Elliot Page slipper ikke for sit tidligere navn hos IMDb.

Skuespilleren Elliot Page er sprunget ud som transperson og en ‘han’.

De fleste kender nok bedst Page under hans tidligere navn, Ellen, der har medvirket i roller i titler som “Juno”, “Inception” og aktuelt Netflix-serien “The Umbrella Academy”.

I LGBT-terminologien er ‘Ellen’ nu Elliots ‘deadname’. Men det slipper han ikke for at blive mindet om hos IMDb.

Her fremgår det, at Elliots tidligere film blev indspillet under navnet Ellen.

Det har IMDb tidligere fået kritik for fra trans-skuespillere og LGBT-organisationen GLAAD – læs om det her.

IMDb ændrer ganske vist navn og køn efter ønske fra skuespillerne, så den nye identitet står på vedkommendes IMDb-side samt på fremtidige produktioner.

Men når det kommer til tidligere produktioner før identitets-skiftet, så fastholder IMDb det såkaldte ‘deadname’ i parentes.

Læs også ‘Ellen Page skifter navn og køn – vil tiltales ‘han’ og ‘de’‘.Vis kommentarer (12)
Gravatar

#11 kris668d 1 år siden

Aaarh. Altså hvad med alle de rulletekster hvor hendes navn står? Skal de så også ændres? Jeg ville også blive forvirret hvis jeg slog hende op for at se hvad den lille pige i Trailer Park Boys har lavet siden, og der så står at det er en Elliot der har spillet hende. På den her måde kan jeg jo se at hun frem til 2020 hed Ellen og derefter Elliot. Og det er jo også sådan historien har været, det kan jeg ikke se hvordan man kan være utilfreds med.
Gravatar

#12 Durante 1 år siden

Det ville da også være snotforvirrende hvis man bare gik hen og woke-vaskede filmhistorien fordi man ikke skal støde nogen....

Skriv ny kommentar: