til X-files (Jeg er enig med Homicide Life on the street - og NYPD Blue (som også kunne være meget brutal og "gritty"), for den sags skyld, omend formatet ikke var 60 minutter). At guldalderen reelt begynder med Sopranos er efter min mening indiskutabelt. Men det er ikke ensbetydende med, at den var uden forlæg - eller at der ikke blev lavet høj-kvalitet (eller det der ligner) inden Sopranos.
Men som med så mange andre kunstarter, er der næppe ét sted man kan slå ned og sige, at dér er det store mesterværk indenfor genre-tidsalderen.

Black Sabbath opfandt Heavy Metal - eller var det i virkeligheden Led Zeppelin? Men Jimi Hendrix lavede noget, som kunne karakteriseres om heavy. Og så er der Jeff Beck?

Var det Monet som grundlagde impressionismen? Hvad så med Manet - osv. osv.
"I, for one, welcome our new insect overlords" - Kent Brockman
Gravatar

#4 Pingvin 8 år siden

Bliver ved med at støde på ros af OZ.
Nu er denne tråd godt nok lidt dage gammel, men jeg har forgæves forsøgt at finde et sted at se den serie, men synes ikke at kunne finde det hele samlet.

Er der nogen der ved hvor den kan ses/findes/købes/streames eller lignende?

På forhånd tak :D
Gravatar

#6 Pingvin 8 år siden

#5

hah.. sys bestemt jeg havde tjekket HBO da jeg havde abonnement der sidst.
Alright. Tak for det :)

Skriv ny kommentar: