Der er mange, der har et nært forhold til 90’er-filmatiseringen af Stephen Kings “It”, hvor Tim Curry var frygtindgydende som klovnen Pennywise. Der er dog én, der ikke bryder sig om den originale filmatisering: Instruktøren af det kommende remake, Andrés Muschietti.

Se også: Første klip: Pennywise spøger i kloakken i “It”

Det er SFX, der har talt med Muschietti. Og han afslører altså, at han er mere knyttet til Stephen Kings roman end til miniserien fra 1990:

”Helt ærligt, så var jeg ikke stor fan af miniserien. Jeg var ikke et barn længere, da den kom ud i 1990. Så jeg var mere knyttet til bogen og Stephen Kings verden end til miniserien,” siger Muschietti.

Instruktøren er dog godt klar over, at miniserien er ikonisk for en hel generation, der som ganske unge lod sig skræmme af Tim Currys Pennywise:

”Jeg anerkender fuldstændig, hvor ikonisk miniserien var for en hel generation. Men man må også bare sige, at den påvirkede den generation, fordi de så den med meget unge øjne som tv-film eller på VHS. Mange mennesker kan ikke huske det hele, men de er rædselsslagne over de ikoniske scener,” mener Muschetti.

It” får premiere d. 7. september.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (10)
Gravatar

#1 Hr. Jensen 5 år siden

Jeg er helt enig med Muschietti. Bevares, jeg kunne godt lide miniserien, da jeg så den første gang som knægt, men ved et gensyn holder den ikke rigtig. Jeg tænker, den får mange "nostalgi point", for udover en udmærket præstation af Tim Curry (som også er noget overvurderet i min bog, men igen: "...de unge øjne.."), er der vist ikke så meget at komme efter? Anden del, hvor de er voksne, er knap så god som første del, slutningen er lidt ufrivillig komisk, og decideret dårlig lavet.

Jeg har set et fuldt klip af Skarsgaard som Pennywise (den famøse "kloak-scene"), og jeg var ganske imponeret. Rigtig creepy, og med en uhygge som 1990 "It" ikke formåede at fange, og med en R-rating, som en film som "It" bør have, kan jeg kun glæde mig til september nu :)
Gravatar

#2 Gridlock 5 år siden

"Så jeg var mere knyttet til bogen og Stephen Kings verden end til miniserien," siger Muschietti."

I så fald har du ikke læst den særlig godt, for ind til videre fanger trailerne INTET af det der var i bogen.

Pennywise tager tit skikkelsen som en klovn ja, men det er BESTEMT ikke den eneste skikkelse den tager.
Den tager faktisk rigtig mange skikkelser fra en spedalsk hjemløs til en flok igler.
Kan godt være edderkoppen virkede en smugle meh i tv-serien, men den optræder faktisk i bogen.
I det at det er det nærmeste alm mennesker kan opfatte af dens sande form.

Så ind til videre virker IT filmatiseringen som en omgang jump scares, der måske giver et gib i en den første gang, men resten af filmen bliver blot gabende kedelig.
Gravatar

#3 Malik 5 år siden

Jeg synes heller ikke at traileren lover noget godt, men håber jeg tager fejl.
Klovnens udseende prøver alt for meget at se ondskabsfuld ud. Jeg håber også at de skruer ned for brug af jump scares, for det er sgu lidt ligeson når en standup komiker kilder sit publikum.
Gravatar

#4 Hr. Jensen 5 år siden

#2 Pennywise vil komme i flere skikkelser i filmen, her fra Trivia delen på IMDb:

"Director Andy Muschietti has confirmed that many of its forms, such as the werewolf and mummy, will be cut and replaced with new forms. He said that this is to make the terrors surprising, even for those who have read the book"


Ja, edderkoppen var også med i bogen, og hvor det egentlig fungerede på bogform, tror jeg, at den scene bare er svær at konvertere til film (overbevisende).

Stephen King har også selv godkendt filmen - ikke, at det er et decideret kvalitets-stempel i sig selv, men jeg tror næppe, han havde sagt det, hvis han ikke mente det. Han plejer at være kritisk med filmatiseringerne af sine bøger.

Jeg ved slf. ikke, om det passer, men ifølge nogle, der har set en screening, så er
Pennywise generelt ikke ret meget med i filmen, men man fornemmer hele tiden hans tilstedeværelse. Dvs. den gode, gamle og yderst effektive "less is more" tilgangsmåde.
Gravatar

#5 Geekalot 5 år siden

#4 han har så også udtalt han ikke brød sig om The Shining lavet af Stanley Kubrick. Så hvad King siger han kan lide og hvad han ikke kan lide, er hvis ret irrelevant :)
Gravatar

#6 Hr. Jensen 5 år siden

#5 Tjah, det ved jeg nu ikke. Kings udtalelser beror sig vel på, hvordan han selv føler, at filmen fanger ånden/stemningen/whatever fra sin bog. Personligt synes jeg, at The Shining er kriminelt overvurderet, og fanger slet ikke bogen. Selv hvis jeg ignorerer bogen, forstår jeg ikke hypen, men nå - formentlig bliver vi alle klogere i næste måned :)
Gravatar

#7 Mejse 5 år siden

#5 som film er The Shining rigtig god, som filmatisering af Kings bog er den ikke særlig god, så kan som sådan godt forstå ham :)
Gravatar

#8 Justin 5 år siden

Jeg er ikke fan af de forfilm jeg har set

Det er lidt for meget sædehopperi, og for lidt psykisk uhygge, ikke af der er nogen gale med en gyser der får en til af lette en halv meter fra stolen, men det er bare ikke hvad jeg forbinder med Stephen King
Gravatar

#9 Hr. Jensen 5 år siden

#8 Det er et fair argument, og jeg er enig, men jeg tvivler på, at It prøver at være en "shocker". En trailer skal prøve at "sælge filmen", og pga. den begrænsede mængde tid, der er til rådighed, er det svært at vise en længere "tension scene". En trailer er vel nødt til at være "dynamisk". Traileren for Jaws, fx, viser da også relativ meget "ramasjang", selvom filmen generelt kører i et roligt tempo, med nogle få chokscener imellem.

Igen: Jeg kan tage fejl, men jeg har umiddelbart en god fornemmelse med It. Som sagt, har jeg set kloak-scenen mellem Georgie og Pennywise i fuld længde, og det klarede Skarsgaard fremragende.
Gravatar

#10 Gridlock 5 år siden

#4 lad os håbe at der er flere former der tjener til og skræmme børnene fra tabernes klub (som de kalder sig selv) fra vid og sans samt nogle af hans andre drab også vil være der.

Hele den med at de viser Pennywise i hans klovne form i flere billeder er ikke med i bogen.
Fra hvad jeg kan huske af den tog den andre former, blandandet da den fik nogle ku klux klan medlemmer til og brænde en klub for sorte ned, tog den en form af en kæmpe fugl.

Også kan godt være det er svært og lave kæmpe edderkoppen overbevisende på filmen men forsøge skal de, ellers ender det med Black tower hvor Rolan var sort noget han BESTEMT ikke var i bogen og det bliver faktisk temmelig vigtigt i bog nummer 2 at han er hvid.

Samme her det behøves ikke og være en bogstavelig edderkop de møder bare noget der kommer tæt på en, måske en smugle sløret og aldrig set i sin fulde skikkelse.
Da som sagt en edderkop er det tætteste menneskers hjerne kan opfatte af dens sande form, på det fysiske plan.

Håber da også de modsat tv-serien svækker den ved og lave Chüd ritualet og ikke bare køre tv-seriens this is battery acid eller fyre en sølvkugle ind i den og besejre den på den måde.
For det er bestemt ikke det de gør i bogen.

Jeg er ind til videre temmelig skeptisk og venter til jeg har hørt diverse reviews før jeg beslutter om jeg gider bruge penge på den eller ej.
For ind til videre ser det ud til at filmen går efter en omgang jump scares.

Ja trailere skal sælge filmen, men savner lidt trailere der faktisk fortæller noget om filmen som hvad den egentlig handler om og hvilke slags film det er.

Skriv ny kommentar: