DR’s kontroversielle julekalender “Yallahrup Færgeby” var fredag med i opløbet om at vinde Europas Mediepris for Integration, CIVIS, men måtte se sig slået af det franske program “Une historie À ma fille”. Det skriver Politiken.dk.

CIVIS-prisen uddeles til programmer, som ”er egnet til at fremme en fredelig sameksistens i det europæiske immigrationssamfund.”

“Yallahrup Færgeby” er en parodi/pseudo-opfølger på DR’s klassiske julekalender “Jullerup Færgeby” fra 1974 og udspiller sig i en forstadsghetto. Her følger vi den 12-årige Ali, der går med store drømme om at blive ‘den sygeste gangster’.

I det lille samfund må han begå sig blandt en masse andre skæve og misforståede eksistenser, deriblandt vennen Hassan, alkoholikeren, den depressive skolebibliotekar, Pusher-Dennis, terroristen Abu og den respekterede pigebande Crazy Girls.Vis kommentarer (11)
Gravatar

#1 filmz-HAM 14 år siden

Godt at "Yallahrup Færgeby" ikke vandt..

Den var efter min mening en fiasko.
Gravatar

#2 blahblah 14 år siden

Enig, jeg kan ikke se hvorfor den serie burde vinde noget som helst.

Og den har jo i grunden ikke fremmet "en fredelig sameksistens i det europæiske immigrationssamfund" overhovedet.
Gravatar

#3 filmz-sverri 14 år siden

Jeg syntes nu at det var en meget fed serie. :)
The One And Only
Gravatar

#4 filmz-DocDoom 14 år siden

Jeg er ret ligeglad med, om den virker integrerende eller ej. Den var simpelthen ikke sjov.
That's no moon. It's a space station.
Gravatar

#5 moulder666 14 år siden

#4 Præcis!

Men ud over det faktum, at den bare ikke var ret sjov, kan jeg sgu heller ikke se hvordan den skulle være integrerende på nogen måde - den var bare plat!
Min kritik er 100 procent berettiget i enhver redaktionel sammenhæng, og hvis du ikke kan se problemet, er du i benægtelse.

Gravatar

#6 dewin 14 år siden

Vil nogen venligst fortælle mig på hvilket måder denne er integrerende? :-S

Meget godt eksempel på hvor lidt værdi der efterhånden er i alle de "priser" som der kastes efter ALT for tiden. Denne bør få en pris af "Foreningen Af Offentlige Lokummer På Nørrebro" (FAOLN prisen) med den begrundelse at det er "forfriskende dejligt at have en periode hvor foreningens medlemmere reduceres til kun at være det næstmest ildelugtende i EU".

Forfærdelig omgang lorte TV
Gravatar

#7 Kruse 14 år siden

Godt at den ikke vandt! Det var da noget af det mest kedelige jeg har set. Jeg havde forvente at det skulle være sjovt, men ikke én gang grinte jeg. Dårligste julekalender nogensinde.
"Dave, this conversation can serve no purpose anymore. Goodbye."
Gravatar

#8 filmz-Zebratan 14 år siden

Nå, så glippede CIVIS-prisen, heldigvis skulle der være gode chancer for at den scorer "prisen-for-serie-der-sutter-så-mega-meget-røv-at-den-burde-få-en-pris-for-det" prisen
Lisbeth Dahl er MIN far. Få din egen!
Gravatar

#9 Confused101 14 år siden

Årh pis...må indrømme jeg egentlig synes den var meget sjov. Men mener dog helt klart den intet har gjort for at fremme integrationen. Måske nærmere tværtimod.
Gravatar

#10 filmz-mondays 14 år siden

FIASKO! det var ikke det bedste jeg har set... har venner som syntes det er godt, forstår dem bare ikke... det er så integrede (Tror også lidt det er menigen)

Skriv ny kommentar: