Filmsuccesen “Slumdog Millionaire”, der senest har modtaget 10 Oscar-nomineringer, har skabt protester i Indien, hvor filmen foregår. Væbnet politi er blevet udstationeret til at beskytte de biografer, hvor filmen vises, mod demonstranter, der bl.a. truer med at afbrænde billeder af filmens instruktør, Danny Boyle. Det skriver Politiken.dk.

Vredens kerne skyldes filmens titel – “Slumdog Millionaire”. Indbyggerne i slumkvartererne føler sig krænket over at blive sidestillet med hunde, og hundredvis af vrede demonstranter har revet plakater til filmen ned.

Også de offentlige instanser i Indien ser på filmen med skepsis. En dommer i Mumbai har således beordret, at der skal indledes en politiundersøgelse af filmen, fordi der er blevet klaget over, at den kan tilskynde til had mod de fattige, der bor i slumkvartererne. Det kræves bl.a., at ordet “hund” fjernes fra plakaten.

Filmens manuskriptforfatter, Simon Beaufoy, understreger dog, at han ikke har haft til hensigt at såre nogen med filmens titel, og at det blot var en ord, han opfandt til lejligheden.

Filmen, der har fået den danske titel “Slumdog Millionaire – drengen der havde svar på alt”, kan ses i biografer fra 6. marts.Vis kommentarer (11)
Gravatar

#1 jona 15 år siden

Hvorfor skal folk altid overreagere..?
Gravatar

#2 Notional 15 år siden

I mellemøsten og dele af Asien er hund åbenbart det værste man kan kalde dem. Personligt kan jeg adskillige navneord, der er langt langt værre.

Det er helt vildt så meget folk kan gå amok over ingenting. GET A F*beep* LIFE!
Problemet med socialisme er, at før eller siden løber man tør for andre menneskers penge - Simon Emil Ammitzbøll
Gravatar

#3 Graversen 15 år siden

Sært og lidt skuffende, jeg troede slumdog var et ord som normalt blev brugt som skælsord i Indien om dem der bor i Slummet.
Men at det ligefrem er forfatteren bag filmen, som har "opfundet" ordet, er ik så fedt, for nu kan det være de begynder at bruge ordet i Indien ;)

Men de overreagere nu alligevel.
Who else's opinion would it be?
Gravatar

#4 Nikmi 15 år siden

Jeg tror generalt at de i asien og mellem østen har en meget højere national stolthed end vi har her i danmark (for better or worse) Hvilket gør at mange elementer ikke kun den med dårlig udstilning af deres slum kvatere. går dem på og fornærmer dem i denne film der giver et protræt der på nogle punkter er realistisk. og andre punkter er urealistiske. og på helt andre punkter viser en del af deres land som de ikke bryder sig om at blive mindet om. Hvis man læser om disse sager i dybten er det nemlig ikke kun baseret på det ord. men hele filmen som helhed visse folkelag er meget vrede over.
Gravatar

#5 Dragon_Claw 15 år siden

Here we go again...
Tony Montana: All I got in this world is my word and my balls. And I don't break 'em for nobody!
Gravatar

#6 filmz-Bruce 15 år siden

Man kan snart ikke skrive en bog, uden at skulle tage forbehold for mulige krænkelser af andre civilisationer pga. dit og dat.

Sjovt som folk har tiljublet kunst, som har krænket gennem tiden og VÆSENTLIGT VÆRRE end de eksempler, som de seneste par år har fået folk til at gå bananas omkring i verden.

Det er en fucking menneskeret at krænke og jeg er helt sikker på, at denne menneskeret er død og begravet, når jeg lægges i jorden. Og så kan jeg blot være glad for ikke mere at være et levende medlem af hysteriet og overlade ignorancen trygt til fremtidige uheldige generationer, som aldrig nåede at opleve splitsekundet på planeten, da der faktisk VAR menneskerettigheder til.

Neutronbomben længe leve!
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#7 filmz-TheNthDoctor 15 år siden

Fuldstændig til grin.. ha ha ha ha.

Get a motherfucking life, you stupid, stupid cunts.

CHRIST on a BIKE!!!
Gravatar

#8 Lowkey 15 år siden

#6
Jeg ved ikke om det direkte er en menneskeret at krænke, men ytringsfrihed er i hvert fald.
Således har Hr. Beaufoy al mulig ret til at kalde sin film hvad han har lyst til, og de vrede vrede indere har ret til at råbe og skrige og spille fornærmede over det (men ikke til at udøve vold).
Det er da fantastisk rart.
Så længe at det ikke fører til nogen form for censur, er det hele honky dory.

Det er samme princip der gjorde sig gældende, da flere aviser valgte at trykke tegninger, der angiveligt skulle forestille en vis profet. Der havde diverse interessegrupper så absolut ret til at udtrykke deres mishag gennem demonstrationer, læserbreve og dets lige, så længe at det ikke ledte til noget som helst forbud, mod at portrættere nogen som helst person, historisk eller opdigtet (hvis der ikke er nogen der ligefrem har copyright på dennes udseende, som eks. Disney har på Mickey Mouse).
At nogen så, i dette sidste tilfælde, troede, at det ville være en knaldgod idé at planlægge muslimsk terror, for at bevise at islam ikke er en terrorreligion er blot en sørgelig men komisk misforståelse.

Jeg ved godt at særligt det sidste er et ret fortærsket emne, men det gælder stadig at folk ikke skal være så forbandet tyndhudede.
Laughter is never inappropriate.


Desuden skal alle lære at:
Stick and stones may break my bones, but words, comics or goddamn movie titles can never forking hurt me.
Daisy, Daisy...
Gravatar

#9 filmz-Bruce 15 år siden

#8 Uenighed er menneskehedens største opdagelse. Sproget den største opfindelse. Sammen er de to ren dynamit og direkte benzinindsprøjtning til hurtigere evolution. Jo, ovenstående persongalleri har alle ret til at klage deres nød og synspunkter og så kan man jo hver især finde ud af, hvilken side man har mest sympati med.

Jeg kunne aldrig selv finde på at krænke nogen, uden jeg mente at krænkelsen på en eller anden vis havde sin berettigelse. At gøre det blot for at pointere, at muligheden er der, er en besynderlig ligegyldig handling, som lidt har karakter af "drengen der råbte ulv". Hvem gider så lytte, når der virkelig er berettigelse for ens "opråb"?

Men ja, helt enig.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#10 filmz-nielsmoller 15 år siden

Hvem har fundet på den danke titel?? Det er simpelthen så latterlig en titel. Hvis ikke det er en praktikant der ikke ved bedre, så håber jeg vedkommende bliver fyret og deporteret til en fangelejr i Kina (ja, de findes)

Adr!

Skriv ny kommentar: